Back to Top

Ultima Toscana

PRIJSBIJLAGE

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 682
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 546

 

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 931
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                €  780

 

Inclusief :  */** tot ***  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving, kaarten en pelgrimspaspoort.

Dag Tot Dag                                                                      Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1
Siena
Het startpunt van deze unieke wandelreis is de schitterende renaissance stad Siena. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Siena- Cuna: 7h, 18km.
U verlaat Siena via de zuidelijke stadspoort en daalt langzaam over landelijke wegen de vallei van de Arbia in, als u achterom kijkt kunt u genieten van de prachtige uitzichten over het imposante Siena, dat bijna de gehele dag hoog boven de heuvels zichtbaar blijft. Onderweg passeert u een aantal kleine dorpjes en de eerste rollende graanheuvels, waar Toscane zo bekend om is, bieden zich aan.  Cuna met zijn unieke middeleeuwse graanburcht vormt het eindpunt van deze eerste etappe.
Overnachting More di Cuna

Dag 3
Cuna – Buonconvento : 4h, 18km
Via een netwerk van boerenweggetjes en met cipressen omzoomde Strade Bianche slingert de Via Francigena zich door de Toscaanse heuvels, dit is het unieke en beroemde landschap dat zo typerend is voor Toscane. U loopt door een zee van graanvelden die zich met zijn verschillende tinten groen en geel uitstrekt tot aan de horizon. Als de wind door het koren waait lijkt het rollende  landschap letterlijk in beweging. Het ommuurde Bounoconvento dat met zijn palazzo en campagnilla wel een kleinere versie van Siena lijkt te zijn, is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Buonoconvento


Dag 4
Buonconvento - San Quirico d’Orcia : 6h30m,22km
Vandaag wisselen de rollende graanvelden zich af met de wereldberoemde  wijngaarden waar de Brunello verbouwd wordt. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken en u passeert enkele statige wijnhuizen, die u de gelegenheid geven om één van hun vermaarde wijnen te proeven. Het imposant gelegen middeleeuwse wijnstadje Montalcino domineert het landschap hoog boven de vallei. U steekt een kam over en hierna komt het al even oude San Quirico d’Orcia in zicht, gelegen boven op één van de vele groene heuvels. Een laatste inspanning brengt u naar de romaanse kerk van het stadje met zijn middeleeuwse straatjes.
Overnachting San Quirico d’Orcia

Dag 5
San Quirico d’Orcia – Gallina : 5h,18km
Een prachtige wandeling door het indrukwekkende landschap van de Orcia, de riviervallei die door de Unesco op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. U laat San Quirico d’Orcia en het pad stijgt gestaag door de beboste heuvels naar het piepkleine ommuurde dorpje Vignoni met zijn middeleeuwse verdedigingstoren. Hierna daalt u af naar de Romeinse baden van Bagno Vignoni, waarvan het openlucht bad nog steeds  warm water opborrelt in het centrum van dit schilderachtige dorpje. Onderweg kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de vallei.  Na Bagno klimt de route opnieuw door de groene heuvels waarvan de lagere delen bestaan uit de glooiende graanvelden die afgewisseld worden met de dicht beboste toppen. Het impossante  Castiglio d'Orcia domineert met zijn hoog gelegen burcht het omliggende landschap en zal de rest van de dag een eikpunt blijven op uw tocht door de glooiende heuvels.
Overnachting Gallina

Dag 6
Gallina- Radicofani : 4h,16km
De weg naar Rome gaat verder door het Orcia-dal. Opnieuw volgen we rustige Strade Bianche en landelijke wegen, op weg naar het zuiden en de grens met Lazio. Het landschap begint langzaam te veranderen.  Naarmate u Radicofani nadert en de groene rollende heuvels maken plaats voor hogere beboste bergen die de vallei omringen.  Rondom  Radicofani hebben regen en wind een soort grillige badlands gecreeerd waarbij de zijde van de heuvels die aan de elementen is blootgesteld  sterk contrasteert met de groene zijde die in de luwte ligt. Dit alles zorgt voor spectaculaire landschappen en vergezichten. U ziet reeds van ver Radicofani hoog boven het landschap uitsteken. Dit strategische, op een heuvel gelegen middeleeuwse vestingstadje met zijn schitterende romaanse kerk is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 7
Radicofani - Acquapendente : 8h,31km
Bij het verlaten van Radicofani begint de route gelijk te dalen  met schitterende uitzichten over het omliggende landschap. Als we het dorpje Ponte a Rigo bereiken, laten we Toscane achter ons en wandelen we Lazio binnen. Het landschap wordt nu ook wat minder grillig en u keert terug naar de bekende glooiende groene heuvels, met hier en daar een cypressenlaan. Er volgt nog een kort klimmetje voordat u het het oeroude Acquapendente bereikt, sinds mensenheugenis een stopplaats op de weg naar Rome. De basiliek van Acquapendente met één van de indrukwekkendste romaanse cryptes van heel Italie, vormt dan ook een waardige afsluiter van deze reis
Overnachting Acquapendente

Dag 8
Acquapendente

Ultima Toscana, 8 dagen individuele wandelreis

Een tocht door het Toscane van uw dromen

Als u Siena achter u heeft gelaten, wandelt u het typisch Toscaanse landschap, van de rollende goudgele graanvelden en beroemde cipressenlanen, binnen. U wandelt over onverharde landwegen tussen de groene velden en passeert de statige herenboederijen waar Toscane bekend voor is. Dit is het landschap dat de schilders van de renaissance zo inspireerde. U betreed het gebied rond Montalcino waar de graanvelden plaats maken voor de wereldberoemde wijngaarden van de Brunello. Via de Romeinse baden van Bango Vignoni wandelt u de groene vallei van de Orcia in, dit werelderfgoed gebied wordt omringd door hoge toppen en gekende graanvelden steken hier af tegen de sterk geërodeerde grille gipsgronden. De route klimt naar de Karolingische burcht van Radicofani, die indrukwekkend gelegen is op de top van een oude vulkaankegel. Als u de provincie Lazio betreed wordt de route terug vlakker en neemt de bebossing toe, de velden zijn hier in de lente een ware bloemenzee op uw weg naar het oeroude Acquapendente, sinds mensen heugenis een pleisterplaats op de oude pelgrimsweg naar Rome en dan ook een waardige afsluiter voor deze fantastische wandelreis.