Back to Top

Pisa – Florence, individuele wandelreis, 8 dagen

Van de scheve toren naar de Duomo

Wie Pisa of Florence zegt, zegt renaissance. In het verleden waren deze twee steden dan ook nauw met elkaar verbonden. De route langs de Arno tussen deze twee renaissancesteden vormde de belangrijkste levensader voor handel, kunst en cultuur in Toscane. De Pisa-Florence-route start bij de wereldberoemde scheve toren en verlaat de stad in oostelijke richting. De groene vallei van de Arno, met zijn groene heuvels en vruchtbare akkers, vormt de leidraad voor deze afwisselende wandelroute. Via een netwerk van landelijke weggetjes wordt u de heuvels in geleid, op weg naar het schilderachtige bergdorpje Montefalcone. U trekt verder door de vallei, waar het kleine renaissance-stadje Bientale - het volgende juweeltje op uw route - zich al snel aandient. Het landschap neemt hierna de typische Toscaanse kenmerken aan met zijn glooiende groene heuvels en gele akkers. Het pad steekt de beroemde middeleeuwse brug van Ponte a Cappanio over om u via vruchtbare velden naar het middeleeuwse Empoli te leiden, een prachtig stadje met talloze historische monumenten. Een laatste inspanning brengt u naar de wereldberoemde Dom van Florence, een waardige afsluiter van deze historische wandelreis.

DAG TOT DAG

Dag 1 : Pisa,

Aankomst in Pisa. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, waar u verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 : Pisa   – Montemagno , 15km

U start uw tocht bij de scheve toren en verlaat de stad in oostelijke richting. U volgt een tijdje de loop van de rivier de Arno door prachtige, groene akkerlanden. Na een korte klim komt u in Montemagno, het pittoreske bergdorpje dat uw eindpunt is voor vandaag. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Montemagno.

Dag 3 : Montemagno - Bientina, 17km

U begint vandaag met een kort, maar pittig klimmetje door de dichte bossen, dat u naar de top van de heuvel brengt. Tijdens de afdaling openen de bossen zich naar de vruchtbare vallei van de rivier de Arno. U volgt nu een netwerk van boerenweggetjes door de velden naar Bientina, een fraai renaissance-stadje, dat net als Siena jaarlijks zijn eigen Palio organiseert. In Bientina verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 : Bientina – Ponte a Cappanio, 21km

U wandelt vandaag door het glooiende landschap van het regionale Montefalcone park, een bosrijk regionaal natuurgebied, waar u een netwerk van landelijke weggen en bospaden volgt. Als u het park eenmaal doorkruist heeft, wacht nog een klein stukje door akkerlanden. Daarna bereikt u Ponte a Cappanio, een pittoresk plaatsje dat vernoemd is naar zijn prachtige renaissance-brug. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Ponte a Cappanio.

Dag 5 : Ponte a Cappanio - Empoli, 20km

U vervolgt vandaag uw tocht door de vruchtbare akkergronden van de Arno-vallei. U passeert daarbij een aantal sfeervolle gehuchten en dorpjes. Onderweg kunt u genieten van het glooiende landschap, waar Toscane zo beroemd om is. Eindpunt voor vandaag is het oeroude, met monumenten bezaaide Empoli. De oorsprong van deze bouwwerken gaat vaak terug tot de Romeinse tijd. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad Empoli, waar u overnacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 : Empoli – Signa, 20km

U volgt vandaag min of meer de loop van de Arno, door de groenbeboste heuvels van het Toscaanse landschap. De laatste barrière alvorens u de vruchtbare vlakte rond Florence bereikt. Het historische stadje Signa, dat de toegang tot Florence bewaakt, is uw eindpunt voor vandaag. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Signa.

Dag 7 : Signa – Florence, 15 km,

U volgt de loop van de Arno naar de buitenwijken van de stad. Al snel komen de imposante paleizen van het historische centrum van Florence in zicht. Een bezoek aan de wereldberoemde Duomo is een waardige afsluiter van deze historische wandelreis. Uw hotel in Florence is gelegen in het historische centrum van de stad, waar u op basis van logies en ontbijt verblijft.

Dag 8 : Florence,

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

pisflorencemap

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €   838
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   664

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1326
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     €   818

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving en kaartmateriaal.

Overnachtingen in hotelletjes en pensions

Verlenging op aanvraag.