Back to Top

The Rob Roy Way, 9 dagen, individuele wandelreis

In de voetsporen van Schotlands meest geliefde schurk.

The Rob Roy Way start in het pittoreske dorpje Drymen, net buiten Glasgow, en eindigt in het levendige toeristische stadje Pitlochry in Perthshire. Deze route treedt in de voetsporen van Rob Roy MacGregor, de legendarische Schotse outlaw die rond 1700 deze streek onveilig maakte. De Rob Roy Way volgt kleine paden en smalle weggetjes door de dichte bossen langs de indrukwekkende Meren van de Loch Venachar, Loch Lubnaig, Loch Verdien en Loch Tay. Onderweg kunt u genieten van de vele uitzichten op de machtige pieken van de Schotse Hooglanden waarvan Ben Lawers de hoogste is. Afwisselend volgt de route rustige schilderachtige wegen dwars door een magistraal Schots landschap waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Deze historische route heeft alles wat een tocht door de Schotse Hooglanden bijzonder maakt.

 

DAG TOT DAG                      Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1
Drymen

Aankomst in Drymen. Drymen is een pittoresk historisch dorp met de oudste pub van Schotland. Overnachting Drymen.

Dag 2
Drymen - Aberfoyle: 5h30, 18 km 

U verlaat Drymen en de weg gaat het bos in en kruist al snel the West Highland Way en passeert het schilderachtige meertje Muir Park Reservoir omgeven door een open heidelandschap. U loopt verder door het uitgestrekte Loch Ard Forest met af en toe weidse uitzichten en passeert daarbij High Corrie en het Corrie Viaduct. De route vervolgt zijn weg en via Clashmore Cottage komt u bij de ruines van Kirkton Church uiteindelijk in Aberfoyle aan. Overnachting Aberfoyle.

Dag 3

Aberfoyle – Callander : 4h45, 15 km
De Rob Roy Way laat Aberfoyle al snel achter zich en gaat het bos in noord oostelijke richting naar de Mentheit Hills. Een bosweggetje klimt verder omhoog tot aan een open weidelandschap met fraai zicht op de Mentheith Hills aan uw linkerhand. Het pad klimt wat verder omhoog en passeert een klein meer en hier zijn spectaculaire uitzichten op de omringende toppen als Stuc Odhar en Ben Lei en het meer Loch Venachar. U daalt nu af tot aan de zuidelijk overs van Loch Venachar en via de bossen van Coihallan Woods bereikt u het fraaie dorpje Callander. Overnachting Callander.

Dag 4
Callander- Strathyre : 4h30, 14 km

De route verlaat Callander en al snel volgt de site van een voormalig oud Romeins fort. U volgt nu de spoorweg langs de zuidelijke oever van de River Teith en het pad duikt het bos in en passeert de fraaie Falls of Leny met op de achtergrond de top van de Ben Ledi. Het pad komt uit op open weides en al spoedig bereikt u de zuidelijke oevers van Loch Lubnaig. Het pad klimt verder omhoog en biedt prachtig uitzicht op Glen Ample, the Pass of Leny en Strathyte, uw eindpunt van vandaag. Het pad daalt nu af naar de oevers van het meer en u nadert dan spoedig Strathyre. Overnachting Strathyre.

Dag 5
Strathyre – Killin:
6h, 20 km
U steekt de River Balvag over en loopt in noordelijke richting al snel door het bos tot u bij Kings Hotel aan komt. De weg steekt de Kendrum Burn river over en u loopt voor Loachearnhead, gelegen aan Loch Earn, langs. Het pad klimt wat omhoog en er zijn fraaie uitzichten op het lang gerekte Loch Tay, Ben Lawers en het eindpunt van vandaag, Killin. U daalt af tot aan de River Dochart en loopt wederom door het bos langs de Falls of Dochart naar Killin. Overnachting Killin.

Dag 6
Killin– Ardtalnaig : 6h, 19km

U verlaat Killin en loopt al snel omhoog door het bos en waar het bos ophoudt bevindt zich het kleine stuwmeertje Lochan Breachlaich en in dit open landschap heeft u fraai uitzicht over Loch Tay en de Ben Lawers bergtop op de achtergrond. Het pad gaat verder omhoog en verdwijnt af en toe, het kan hier drassig zijn en daalt dan weer over het pad af naar het gehucht Ardeonaig, gelegen aan de oevers van het meer. U loopt nog een paar kilometer langs de oevers van Loch Tay tot u het eindpunt van de dag bereikt in het gehucht Ardtainaig. Overnachting Ardtainaig.

Dag 7
Ardtalnaig - Aberfeldy : 7h, 23km

Aanvankelijk volgt de route de oevers van Loch Tay en bij Acharn klimt het pad omhoog langs de fraaie Falls of Acharn. Het pad over de open helling dat nu volgt heet the Queens Drive en heeft prachtig uitzicht op de toppen van Ben Lawers, Meal Garbh en Meal Geigh. Het prachtige pad komt dan uit op een track en vervolgens passeert u Kenmore dat beneden aan de noordoever van Lach Tay ligt en Taymouth Castle. De route daalt dan langzaam af naar Aberfeldy, uw overnachtingsplek voor vandaag. Overnachting Aberfeldy.

Dag 8

Aberfeldy - Pitlochry : 5h, 15 km

U volgt aanvankelijk een zeer fraai bosachtig pad langs de River Tay tot aan Garandfully. Hier gaat de Rob Roy Way de rivier over naar Strathay. Het pad gaat dan al snel door open weides door de Dunfallandy Hills en duikt dan een dennen- en sparrenbos in en passeert daarbij een historische steencirkel. De route daalt dan af naar de Tummel River en u loopt over de brug het centrum van Pitlochry in, het eindpunt van deze bijzonder historische route.

Dag 9

Pitlochry

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

robroymap

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 1008
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 948

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Verlenging en 1- persoonsmakers op aanvraag.

 

Verlenging op aanvraag.