Back to Top

The Wild North Coast

Misschien wel de woestste kust van Europa 

Ruige afgelegen kusten, een woeste zee, verlaten kiezelstranden en ontelbare zeevogels deze route heeft het allemaal. Voor ieder die eens flink wilt uitwaaien langs een stukje ongerepte natuur is dit een absolute topper. Deze tocht voert u langs de meest noordelijke kust van Groot-Brittannië, van de kliffen van Thurso helemaal naar het aan het andere einde gelegen Cape Wrath. De grilligheid van het landschap afgewisseld met de diepblauwe wateren van de Noordzee maken dit een tocht om nooit te vergeten. In de vissersdorpjes die u passeert lijkt de tijd stil gestaan te hebben en waant u zich terug in de 19de eeuw. De vele genten, stormvogels, papegaaiduikers en zeehonden die immer aanwezig zijn maken het plaatje compleet. Kortom een echte must voor ieder die gek is op kustwandelingen.

 

Dag tot dag                                       Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1
Thurso
U reist vandaag naar Thurso in het ultieme Noorden van Schotland,
waar u morgen de wandeltocht aanvangt.
Overnachting Thurso.

Dag 2
Dunnet – Thurso: 24 km
U neemt de lokale bus naar Brough vandaar wandelt u langs de kust naar Duncansbey head, het meest noordelijke punt van Britain. Vervolgens loopt u langs het strand van de Dunnet baai naar Castletown en verder langs de kust terug naar Thurso.
Overnachting Thurso

Dag 3
Thurso – Strathy : 16km
U begint de dag met een wandeling naar Scrabster harbour en Holborn head alvorens terug te keren naar Thurso. In de namiddag brengt een transfer u naar Strathy waar u nog een wandeling kunt maken naar de papegaaiduiker kolonie van Melvich bay.
Overnachting Strathy.

Dag 4
Strathy – Bettyhill : 20km
U wandelt langs de kust naar Strathy Point en verder naar Armadale Bay. U passeert de kaap van Ardmore en Kirtomy en wandelt langs de prachtge baai van l Farr Bay alvorens u Bettyhill bereikt.
Overnachting Bettyhil.

Dag 5
Bettyhill – Tongue : 23 km
U begint uw wandeling langs het goudkleurige strand van Torrisdale Bay en volgt de kustlijn naar Skerry, onderweg kunt u genieten van de uitzichten over de Rabbit Islands. U passeert nog het slaperige vissersdorpje Coldbachie alvorens u de Kyle of Tongue bereikt.
Overnachting Tongue.

Dag 6
Tongue – Durness : 20km
Een korte transfer brengt u naar Polla aan de zuidelijke kant van Loch Eriboll. Hiervandaan volgt u de westelijke kustlijn van de Kyle naar Smoo Cave en Durness
Overnachting Durness.

Dag 7
Durness – Cape Wrath, 18km
Transfer en ferry naar de vuurtoren van Cape wrath , het meest noordwestelijke punt van Britain. Het Cape Wrath schiereiland is een paradijs voor wild, met edelhert, steenarenden en Jan van genten. U wandelt terug tot aan de ferry over de Kyle waar een transfer u terugbrengt naar Durness
Overnachting Durness.

Dag 8
Durness
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

schelp-half

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 1038
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 977

Prijs 1-persoon op aanvraag

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Verlenging op aanvraag.