Back to Top

The Whisky Trail

De beroemde Speyside way 

Deze gevarieerde route voert u door de vallei van de Spey rivier. Waarvan het water reeds sinds mensenheugenis gebruikt wordt om de beste Whisky’s van Schotland mee te brouwen. Een bezoek aan één van de vele destilleerderijen langs de route is dan ook een must. Langs de kust en in de riviermonding heeft u een goede kans om dolfijnen en otters te spotten en verder staat het gebied bekend voor zijn rijkdom aan Flora en fauna. Naarmate u vordert in de vallei maakt het laagland plaats voor beboste hellingen en de tocht eindigt met vergezichten over de hoge pieken van het Cairngorms Nationaal Park. Kortom een tocht die voor ieder wat te bieden.

Dag tot dag                                                            Zwaarte :  schelp schelp-half

Dag 1
Buckie

Aankomst in Buckie, het vertrekpunt van de speyside way. Wat ooit een druk haventje was, is nu meer bekend voor de dolfijnen en otters die in de monding van de Spey spelen. 
Overnachting Buckie

Dag 2
Buckie  – Fochabers: 16 km 

U verlaat het stadje door de voormalige visserswijk en volgt initieel de kust van de Firth van Morray, een oude spoorlijn voert u vervolgens landinwaarts naar het Spey side bay hotel, waar nu een wildlife center zit. Hierna loopt het pad door de Elsenbossen van de riviermonding tot u de rivier de Spey bereikt. U volgt deze nu stroomopwaarts door de bossen tot u Fochabers bereikt.
Overnachting Fochabers.

Dag 3
Fochabers – Craigellachie : 21 km

U volgt initieel een landelijke weg die langzaam klimt en u krijgt geleidelijk meer en meer uitzichten over de lage Spey vallei. Hierna volgt een stuk woud tot u de brug bij Boat o’ Brig bereikt. Hiern gaat het door de bossen terug omhoog en wederom krijgt u af en toe fantastische zichten over de vallei. U passeert nog het 18de -eeuwse landhuis van de clan van de Menzies alvorens u Craigellachie bereikt. Een bezoek van de distilleerderij van Macallan behoort vandaag tot de mogelijkheden.
Overnachting Craigellachie.

Dag 4
Craigellachie – Ballindalloch : 19 km 
U volgt de oude spoorweg berm waarover ooit de vaten Wisky vervoerd werden naar het oude stationnetje van Aberlour wat nu een informatiecentrum is. Hierna duikt de route opnieuw de bossen in en passeert u de Dualaine distilery alvorens de brug bij Carron te bereiken. Hier heeft u prachtig uitzicht over de Spey rivier. Net voor de Cardu Distilery verlaat u de bossen en wandelt verder over de oude spoorweg berm naar Ballindaloch. U heeft vandaag de mogelijkheid om de Aberlour, Cardhu en Cragganmore distileries te bezoeken

Overnachting Ballindalloch.

Dag 5
Ballindalloch – Grantown-on-Spey : 21 km
U volgt een netwerk van paden en boerenweggetjes met hier en daar een pittig klimmetje door berkenbossen en heidevelden afgewisseld met velden, akkers en dennenbossen. Het laatste stuk van deze etappe krijgt u mooie uitzichten over het Cairngorms National Park en u passeert nog de Tormore Distlery, alvorens de brug van Old Kirk over te steken en Grantown te bereiken.

Overnachting Grantown on Spey.

Dag 6
Grantown on Spey – Aviemore : 27 km
Vandaag volgt u initieel de oude spoorweg naar Nethy Bridge. Hierna kruist de route het Woodland nature reserve naar Boat of Garten waar u een bezoekje kunt brengen aan het Osprey Center van Loch Garten. U kunt vandaag genieten van de uitzichten over de nabijgelegen bergen alvorens u het pittoreske highlandstadje Aviemore bereikt. Overnachting Aviemore.

Dag 7
Aviemore :

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 912
Prijs op basis van twee personen zonder bagagevervoer         € 862

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten

Verlenging en 1- persoonsmakers op aanvraag.