Back to Top

Weg van Assisi : individuele wandelreis

Van Florence naar Rome; een route vol natuur.

De Sint Franciscus Route of Camino di Francesco, is een alternatieve route op de oude Romeinse weg tussen Florence en Rome. U trekt initieel  door het schitterende  landschap van Toscane. U wandelt door akkerlanden en bossen, steekt bergpassen over en  doorkruist verschillende Nationale Parken. Dit stuk van de route, hoe kan het ook anders met een patroonheilige als St Franciscus, staat bekend om zijn prachtige natuur.  Daarnaast passeert u verschillende plaatsen die verbonden zijn met het leven van St Franciscus zoals La Verna en Assisi. Op uw pad naar Rieti, in Umbrië trekt de route langs verschillende middeleeuwse stadjes en passeert de indrukwekkende Marmore watervallen. Uw tocht eindigt in het Vaticaan. Door de eeuwen heen vormde dit de belangrijkste pelgrimsroute voor de Fransiscanen op hun weg naar Rome. 

  


shutterstock 120626386 800x542 Route 1: Florence - Sansepolcro, 9 dagen
U wandelt van de oevers van de Arno dwars door het Toscaanse landschap en over de Apennijnen naar de oevers van de Tiber.

 

Gradatie: schelp schelp vanaf € 613

 

 


shutterstock 142706029 800x534Route 2: Sansepolcro - Assisi, 9 dagen

U wandelt door een open landschap en brede valleien waarvan de heuveltoppen bezaaid zijn met eeuwenoude dorpjes naar Assisi.

Gradatie: schelp schelp vanaf € 587

 1378807951 Rocca Albornoz and Ponte delle Torri SpoletoRoute 3: Assisi - Rieti, 10 dagen
U passeert verschillende middeleeuwse stadjes en passeert de Marmore watervallen op uw pad naar het historische Rieti.

 

Gradatie:  schelp schelp vanaf € 549

 

  

shutterstock 97318088 800x532 Route 4: Rieti - Rome, 7 dagen
U volgt een oude Romeinse weg door het groene glooiende heuvellandschap naar het hart van de eeuwige stad, het Vaticaan.

 

Gradatie:  schelp schelp-half vanaf € 419
 

schelp

schelp-half