Back to Top

Weg van Arles: individuele wandelreis

Via Lourdes naar Santiago de Compostela.

Deze route werd oorspronkelijk gebruikt door pelgrims uit Zuid Frankrijk en Italië. Vanuit Arles trekt de route het bergachtige landschap van de Haute - Languedoc binnen in de richting van Toulouse. Eenmaal deze stad gepasseerd volgt u het Canal du Midi door het heuvelachtige landschap van de Gers en de Garonne. De route trekt nu door de dichte bossen en rijke akkerlanden van de Gers en de Hautes Pyrenees naar het wereldberoemde bedevaartcentrum Lourdes. Onderweg passeert u verschillende prachtige kastelen en middeleeuwse stadjes. Na Lourdes steekt u de Pyreneeën over en daalt af door de ruige heuvels en bossen van Aragon naar de Rioja, met zijn wereldberoemde wijncultuur. In Puente de la Reina sluit deze route aan op de Camino Frances.

arles_cover

 

 

 

arles_1

Route 1: St Guillem – Castres, 13 dagen
Vanuit St Guillem trekt u het bergachtige terrein van de Monts d’Orb binnen. U wandelt door het regionale park van de Haute Langeudoc, naar de heuvels van Espinouse en de Monts de Lacaune naar het Plateu des Lac, alvorens u het middeleeuwse Castres bereikt.

Gradatie: schelpschelp-half vanaf € 873

arles_2_goed

Route 2: Castres- Toulouse, 9 dagen
Vanuit het middeleeuwse Castres volgt u achtereenvolgens de loop van het Canal du Midi en de rivieren de Garonne en de Gers door het glooiende landschap. U eindigt uw tocht in Toulouse, de eigenlijke hoofdstad van Zuid Frankrijk.

Gradatie: schelpschelp vanaf € 531

 

arles_3

Route 3: Toulouse - Lourdes, 12 dagen
Na Toulouse trekt de route de heuvels van de Gers binnen. U wandelt door de dichte bossen en rijke akkerlanden van deze streek naar de voet van de Pyreneeën, waar uw tocht eindigt in het wereldberoemde Lourdes.

Gradatie: schelpschelp vanaf €670

 

arles_4

Route 4: Pau - Jaca, 7 dagen
Vanuit Lourdes volgt u de vallei van de Gaves, alvorens te beginnen aan de lange klim naar Plan d’Aste gelegen in het N.P. van de Pyreneeën. Hierna daalt u af door de ruige heuvels van Aragon naar Jaca.

Gradatie: schelpschelpschelp vanaf € 535

 

arles_5Route 5: Jaca - Puente de la Reina , 7 dagen
Vanuit Jaca volgt u de vallei van de rivier de Aragon met schitterende vergezichten op de Pyreneeën. U betreedt de Rioja met zijn weelderige wijngaarden, alvorens u Puenta de la Reina uw eindpunt bereikt.

Gradatie: schelpschelp-half vanaf € 535