Back to Top

Weg naar Rome

De Via Francigena ook wel bekend als de weg naar Rome
De Via Francigena heeft door de eeuwen vele namen genoten, de Via Romea, de Lombardische weg, de Iiter Francorum en de weg naar Rome. Een reflectie van de verschillende  nationaliteiten uit heel Europa die van  deze route gebruik maakte, op weg naar de eeuwige stad.  De Via Francigena is de middeleeuwse weg die het Engelse Canterbury verbond met Rome. De route loopt achtereenvolgens door Engeland, Frankrijk, Zwitserland en uiteindelijk Italië. In het jaar 900 werd deze route voor het eerst beschreven en vandaag de dag is ze een onderdeel van het Europese culturele erfgoed. Jaarlijks trokken tienduizenden pelgrims langs deze route zuidwaarts naar het graf van de apostels Petrus en Paulus in Rome. Terwijl handelswaar en kooplui noordwaarts stroomden, naar de rijke havensteden van Noord Frankrijk en Vlaanderen. Het is langs de Via Francigena dat noord Europese kunstenaars, zoals Durer en Rubens reisden, om de wonderen van de Italiaanse renaissance te bestuderen. Geen route in Europa was zo belangrijk voor de handel en voor de uitwisseling van kunst en cultuur dan de Via Francigena. Van het eeuwenoude Canterbrury trekt de Via Francigena naar de witte kliffen van Dover, waar u net als honderduizenden pelgrims van weleer het kanaal oversteekt. Door Frans Vlaanderen en de Artois loopt de route langs de slagvelden van wereldoorlog I naar de champagne en de majestueuze middeleeuwse stad Reims. De Via Francigena trekt verder naar het zuiden en het landschap begint langzaam te veranderen als u de uitlopers van de Jura binnentreedt. Hierna gaat het richting Alpen en via een hoge pas daalt u af naar het prachtige gelegen Lausanne. Na een korte tijd het meer van Geneve gevolgd te hebben klimt de Via Francigena steil naar de wereldberoemde Sint Bernards pas en steekt u de grens met Italië over. Via de universiteitssteden Aosta en Vercelli trekt u door het vruchbare landschap van de Piedmont. De route volgt de loop van de Po naar het zuiden om dan het prachtige cultuurlandschap van Toscane te betreden. Via oude romeinse heirbanen en de beroemde strata Bianca van Toscane bereikt u dan uiteindelijk de vruchtbare streek van de Lazio en het eeuwige Rome, de eindbestemming van deze ongeloofelijk gevarieerde tocht

De Via Francigena ook wel bekend als de weg naar Rome

De Via Francigena heeft door de eeuwen vele namen genoten, de Via Romea, de Lombardische weg, de Iiter Francorum en de weg naar Rome. Een reflectie van de verschillende nationaliteiten uit heel Europa die van  deze route gebruik maakten, op weg naar de eeuwige stad.  De Via Francigena is de middeleeuwse weg die het Engelse Canterbury verbond met Rome. De route loopt achtereenvolgens door Engeland, Frankrijk, Zwitserland en uiteindelijk Italië. In het jaar 900 werd deze route voor het eerst beschreven en vandaag de dag is ze een onderdeel van het Europese culturele erfgoed. Jaarlijks trokken tienduizenden pelgrims langs deze route zuidwaarts naar het graf van de apostels Petrus en Paulus in Rome. Terwijl handelswaar en kooplui noordwaarts stroomden, naar de rijke havensteden van Noord Frankrijk en Vlaanderen. Het is langs de Via Francigena dat noord Europese kunstenaars, zoals Durer en Rubens reisden, om de wonderen van de Italiaanse renaissance te bestuderen. Geen route in Europa was zo belangrijk voor de handel en voor de uitwisseling van kunst en cultuur dan de Via Francigena. Van het eeuwenoude Canterbrury trekt de Via Francigena naar de witte kliffen van Dover, waar u net als honderduizenden pelgrims van weleer het kanaal oversteekt. Door Frans Vlaanderen en de Artois loopt de route langs de slagvelden van wereldoorlog I naar de Champagne en de majestueuze middeleeuwse stad Reims. De Via Francigena trekt verder naar het zuiden en het landschap begint langzaam te veranderen als u de uitlopers van de Jura binnenfietst. Hierna gaat het richting Alpen en via een hoge pas en daalt u af naar het prachtige gelegen Lausanne. Na een korte tijd het meer van Geneve gevolgd te hebben klimt de Via Francigena steil naar de wereldberoemde Sint Bernards pas en steekt u de grens met Italië over. Via de universiteitssteden Aosta en Vercelli fietst u door het vruchtbare landschap van de Piedmont. De route volgt de loop van de Po naar het zuiden om dan het prachtige cultuurlandschap van Toscane te betreden. Via oude romeinse heirbanen en de beroemde strata Bianca van Toscane bereikt u dan uiteindelijk de vruchtbare streek van de Lazio en het eeuwige Rome, de eindbestemming van deze ongelofelijke gevarieerde tocht.


