Back to Top

Parijs - Tours : individuele wandelreis

Een tocht dwars door Frankrijk

Uw tocht begint bij de tour de Saint Jacque in Parijs, de Franse hoofdstad. U laat het Ille de France achter u en betreedt het platteland van de Loire met zijn veelvuldige middeleeuwse dorpjes en stadjes en volgt een netwerk van landelijke weggetjes door de velden en akkergronden. De vele kerkjes, kastelen en abdijen herinneren aan het roemrijke verleden van deze streek. Na het oeroude Orleans gepasseerd te zijn volgt de route de vallei van de Loire met zijn wereldberoemde kastelen naar Tours. Hierna wandelt u door de bossen en velden van de Vienne naar het zuiden. U vindt een weelde van historische plaatsen op uw pad. Van Sainte-Catherine-de-Touraine waar Jean’d Arc haar zwaard ontving van de Franse koning, tot Poitiers waar Karel Martel de Moren stopte. Na Poitiers wandelt u het departement van de Charentes binnen. De Camino trekt nu verder door de beroemde Pinot wijngaarden van deze streek. Het van oorsprong  Romeinse Saintes, is een volgend cultureel hoogtepunt op uw tocht. U wandelt verder door sommige van de bekendste wijngaarden van Frankrijk. U passeert kastelen en oude kloosters en abdijen op uw tocht naar het zuiden. Na het middeleeuwse stadje Pons komt u in de Medoc waar de heerlijke Bordeaux wijnen gemaakt worden. Na Bordeaux, dat ook wel “de slapende schoonheid van Frankrijk ” genoemd wordt, volgen de dichte dennenbossen van de Landes. De vele middeleeuwse kerkjes, oude pelgrimshospitalen en prachtige abdijen geven duidelijk aan dat deze route al eeuwenlang  een belangrijke aanvoerroute is voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. U betreedt  nu de groene heuvels van Frans Baskenland en deze zeer afwisselende wandelreis eindigt in St Jean Pied du Port al eeuwenlang de belangrijkste oversteekplaats van de Pyreneeën op weg naar Santiago.

alt

 
2Route 1: Parijs - Orleans, 8 dagen
Vanuit de lichtstad Parijs volgt u deze historische route door het platteland van de Loire naar het middeleeuwse Orleans.

Gradatie: schelpschelp-half vanaf  € 593

 

 


2Route 2: Orleans - Tours, 8 dagen
Vanuit het prachtige Orleans volgt u de loop van de Loire met zijn wereldberoemde kastelen naar het middeleeuwse Tours.

Gradatie: schelpschelp-half vanaf  € 593

 
3Route 3: Tours - Saintes, 13 dagen
Vanuit Tours trekt u door de vruchtbare velden van de Vienne en de wijngaarden van de Charente naar het zuiden. U passeert het historische Poitiers en eindigt in het van oorsprong Romeinse Saintes.

Gradatie: schelpschelp-half vanaf  €953

4Route 4: Saintes - Bordeaux, 7 dagen
Vanuit Saintes wandelt u door de beroemdste wijngaarden van Frankrijk. Eerst door de witte Charente en na het middeleeuwse Pons door de beroemde wijngaarden van de Medoc en Bordeaux.

Gradatie: schelpschelp-half vanaf  € 521

5Route 5: Bordeaux – Saint Jean Pied du Port, 12 dagen
Het laatste stuk van dit beroemde pelgrimspad voert u door de bossen en velden van de Landes naar de groene heuvels van Frans Baskenland. U eindigt in St Jean aan de voet van de Pyreneeën.

Gradatie:schelpschelp-half vanaf  € 881