Back to Top

San Quirico d’Orcia – Assisi

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer               € 755
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer         € 573

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer                 € 1160
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer            €   789

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer,  routebeschrijving, kaart.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en agriturismo.

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag          

Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1
San Quirico d’Orcia
Aankomst in het stadje San Quirico d’Orcia, een belangrijke pleisterplaats op de Via Francigena. Het historische centrum met een wirwar van kleine straatjes is sinds de middeleeuwen goed bewaard gebleven. De romaanse kerk  La Collegiata en de renaissance tuin van de Horti Leonini zijn een bezoek meer dan waard.
Overnachting in San Quirico.

Dag 2
San Quirico – Montepulciano

De totale wandelafstand bedraagt 21 km, + 890 m / - 700 m

U verlaat het stadje via de Porta Cappuccini en even later wandelt u door de Valle d’Orcia. De route voert langs de Kapel van Vitaleta en langs boerderijen en akkers. Al snel heeft u zicht op Pienza, het stadje  van de renaissance architectuur, pecorinokaas en truffels.

Nadat u Pienza heeft bewonderd, wandelt u over de sentiero panoramico en over de Via Nobile, langs wijngaarden aangeplant met de Sangiovese druif. In de verte ziet u het doel van vandaag: de hooggelegen wijnstad Montepulciano. De wijnen van Montepulciano zijn vermaard en in een van de enoteca (wijnwinkels/proeflokalen) rondom de Piazza Grande kunt u zelf ervaren waarom deze wijn ‘edel’ genoemd wordt.

Overnachting in Montepulciano.

Dag 3
Montepulciano – Porto di Castiglione del Lago
De totale wandelafstand bedraagt 22 km, + 185 m / - 412 m

U verlaat Montepulciano via de Porta al Prato. Kleine weggetjes en paden voeren langs boerderijen en statige landhuizen waar de wijnboeren goed boeren. U komt langs het kerkje Chiesa della Madonna della Querce uit 1699. Steeds als u achterom kijkt, blijft Montepulciano als een baken in het Toscaanse landschap staan. Na het dorp Aquaviva maken de wijngaarden plaats voor akkers. U volgt de vlakke Sentiero di Bonifica langs een kanaaltje en komt langs het Riserva Naturale van het kleine Lago di Montepulciano. Een laatste klimmetje brengt u naar Porto en naar uw agriturismo.

Overnachting in Porto di Castiglione del Lago (Il Melagrani).

Dag 4
Porto di Castiglione del Lago - Castiglione del Lago
De totale wandelafstand bedraagt 17 km, + 240 m / - 300 m

Vandaag is het de laatste dag dat u in Toscane bent. Over asfaltweggetjes en strada bianche wandelt u naar Castiglione aan het Lago Trasimeno. Hier neemt u de veerboot naar Isola Maggiore en u bent  in Umbrië. Het eilandje is piepklein maar groot genoeg voor een aantal souvenirwinkels, restaurantjes en kerkjes.  Sint Franciscus heeft het eiland ook aangedaan en op de plek waar hij aan land ging staat nu een kapelletje en een beeld van de heilige.

Een korte overtocht brengt u naar Passignano sul Trasimeno. Het gezellige stadje heeft nog enkele historische gebouwen maar is nu vooral toegewijd aan het toerisme.

Overnachting in Passignano.

Dag 5
Passignano – Villa di Magione
De totale wandelafstand bedraagt 17 km, + 460 m / - 440 m

U verlaat Passignano over de boulevard en langs het Lago di Trasimeno. Voor het dorp San Vito gaat de route omhoog en na een flinke klim heeft u zicht op  het meer diep onder u. U daalt af door een bos tot in een vallei met olijfboomgaarden, boerenbedrijven en uitgestrekte akkers. Aan de andere kant van de vallei gaat u weer stijgen tot aan een eenzaam huis. Een klein asfaltweggetje leidt u nu naar het dorp Villa di Magione en naar uw landelijke accommodatie in het groene Umbrië.

