Back to Top

The Kintyre Way

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 804
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 770

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer                € 996
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer           € 959

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, 

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag                                                  Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1
Tarbert

Aankomst in Tarbert
Overnachting Tarbert.


Dag 2
Tarbart  – Clachan: 17 km 

U begint uw tocht in het pittoreske vissersdopje Tarbert en volgt de kustlijn van West Loch Tarbert naar het zuiden tot u Clachan bereikt. Onderweg kunt u genieten van de vergezichten over de donkere wateren van Loch Tarbert.
Overnachting Clachan.

Dag 3

Clachan – Tayinloan : 14 km
U volgt initieel een landelijke weg die parallel loopt aan de kust in de verte ziet u de eilanden Gigha, Islay en Jura liggen. U passeert een aantal ongerepte stranden alvorens Tayinloan , uw overnachtingsplek voor vandaag te bereiken.
Overnachting Tayinloan.

Dag 4
Tayinloan – Carradale: 24 km 
Vandaag steekt u een eerste keer het schiereiland over. U volgt initieel nog een stukje de spectaculaire kust alvorens het pad landinwaarts draait en begint te klimmen door bossen en velden naar de top van Deucherian Hill. Hierna daalt u af door openlandschap naar Brasckley Glen er volgt nu opnieuw een klimmetje naar de top van een volgende kam vanwaar u kunt genieten van de prachtige uitzichten over het eiland Arran en de blauwe waters van de Firth of Clyde. Een laatste afdaling brengt u naar het pittoreske vissersdorpje Carradale waar u overnacht

Overnachting Carradale.

Dag 5
Carradale – Campeltown: 33 km
U begint de dag met een wandeling langs de kust alvorens de route landinwaards draait en begint te klimmen en u een netwerk van paden volgt door de velden en af en toe dichte bossen. Nu krijgt u uitzicht op Loch Lussa en daalt uiteindelijk af naar Campeltown, het eindpunt voor vandaag

Overnachting Campeltown.

Dag 6
Campeltown – Dunaverty: 35km
Deze dag kan gesplsits worden

Met een korte klim en afdaling steekt u opnieuw het schiereiland over naar het dorpje Machrihanish. Het laaste stuk van de route is een pittige tocht door een verlaten ongerept landschap, maar u wordt hiervoor beloond met spectaculaire vergezichten over de ruige kustlijn zover het oog rijkt, alvorens u het meest zuidelijke punt Dunaverty bereikt.
Overnachting Dunaverty

 

Dag 7
Dunaverty :

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

The Kintyre Way

Het ongerepte Schotland

Deze zeer gevarieerde route voert u door een grote verscheidenheid van Schotse landschappen. Dichte naaldbossen afgewisseld met heide en open groene heuvellandschapen en verlaten stukken onaangeroerde kust met kleine vissersdorpjes, maken van deze route een unieke ervaring . het smalle karakter van het Kintyre schiereiland geeft dat de zee en spectaculaire vergezichten over de grillige kustlijn nooit ver af zijn. Aan de horizon rijzen de bergen van de eilanden Arran en Jura op uit de donkerblauwe wateren van de Atlantische Oceaan. Op een helder dag is vanaf het zuidelijke punt zelf Ierland zichtbaar in de verte. Kortom een fantastische wandelreis door een vergeten stukje Schotland met schitterende zichten over zee.