Back to Top

Lake Distsrict

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €719
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 935
 

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in lokale hotelletjes en B&B’s.

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag                                                                              Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1
Ulverston

Aankomst in Ulverston, dit van oorsprong middeleeuwse marktplaatsje, is het startpunt voor uw tocht door het beroemde Lake district

Overnachting in North Queensferry.

Dag 2
Ulverston -  Coniston : 7h, 25 km

U  volgt het riviertje het stadje uit en volgt initieel een netwerk van paden en landelijke weggetjes door het boerenlandschap. Als u eenmaal het dorpje Gwathwiate gepasseerd bent, begint het landschap te veranderen en krijgt u steeds meer zicht op de Coniston bergkammen en loop het pad verder door de bergweides en high moors naar het Beacon Tarn, het idyllische bergmeertje aan de voet van de kam. Hierna daalt u af naar de oever van het Coniston meer en wandelt via de promenade het stadje in.

Overnachting in Coniston.

Dag 3
Coniston
– Great Langdale : 5,5h, 19 km

Als u het dorp verlaat begint de route langzaam te stijgen over de groene heuvels en velden waar schapen  en koeien grazen. U volgt vandaag een netwerk van wandelpaden door het schilderachtige landschap. Onderweg kunt u genieten van de mooie uitzichten om de omliggende bossen en de toppen van Yewdalle fells in de verte. U passeert het stuwmeertje van Tarn hows waar op een mooie dag de toppen van de Langdale pikes in weerspiegellen. Hierna passeert u de watervallen van Colwith en skelwith alvorens u de spectaculaire U-vallei van Great langdale met zijn verticale kammen doe hoog boven de rivier uittornen betreed .

Overnachting in Great Langdale.

Dag 4
Great Langdale – Keswick : 7h, 25 km
Vandaag verandert het karakter van uw tocht aanzienlijk. Waar de route tot nu toe langs meren door valleien en bossen met schilderachtige dorpjes liep, trekt u vandaag door het hoger gelegen verlaten ruige berglandschap van het Lake district. De route begint gelijk te klimmen hoog boven de velden van Mickleden naar het einde  de vallei waar de bergkammen wederzijds,  hoog boven de met rotsblokken bezaaide rivier uitsteken. Een korte maar steile klim over een slingerpad brengt u naar de top van de

Stake pass. Hierna volgt u een even steil pad omlaag de onbewoonde wilde vallei van de Langstrath in.

Naarmate u Borrowdale nadert neemt de begroeiing toe en de pastelkeurige hellingen van de Skiddaw

Beckon, net voor u Keswick bereikt, zijn een lust voor het oog. Dit prachtig gelegen historische marktstadje wort tot de mooiste van Engeland gerekend.

Overnachting in Keswick

Dag 5
Keswick - Caldbeck : 7h, 24km

Het pad klimt initieel naar de schouder van de lonscale kam , vanwaar u een prachtige terugblik heeft over het Derwent meer en de centrale pieken van het Lake district. Hierna daalt u af in de prachtige Glenderaterra vallei gelegen tussen de steile flanken van de Skidda en Belncathra ranges. U wandelt pal onder de Lonscale fell kam naar het noorden en het pad trekt nu dieper de heuvels  in en klimt naar het hoogste punt van de Cumbrain way, de High Peak. Hier kunt u genieten van een onvergetelijk rondom rond panoramisch zicht dat in de verte tot de Ierse zee reikt en de Pennine ranges in het binnenland. U volgt nu de met gras begroeide glooiende kam omlaag naar het dorpje Caldbeck.

Overnachting in Caldbeck.

Dag 6
Caldbeck – Carlisle: 7h, 25km
Vandaag laat u de bergen van Cumbria achter u en de route duikt gelijk de bossen van Parson’s park in zodra u Caldbeck verlaat . Hierna volgt u een netwerk van boerenpaden en landelijke weggetjes tussen de akkerlanden en de velden. Terugkijkend kunt u genieten van de prachtige uitzichten over Caldbeck en de High peak. U bereikt de oevers van de Caldwell rivier en volgt deze naar het centrum van Carlisle. Deze van oorsprong middeleeuwse stad met zijn prachtige kathedraal vormt een waardige afsluiter voor deze schitterende wandelreis.

Overnachting in Carlisle.

Dag 7
Carlisle
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Lake District

Volg de Cumbrian way dwars door het Lake district

De Cumbrian way is de ideale route om de prachtige natuur en cultuur van het Lake district te verkennen . Deze tocht voert u van van oorsprong middeleeuwse marktplaatsje Ulverston  aan de Cumbrische kust naar oeroude Carlisle aan de grens met Schotland. De route slingert zich door de groene valleien en over de beroemde Fells en kammen met schitterende uitzichten alom. De gekende schilderachtige stadjes  Coniston en Keswick, die tot de mooiste van Engeland worden gerekend liggen op uw route. U doorkruist de akkerlanden en velden van het laagland of volgt de oevers van één van de vele meren .U doorkruit de wilde U-valleien  met hun steile wanden of loopt hoog over de kammen van de omliggende bergen. High Peak, de hoogste top van Cumbria wordt eveneens bedwongen en de uitzichten hier zijn onovertroffen. De Cumbrian Way is een route vol variatie, waar elke dag weer een andere verassing brengt, met spectaculaire vergezichten die nooit lang op zich laten wachten. Kortom een onvergetelijke wandelreis door Engeland beroemdste wandelparadijs.