Back to Top

Sheeps Head Way, 7 dagen, individuele wandelreis

Het Sheeps Head-schiereiland werd onlangs nog uitgeroepen tot een European Destination of Excellence. De zeer afgelegen ligging van dit deel van de provincie Cork zorgt voor een unieke rustieke omgeving en cultuur, waardoor het zeer populair is bij wandelaars. Het schiereiland is een landtong die zich 40 km in de Atlantische Oceaan uitstrekt en gelegen is tussen Bantry Bay en Dunmanus Bay. De Sheep's Head Way is 100 km lang en voert u via bergpaden, geitenpaden en landelijke weggetjes om het schiereiland heen. Uw tocht begint in Bantry en u volgt de noordelijke kust van het schiereiland naar de vuurtoren op de meest westelijke punt. U wandelt  rond de kaap en volgt de spectaculaire kustlijn verder in zuidelijke richting. De goed bewegwijzerde route voert u over de ruige heuvels en hoge kliffen langs de schitterende kustlijn. De route kan het hele jaar door worden gelopen, maar is op zijn best van de lente tot de herfst. Het Sheeps Head schiereiland met zijn vele kleine paden en minimaal verkeer is, meer nog dan andere, een waar wandelparadijs. 

Dag 1
Bantry
Aankomst in Bantry. Bantry Harbour, natuurlijk beschut door het Whiddy Island, is een van de oudste havens in West Cork en was een strategische landingsplek voor een mislukte Franse invasie van 1796. Overnachting in Bantry.

Dag 2
Bantry – Glanlough: 6h, 17 km, +395 m, -365m
U laat Bantry achter u en volgt een netwerk rustige landelijke weggetjes en bergpaadjes. De eerste helft van de tocht wandelt u over diverse ‘boreens’ (landweggetjes in het Iers). Dit is een leuke opwarmer voor de bergpaden die hierna volgen en waarbij u de kam van de bergen, die de ruggegraat van Sheeps Head schiereiland vormen oversteekt. U daalt uiteindelijk af naar het gezellige kustdorp Glanlough waar u overnacht. Overnachting Glanlough.

Dag 3
Glanlough – Cahergall: 6.5h, 19 km, +725 m, -670 m
U begint te klimmen door open heidevelden naar het hoogste punt van deze route de top van de Seefin (324m). Hier kunt genieten van de zeer weids uitzichten op de kust en de Atlantische Oceaan. U daalt nu af over een oud geitenpad, totdat u opnieuw op de bergkam komt en klimt naar de top van Caher Mountain (324m). U daalt nu opnieuw af over een geitenpad in de richting van Cahergall, de eindbestemming van vandaag. Overnachting in Cahergall.

Dag 4
Cahergall - Kilcrohane: 7h, 22 km, +480 m, -530 m
Vandaag staat een lange maar vrij makkelijke wandeldag op het programma. U volgt vooral vlakke boreens en kustpaden met uitzicht op Bantry Bay en het Beara Schiereiland naar het noorden. Op de westpunt van het schiereiland ligt de Sheeps Head vuurtoren die door een aantal steile trappen bereikt kan worden. Het uitzicht vanaf de vuurtoren die 80 meter boven de zee ligt is spectaculair. De Sheeps Head way vervolgt hierna zijn weg over kustpaden, kliffen en landweggetjes naar Kilcrohane. Overnachting in Kilcrohane.

Dag 5
Kilcrohane – Durrus: 6.5h, 20km, +475 m, -500 m
De route voert u vandaag afwisselend over kustpaden, boreens en bergpaadjes. U begint al snel te klimmen in de richting van de lagere hellingen van Seefin Mountain, de enige wezenlijke klim van vandaag. Onderweg is het uitzicht op de ruige Atlantische kust ronduit schitterend. Naar het zuiden heeft u uitzicht op de Dunmanus Bay en het Mizen Head schiereiland. Het dorpje Durrus is uw eindbestemming voor vandaag. Overnachting in Durrus.

Dag 6
Durrus – Bantry: 6h, 17 km, +525m, -525m
De laatste wandeldag van de Sheeps Head Way voert u landinwaarts over een netwerk van rustige landwegen en bergpaadjes. U wandelt afwisselend door akkerlanden, heidevelden en oude drumlins (heuvelrestanten uit de gletsjertijd). Bochtige weggetjes leiden u door diverse oude gehuchten uiteindelijk weer terug naar Bantry, het eindpunt van deze prachtige wandelreis. Overnachting in Bantry.

Dag 7
Bantry
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 739
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 639

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1014
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 914

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in Pubhotels, Pensions en B&B's

Verlenging op aanvraag.