Back to Top

Pembrokeshire Coast

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 1516
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                           € 2137

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in lokale hotelletjes en B&B’s

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag                                                                                        Zwaarte :  schelp schelp         

Dag 1
Amroth
Aankomst in Amroth.

Overnachting in Amroth.

Dag 2
Amroth - Manorbier: 7h, 24 km

U begint de dag met een vrij makkelijke wandeling die afwisselend door bos, over de kliffen en langs de waterlijn loopt. Nadat u Saundersfoot gepasseerd bent wordt de tocht zwaarder met pittige afdalingen naar het strand en dan weer terug omhoog om over de kliffen verder te lopen, hier krijgt u voor het eerst zicht over de spectaculaire kust die deze route zo beroemd maakt. Na Tenby loopt de route op hoogte verder, langs de kliffen naar de baai van Manorbier en kunt u onbeperkt genieten van de eindeloze vergezichten.

Overnachting In Manorbier.

Dag 3
Manorbier - Bosherston
: 5h, 17 km
U laat vandaag de bebouwing en badplaatsjes van South Pembrokeshire achter u en kruist steeds minder wegen die tot aan de kust reiken. De kustlijn wordt steeds ruiger en het open landschap zorgt voor spectaculaire vergezichten. Hier en daar volgt er een pittige afdaling en een steil klimmetje als de kustlijn gebroken wordt door een smalle vallei. Voorbij Stackpole passeert u één van de meest indrukwekkende kalksteen klifformaties van Groot-Brittannië. Hierna wordt de route makkelijker en loopt u bijna steeds op hoogte over de kliffen. Het pad daalt nog een enkele keer naar het strand bij Barafundle en Broad Haven, maar verder loopt het bovenop bijna horizontaal over de kalkrotsen.

Overnachting in Bosherton.

Dag 4
Bosherston - Angle: 7h, 24 km
U volgt initieel opnieuw de dramatische kust over de kliffen tot u de Elegung stacks rotsformatie bereikt. Hier draait de route landinwaarts om het militaire oefenterrein de Range East te vermijden.

U wandelt tussen de velden en passeert de kleine dorpjes Warin en Castlemartin alvorens u enkele kilometers voor Angle terug bij de kust komt, u passeert het populaire surfstrand van Freshwater West, en de baai van West Angle alvorens u het pittoreske dorpje Angle bereikt.

Overnachting in Angle

Dag 5
Angle - Pembroke
: 6h, 18 km
De route draait nu weg van open zee en volgt de monding van de Milford Haven. Vandaag volgt een vrij makkelijke tocht langs lage kliffen en over glooiende heuvels tot aan Pembroke Dock. En hoewel de rossige teint het landschap domineert, is de vorm ervan niet meteen duidelijk omdat deze achtereenvolgens wordt verbroken door Angle Bay en de monding van de Pembroke River. Na Angle Bay slingert het pad door prachtige stukken bos afgewisseld met open velden. Het historische havenstadje Pembroke is uw eindpunt voor vandaag.

Overnachting in Pembroke

Dag 6
Pembroke - Sandy Haven: 7h, 23km
Met de Pembroke Ferry steekt u over naar naar de noordelijke oever van de Daugleddau en wandelt dan stroomafwaarts terug naar de open zee. U wandelt langs de oever van het estuarium en eenmaal Milford Haven gepasseerd laat u de bebouwing en bewoonde wereld opnieuw achter u en wandelt verder langs de kliffen en een aantal kleine baaien richting open zee.

Overnachting in Sandy Haven.

Dag 7
Sandy Haven - Marloes Sands: 7h, 23km
U laat vandaag de bebouwing helemaal achter u als het pad de laatste hoek van de Haven rond naar het schiereiland Dale en de open Oceaan. De kliffen worden steeds ruiger en het landschap wilder. U steekt vandaag twee estuaria over en dient dus rekening te houden met het getijde. Nadat u st Annes head gepasseerd bent wandelt u verder op hoogte over de rode zandsteenkliffen, dit stuk van de kust is onderhevig aan storm en wind van de oceaan waar de lage begroeiing hier getuige van is.

Overnachting in Marloes sands.


Dag 8
Marloes Sands - Broad Haven: 6.5h, 20km

Met maar een paar afdalingen naar de zee, volgt er vandaag een relatief makkelijke etappe. De uitzichten over deze grillige kust zijn er echter niet minder om en het landschap is wederom spectaculair. Langs de ruige kustlijn, voorbij het eiland Gateholm, zijn er in het verleden veel schepen ten ondergegaan, terwijl de ontoegankelijke baaien onder het Deer Park een favoriet toevluchtsoord zijn voor zeehonden. Op de landtongen grazen pony’s en lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Voorbij Wooltack Point is de kust beschutter wordt steeds toegankelijker naarmate u het strand van Broad Haven, uw eindpunt voor vandaag nadert.

