Back to Top

South West Coast Path

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 720
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                           € 966

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in lokale hotelletjes en B&B’s.

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag                                                        Zwaarte :  schelp schelp-half

Dag 1
Penzance

Het pittoreske stadje Penzance gelegen in het uiterste Zuid westen van Cornwall is het startpunt voor deze prachtige kustroute

Overnachting in Penzance.

Dag 2
Penzance -  Porthleven : 7h, 22 km

U laat penzance achter u en volgt initieel het asfaltpad  langs Mounts bay en passeert de beroemde St Michaels mount, het Engelse Mont St Michel. Hiern gaat het verder over het pad boven langs de kliffen naar het strand Perran en kunt u ten volle genieten vna de spectaculaire vergezichten over zee. U passeert Cudden point dat als een vinger de oceaan in steekt en bereikt dan het mooie Praa zandstrand.

Een laatste inspanning brent u naar de top van de kliffen van Trewavas Head alvorens u afdaalt naar het leuke vissershaventje Pothleven, uw eindpunt voor vandaag

Overnachting in Porthleven

Dag 3
Porthleven
– Lizard Point : 6,5hh, 20 km
U begint uw dag met een wandeling langs het mijlenlange strand van Porthleven. Hierna gaat het pad verder door de duinen en u passeert de  schilderachtige baaitje van Poldhu. Hierna wordt de kust steeds ruiger en loopt het pad verder over toppen van de kliffen met prachtige weidse uitzichten de uit de zee reizen rots van Lizard point het meest zuidelijke punt van Engeland is uw einddoel.

Overnachting in Lizard Point.

Dag 4
Lizard Point – Coverack: 4h, 12 km
U volgt vandaag de oostkust van het Lizard penninsula en de route loopt afwisselend hoog over de kliffen en dan weer langs verlaten stranden. Alhoewel dit een kort dagje is zitten er aardig wat pittige klimmetjes en afdaling in dit si ook één van de meer verlatenen stukjes kust en u passeert dan weinig voor het kleine vissershaventje van Coverack in zicht komt.

Overnachting in Coverack

Dag 5
Coverack
- Helford Passage : 7h, 21 km

U volgt initieel een stenig pad langs de kust tot het dropje Rosenithon. Hierna draait het pad landinwaarts en volgt u een netwerk van paden en landelijke weggetjes, uiteindelijk bereikt u bij de baai van Portallow opnieuw de zee en steekt dan terug door het binnenland naar Nare point en volgtb de route langs de kust naar Gillian Creek, bij laag tij kunt u deze via de steppingstones oversteken en anders loopt u er om heen naar het dropje St Andrews. Hierna vervolgt u uw weg langs de oevers van de Hel ford rivier naar het gelijknamige stadje.

Overnachting in Helford Passage.

Dag 6
Helford Passage – Falmouth: 5h, 16km

U volgt de noordelijke over van de rivier de Helford en loopt dan verder langs de kust langs de duinen over de lage kliffen en over de stranden. Onderweg passeert u de dropjes Maenporth, Mawnan en Durgan vooraleer de buitenwijken van Falmouth in zicht komen .Deze kleurrijke havenstad is tevens de afsluiter van deze prachtige kustroute

Overnachting in Falmouth.

Dag 7
Falmouth:
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

South West Coast Path

Wandellen langs het beroemdste kustpad van Engeland!

Het South West Coast path heeft meestal geen introductie nodig. Dit stuk van de Penzance naar Falmouth bestrijkt misschien wel het meest spectaculaire deel van de hele route. U loopt langs de bijna sub tropische zuid kust Cornwall naar het Oosten, Waar anders in Engeland treft u palmbomen langs uw route? In Falmouth. uw eindpunt staan ze zelfs langs de boulevards. Uiteraad is het hoogtepunt van deze route de ontelbare spectaculaire uitzichten over de Keltische zee met zijn grillige rotsformaties. Het merendeel van de tijd loopt de route hoog boven de zeekliffen, maar u wandelt ook stukken langs verlaten stranden, geïsoleerde baaitjes en steekt bij laag tij een estuarium over. U overnacht afwisselend in vissershaventjes of badplaatsjes die teruggaan naar de Victoriaanse periode. Kortom een prachtige route voor ieder die van kustwandelingen langs één van mooiste kusten van Europa.