Back to Top

Toledo –Avila, Individuele wandelreis, 9 dagen

U volgt de Camino Levante vanuit Toledo naar het noorden door de glooiende graanvelden richting de “Sistema Central” het scheidingsgebergte wat dwars door Centraal Spanje loopt en kruist een aantal lagere uitlopers van deze bergketen. De route voert u door de provincies Toledo, Madrid en en Ávila, het hart van Spanje. U overnacht in pittoreske plattelandsdorpjes onaangetast door het toerisme, waar u wordt verwelkomt met de Spaanse gastvrijheid. De romaanse kerkjes die deze stadjes rijk zijn, zijn typerend voor de streek. Deze gevarieerde route voert u achtereenvolgens door open velden en bossen en u doorkruist de centrale Meseta waar veekuddes grazen. In het voorjaar is deze hoogvlakte een zee van wilde bloemen. Net voor Avilla passeert u het hoogste punt van de Camino Levante waar u kunt genieten van de weidse uitzichten. Hierna daalt u af naar Ávila,de hoogstgelegen stad van Spanje met zijn volledig intact zijn middeleeuwse stadmuur, pleinen en wereldberoemd klooster. Deze prachtige stad met zijn mystieke verleden is een waardige afsluiter voor prachtige wandelreis.

DAG TOT DAG

Dag 1
Aankomst in Toledo

U begint deze mooie reis in Toledo, de oude Koninklijke stad aan de Camino Levante, met zijn prachtige kathedraal en het beroemde Alcazar

Overnachting in Toledo.

Dag 2
Toledo – Rielves  25 km
U verlaat de oude binnenstad van Toledo via de Puerta de Bisagra en loopt langs de Rio Tajo het glooiende groene landschap met uitgestrekte velden in. Tijdens de lente is dit gebied een ware bloemenzee. Door dit weidse landschap van akkers en velden meandert de Rio Guadarrama die uiteindelijk in de Rio Tajo uitmondt. U passeert nog een aantal keren een boerderij alvorens u het dorpje Rielves  met zijn Romaanse Santiago kerk bereikt In Rielves haalt uw transfer u op en brengt u naar het nabij gelegen Torrijos waar u overnacht.
Overnachting Torrijos.

Dag 3
Rielves – Maqueda 23 km

Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Rielves waar u gisteren geëindigd bent. U laat Rielves achter u en vervolgt u uw weg tussen de uitgestrekte velden. U passeert het kleine dorpje Barcience en loopt rechtdoor richting Torrijos. U doorkruist het historische stadje waar even kunt uitrusten op één van de pittoreske terrasjes. Hierna trekt de Camino Levante wederom de uitgestrekte graanvelden in. Aan de horizon ziet u de eerste bergen van de Sierra Central reeds opdoemen. Al snel ziet u de Moorse burcht van Maqueda voor u liggen. Lopende langs olijfboomgaarden bereikt u het dropje Maqueda bereikt.

In Maqueda haalt uw transfer u op en brengt u naar het nabij gelegen Torrijos waar u overnacht.
Overnachting Torrijos.

Dag 4
Maqueda – Almorox 19 km

Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Maqueda waar u gisteren geëindigd bent. U verlaat Maqueda via de oude weg naar Almorox en voglt de camino Levante verder door de graanvelden. Nadat u het hoogste punt van de dag gepasseerd bent daalt u af naar een riviertje, u passeert nog een oude boerenhoeve en wandelt verder door velden en langs boomgaarden richting Escalonas dat u reeds in de verte ziet liggen. U steekt de Rio Alberche over en klimt omhoog naar het pittoreske stadje Escalonas. Onderweg kunt u genieten van de vergezichten. Hierna wandelt u verder tussen de eeuwenoude eiken, afgewisseld met graanvelden, alvorens het pad  langzaam afdaalt naar Almorox.

Overnachting in Almorox.

Dag 5
Almorox – San Martin de Valdeiglesias 23 km

Vanuit Almorox loopt u door een bebost gebied, eerst nog met kleine boerderijtjes maar hoe hoger u klimt, hoe verder van de bewoonde wereld u komt. U passeert granietrotsen, eeuwenoude eiken en enorme dennenbomen. U loopt gedeeltelijk over oude paden die vroeger gebruikt werden om vee van noord naar zuid te verplaatsen. Ook volgt u regelmatig de zogenaamde “Cortafuegos”, aangelegde brandgangen over de heuvels en door de dichte bossen om bosbranden te stoppen. U daalt af naar het pittoreske dorpje an Martin de Valdeiglesias uw eindpunt voor vandaag.

Overnachting in San Martin de Valdeiglesias.

Dag 6
San Martin de Valdeiglesias – Cebreros 19 km

U verlaat San Martin de Valdiglesias en loopt richting de Cerro Guisando, u kruist de provinciegrens tussen Madrid en Castillië en Leon. U passeert de bekende “Toros de Guisando” Keltische stierbeelden en vervolgt uw weg lang sakkers en bossen door het heuvelachtig landschap dat de uitloper is van de Sierra de Gredos. U daalt af naar de rivier de Rio Alberche en kruist deze via oude Romeinse bruggen. Na het passeren het romaanse Ermita de Valsordo begint u aan een laatste klimmetje naar Cebreros, vanaf de oude stenen pilaar op de rots net voor u het dorp binnenloopt heeft u een mooi uitzicht richting de heuvels waar u vandaan kwam.

Overnachting in Cebreros.

Dag 7
Cebreros –  Herradón de Pinares 20 km

Na het verlaten van Cebreros begint u aan een geleidelijke klim van enkele kilometers naar de pas “Puerta de Arrebatacapas”, onderweg naar boven heeft u mooie uitzichten over Cebreros en groene velden. Vanaf de pas vervolgt u uw weg door het bos en hierna gaat het verder over de hoogvlakte langs de weidegronden van deze regio. Dit is een van de mooiste en eenzaamste stukken van de route met schitterende uitzichten in alle richtingen, onder andere op de Sierras de Gredos in zuidwestelijke richting. Na de hoogvlakte volgt een korte afdaling op een weggetje tussen granietrotsen door naar het pittoresk gelegen San Bartolomé de Pinares. U verlaat Bartolomé de Pinares via de boulevard en steekt de vallei van de Gaznatilla, naar het dorpje Herradón de Pinares.

Overnachting in Herradón de Pinares..

Dag 8
Herradón de Pinares - Ávila 24 km

U laat Herradon achter u en vervolgt uw weg over stenen paadjes langs muurtjes en door weidegronden omhoog naar het hoogste punt van deze wandeling, “Puerta de El Boqueron”. Hier kunt u genieten van de weidse uitzichten over de vallei. Na een laatste stuk over de eenzame hoogvlakte met zijn schitterende uitzichten daalt u langzaam af naar de historische stad Ávila met zijn volledig intact zijnde stadsmuur.

Overnachting in Ávila

Dag 9
Ávila

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 776
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 686

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer                €  1049
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer           €  869

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,  routebeschrijving, kaart.

Verlenging op aanvraag.