Overnachting in Broad haven.


Dag 9
Broad Haven - Solva: 6h, 18km

Het Pembrokeshire Coastal Path klimt van Broad Haven gelijk naar de twee rotsbogen bij Den's Door, eenmaal de top van kliffen bereikt, kunt u genieten van indrukwekkende uitzichten die reiken tot aan Skomer Island. Bij Druidstone aangekomen daalt de route door de duinen af naar het strand. U wandelt verder en passeert de baai van Nolton Haven, die met zijn vorm doet denken aan een amfitheater. Hierna steekt de route het enorme strand van Newgale over en klimt dan een laatste keer steil omhoog naar de indrukwekkende rotsformatie rond Solva.

Overnachting in Solva.

Dag 10
Solva - St Justinians: 6.5h, 20km

Vandaag wandelt u door het steeds ruigere landschap aan de noordkant van St Bride's Bay en rond het schiereiland van St. David. Kustdorpen zijn op dit stuk van de route dun bezaaid. Het kustpad slingert zich rond de religieuze hoofdstad van Wales, St David's, en hoewel deze geen deel uitmaakt van de officiële route, is het zeker een bezoekje waard.Van St Non's naar St Justinians, wandelt u voornamelijk over relatief lage kliffen, die desalniettemin schitterende uitzichten geven over zee en de omliggend eilandjes. Dit kleine vissershaventje is uw eindpunt voor vandaag.

Overnachting in St Justinians.

Dag 11
St Justinians - Trefin: 7h, 22km

Er volgt vandaag een prachtige dag door het afgelegen landschap van de North Pembrokshire Coast. Hoge kliffen en dramatische rotsformaties waar de golven al eeuwen op inbeuken. Hier en daar is de route steil als er een smal valleitje wordt overgestoken, maar het merendeel van de dag loopt u hoog boven langs de kliffen met spectaculaire uitzichten over deze woeste kust. Tot u Trefin bereikt passeert u nauwelijks enige bebouwing.

Overnachting in Trefin.

Dag 12
Trefin - Goodwick: 5.5h, 29km

Het eerste deel van uw tocht voert u hoog over kliffen in de richting van de  Garn Fawr. Deze rots domineert al van ver het landschap en van de top kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht. Hierna volgt de route de kliffen rond het schiereiland Strumble, hoog boven een opeenvolging van kleine baaien en inhammen, die grotendeels ontoegankelijk zijn, behalve vanuit de zee. Het pittoreske kustplaatsje Goodwick is uw eindpunt voor vandaag.

Overnachting in Goodwick.

Dag 13
Goodwick - Newport: 7h, 24km

U volgt initieel een voetpad langs de kust om het stadje Fishguard heen naar de haven. Hierna klimt de route naar de daarachter gelegen landtong. Daarna blijft het pad parallel gelijklopen  met de kust en kunt u wederom genieten van de inmiddels bekende vergezichten over zee. U daalt nog een laatste keer af naar het strand alvorens uw Newport bereikt.

Overnachting in Newport.

Dag 15
Newport - St Dogmaels: 7.5h, 24km

laatste etappe is misschien wel de ruigste en spectaculairste van de hele tocht. Het pad loopt het grootste deel bovenlangs de steile hoge kliffen, ver van de bewoonde wereld. Kort voor u St Dogmaels bereikt, klimt de route nog naar het hoogste punt van de hele reis met onvergetelijke vergezichten. Hierna volgt de afdaling naar St Dogmeals en zijn gelijknamige abdij wat het eindpunt is van deze fantastische wandelreis.

Overnachting in St Dogmaels.

Dag 15
St Dogmaels
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Pembrokeshire coast

Wandelen langs de woeste kust van Wales!

Dit spectaculaire pad volgt de kustlijn van het Pembrokeshire National Park, wat door velen de mooiste kust van Groot-Brittannië wordt genoemd. Het pad loopt grotendeels over de kliftoppen en biedt dan ook eindeloze uitzicht op kliffen, stranden en eilanden. Elke bocht in het pad onthult weer wat anders, dan een kleine haven, een spectaculaire rotsformatie, een fort van de Noormannen of een kolonie zeevogels. Iedere keer weet het pad u weer te verrassen met zijn diversiteit aan landschappen. De uitzichten over de oceaan en de grillige kliffen zijn natuurlijk weergaloos en verlaten stranden die u passeert doen u vergeten dat dit wel degelijk de Welshe kust is. S’avonds overnacht u in pittoreske vissersdorpjes waar de Welshe cultuur bruist en er nog volop Gaelic wordt gesproken. Kortom een prachtige kustwandeling vol natuur en cultuur.