16a
{slider id="demo_vert" title="Lees meer / minder..." direction="0"}
Plaats hier de tekst "na de foto"

{sliderEnd}


1a Route 1: Canterburry - Reims, 11dagen
U fietst naar Dover waar u het kanaal oversteekt naar de vlakke akkerlanden van Vlaanderen en de Artois. Al fietsend door de wijngaarden van de Champagne bereikt u uiteindelijk Reims.

Gradatie: schelp vanaf  € 675

 

 

 

6a

Route 2:Reims - Besançon, 8 dagen 
Door de wijngaarden van de Champagne fietst u naar de dichte bossen van de Haute Marne. U passeert het wereldberoemde Clairveaux en zet uw tocht verder door de dichte wouden van Gy naar Cesancon, dat tot één van de mooiste steden van Frankrijk wordt gerekend.

Gradatie:  schelp schelp-half vanaf  € 547

 

 

8a

Route 3: Besançon - Lausanne, 6 dagen
Dit stuk van de Via Francigena voert u door de Jura en over de noordelijke Alpen van Frankrijk naar Zwitserland. U eindigt uw tocht in Lausanne prachtig gelegen aan het meer van Geneve.

Gradatie:  schelp schelp schelp-half vanaf  € 443

 

 


9a Route 4: Lausanne - Aosta, 6 dagen 
U fietst langs het meer van Geneve naar het zuiden en steekt via de wereldberoemde St Bernards pas de Alpen over naar Italië. U daalt af naar de groene valleien van Lombardije en eindigt in het oeroude Aosta.

Gradatie: schelp schelp schelp-half vanaf  € 443

 

 

 

11a

Route 5: Aosta - Piacenza, 8 dagen
U fietst door de groene vruchtbare valleien van Lombardije en de Piedmont. Vervolgens volgt u de loop van de Po en fietst door het nationaal park van Tricino, een broedgebied voor ontelbare waadvogels. U eindigt uw fietstocht in het middeleeuwse Piacenza.

Gradatie:  schelp schelp vanaf  € 447

 

 

13b

Route 6: Piacenza - Aulla, 6 dagen 
Uw tocht trekt initieel door het rijke akkerlandschap van de vallei van de Po. Onderweg passeert u sommige van de oudste nederzettingen in Italië. Na Emilia- Romagna begint de Via Francigena te stijgen en steekt u de Appenijen over naar het schitterende cultuurlandschap van Toscane.

Gradatie:  schelp schelp vanaf  € 443

 

 

14a

Route 7: Aulla - Siena, 7 dagen 
Uw fietstocht voert u van de ruige uitlopers van de Apenijnen naar de Middellandse zee.Via de beroemde Strata Bianca fietst u door het glooiende landschap van Toscane van het ene renaissance dorpje naar het andere. U eindigt uw tocht in het wereldberoemde Siena.

Gradatie:  schelp schelp-half vanaf  € 499

 

 

16a

Route 8: Siena – Rome, 7 dagen 
Dit laatste stuk van de Via Francigena voert u van de Toscaanse renaissance landschap naar de vruchtbare akkergronden van de Lazio. Uw fietstocht eindigt in de eeuwige stad Rome.

Gradatie:  schelp schelp-half vanaf  € 499