Overnachting in Villa di Magione.

Dag 6
Villa di Magione - Perugia

De totale wandelafstand bedraagt 20.7 km, + 740 m / - 590 m

De route vandaag trekt verder naar het oosten van Umbrië. U passeert het Castello di Pieve del Vescovo. Deze voormalige kerk uit de 13de eeuw werd in het jaar 1396 veranderd in een heus kasteel met kantelen en torens. Het werd de zomerresidentie van de bisschoppen van Perugia.

Na het kasteel gaat de wandeling verder door de bossen, flink stijgend over een netwerk van paden. Als u eenmaal het bos hebt verlaten daalt u af over een strada bianche tot aan het plaatsje San Marco. Het is nu nog 3 kilometer voordat u via de Sant’Angelo Poort Perugia, de levendige hoofdstad van Umbrië, binnenloopt.

Overnachting in Perugia.

Dag 7
Perugia –
Ponte Valleceppi/Ripa
De totale wandelafstand bedraagt 12.3 km, + 170 m / - 445 m

De etappe van vandaag is kort en u heeft alle tijd om in de ochtend Perugia te bekijken. Flaneer over de Corso Vanucci, drink de lekkerste koffie met een baci (een Perugiaanse kus van chocolade) of geniet van een heerlijke lunch in een van de vele osterie. Ook qua cultuur heeft Perugia veel te bieden. De Fontana Maggiore, de Duomo, het Palazzo dei Priori met fresco’s van il Perugino; het is slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden.

De route vandaag volgt eerst de Strada Eugubina, daarna loopt u via een klein weggetje naar Torre di Portela en langs de rivier de Tiber naar Ponte Valleceppi.

Overnachting in Ponte Valleceppi.

Dag 8
Ponte Valleceppi – Assisi
De totale wandelafstand bedraagt 19 km, + 430 m / - 265 m

De laatste etappe van deze wandelreis voert langs een reeks van dorpjes en stadjes: San Egidio, Petrignano, Palazzo, Tordibetto. Al snel kunt u in de verte de contouren van de basiliek Santa Maria degli Angeli onderscheiden. Na een klein klimmetje ziet u nu ook hoog op de heuvel het kasteel Rocca Maggiore en de basiliek van Sint Franciscus van Assisi. Een laatste klim brengt u naar de Porto San Francesco en naar de imposante Franciscus Basilica met de schitterende fresco’s uit de middeleeuwen.

Overnachting in Assisi.

Dag 9
Assisi

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

San Quirico d’Orcia – Assisi, 9 dagen

Op deze route wandelt u van het mooie Toscane naar Umbrië, het groene hart van Italië. U start in San Quirico, het middeleeuwse stadje midden in de Vallei van Orcia. U wandelt drie dagen door het typische Toscaanse landschap met glooiende heuvels, langs wijn- en olijfboomgaarden, ingetogen plattelandskerkjes en wijnhuizen met statige cypressenlanen. Overal ziet u  hooggelegen stadjes die her en der uitgestrooid lijken te zijn over het landschap. Een aantal van deze ommuurde stadjes ligt op uw route:  Pienza met haar pauselijke palazzo’s en Montepulciano, vermaard om de Vino Nobile. Aan de oever van het Lago di Trasimeno verlaat u Toscane. Een ferry brengt u naar het piepkleine eilandje Isola Maggiore dat bij Umbrië hoort. Vanaf Passignano trekt u verder door het hart van Italië, over strada bianche, langs akkers, bossen en de rivier de Tiber.   Uw doel is Assisi, de geboorteplaats  van de Heilige Franciscus. De imposante basiliek huist een groot aantal van de belangrijkste fresco’s uit de middeleeuwen. Het stadje is een waar openluchtmuseum met stadswallen, een kasteel, kerken en een wirwar van smalle straatjes. Kortom, een waardige en indrukwekkende afsluiter van deze wandelreis waarbij zowel natuur als cultuur centraal staan.