Back to Top

Route 6

Lucca – Sienna, 8 dagen    individuele wandelreis
U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in het prachtige ommuurde Lucca. De middeleeuwse vestingwallen, romaanse dom en overweldigende renaissance architectuur zijn een getuige van het rijke verleden van deze stad. Via de beroemde Strata Bianca wandelt u door het glooiende landschap van Toscane van het ene renaissance dorpje naar het andere. Op uw weg passeert u het alom gekende San Gimigiano waarvan de torens reeds van verre aan de horizon zichtbaar zijn. Het hoog op de heuvels gelegen versterkte dorpje Monteriggione is een ander hoogtepunt van deze wandelreis. Het eindpunt van uw tocht is de schitterende renaissance stad Sienna. Kortom een unieke wandelreis door een prachtig landschap, waar de culturele hoogtepunten elkaar in snel tempo opvolgen.

Lucca – Siena, 8 dagen, individuele wandelreis

U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in het prachtige, ommuurde Lucca. De middeleeuwse vestingwallen, romaanse dom en overweldigende renaissance-architectuur getuigen van het rijke verleden van deze stad. Via de beroemde Strade Bianche wandelt u van het ene renaissancedorpje naar het andere, door het glooiende landschap van Toscane. Onderweg passeert u het beroemde San Gimigiano, het stadje waarvan de torens reeds van verre aan de horizon zichtbaar zijn. Het hoog op de heuvels gelegen vestingstadje Monteriggione is een ander hoogtepunt van deze wandelreis. Het eindpunt van uw tocht is de schitterende renaissancestad Siena. Kortom een unieke wandelreis door een prachtig landschap, waar de culturele hoogtepunten elkaar in hoog tempo opvolgen.

3

 

DAG TOT DAG 

 
Dag 1
Lucca
Het startpunt van deze unieke wandelreis is de historische stad Luca.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Luca.
 
 
Dag 2
Lucca – Altopascio, 4h 18 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 18 km.
U begint uw tocht langs de Via Francigena met een nagenoeg vlakke etappe. U wandelt door de stadjes Capannori en Porcari waar u een bezoekje kunt brengen aan hun middeleeuwse kerkjes. Uw bestemming voor vandaag is Altopascio beter bekend in Italië als de stad van het brood  vanwege een broodtraditie die teruggaat tot de middeleeuwen.
Overnachting Altopascio.
 
 
Dag 3
Altopascio – San Miniato, 8h 29km
DEZE DAG KAN GESPLITST WORDEN
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 29 km.
Uw tocht van vandaag voert u door een glooiend landschap van bossen en akkerlanden. Een korte klim brengt u naar de versterkte medicean-brug die dateert uit de 16de eeuw. De volgende stop op uw pad is het kleine stadje Fucecchio. Daarna steekt u de rivier de Arno over. Een laatste klim brengt u naar het adembenemende renaissancestadje San Miniato, uw eindpunt voor vandaag. Naast de culturele pracht van San Miniato is de streek ook bekend om de zeldzame witte truffel.
Overnachting San Miniato.
 
 
Dag 4
San Miniato - Gambassi Terme, 6h 24km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 23 km.
U volgt vandaag een netwerk van kleine paadjes door het heuvellandschap. U wandelt afwisselend door kastanje- en eikenbossen, wijngaarden en olijfgaarden. U passeert het dorpje Chianni alvorens u de laatste klim inzet naar het bovenop een heuvel gelegen Gambassi Terme, het kuuroord dat al sinds de oudheid bekend staat om zijn thermale baden.
 
 
Dag 5
Gambassi Terme - Colle Val d’Elsa, 8h, 27km
DEZE DAG KAN GESPLITST WORDEN
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 27 km.
Vandaag wacht u een pittige dag van stijgen en dalen door de heuvels van de Chianti-streek. Halverwege uw tocht passeert u het middeleeuwse vestingstadje San Gimignano, dat schitterend gelegen is op een heuvel. De renaissancetorens van het stadje domineren al van ver de horizon. Hierna voert de Via Francigena u door olijfgaarden en met cipressen omzoomde lanen naar het dorpje Montechio. Een laatste klimmetje brengt u naar Colle Val d’Elsa het eindpunt van deze etappe.
 
 
Dag 6
Colle Val d’Elsa - Monteriggione, 4h, 15km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 15 km.
Er volgt vandaag opnieuw een dag van klimmen en dalen door de heuvels van de Chianti. U begint uw tocht met een lange afdaling naar Castel Petraia. De Via Francigena klimt dan vervolgens door de dichte bossen van Montagnole  en leidt u naar het versterkte dorpje Monteriggione.
 
 
Dag 7
Monteriggione- Siena, 5h, 19km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.
Uw laatste wandeldag voert u naar de kerk van Funghaia waar u de schitterende frescos kunt bewonderen. Hierna raden wij u aan een korte busrit te nemen die u door de buitenwijken van Sienna voert naar het centrum van de stad. Dit wereldberoemde hart van de renaissance is een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis.
 
 
Dag 8
Siena
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE 

 

STANDAARD

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                €  760
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           €  670

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                   €  1110
P.P op basis van één persoon zonder bagage vervoer              
€  930

Inclusief :  */**tot ***  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten en pelgrimspaspoort.

 

GOUDEN RANDJE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                       € 970
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                  € 880

P.P. basis van één persoon met bagagevervoer                      € 1320
P.P. op basis van één persoon zonder bagagevervoer            € 1140 

 Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten en pelgrimspaspoort.

 

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van hotelletjes, pensions en B&B, van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Lucca of Siena is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:

bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie agriturismos en  hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de  gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogelijke hotel voor u (2 ster of gelijkwaardig). Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar 4 ster hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

 

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1225
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 885
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

 

Verlenging op aanvraag.