Back to Top

Kerry Way, 11 dagen, individuele wandelreis

De Kerry Way is een rondwandeling over het Iveragh-schiereiland die begint en eindigt in Killarney. De route is het wandelalternatief voor de beroemde panoramaweg de Ring of Kerry, en loopt door een aantal van Ierlands meest spectaculaire landschappen. U wandelt afwisselend door bergen en dalen, langs meren en baaien, doorkruist oude bossen en wilde venen. Vanaf de kliffen, en zandstranden kunt u genieten van prachtige vergezichten over de vele rotseilanden. U passeert talloze archeologische resten waardoor de route een sterk historisch karakter heeft. De eerste dagen doorkruist de Kerry Way de uitlopers van de Macgillycuddy’s Range die een hoogte van 1000 m bereiken en waar zich 9 van de 10 hoogste bergpieken van Ierland bevinden. Als u de kust begint te naderen, vlakken de heuvels af en krijgt u prachtige uitzichten op de Kerry kustlijn. Vanaf het kleurrijke kuststadje Waterville keert de Kerry Way weer in oostelijke richting naar Kenmare en kunt u optimaal genieten van de uitzichten op Puffin, Scarrif en Deenish Island. De laatste dag loopt de Kerry Way dwars door het mooie Killarney National park. Een waardige afsluiter van deze bijzonder gevarieerde en spectaculaire wandelreis.

 

Dag tot dag

Dag 1

Killarney

Aankomst in Killarney. Dit stadje ligt aan de voet van het prachtige Macgillycuddy’s Range gebergte. Het is een levendig stadje met veel pubs en restaurantjes. Overnachting in Killarney.

Dag 2
Killarney – Black Valley : 5,5h, 21 km ,+385m, -375m
.

U loopt het stadje Killarney uit en al snel gaat de Kerry Way over in landweggetjes en paden die u door het Killarney National Park leiden. De route passeert het 18e eeuwse landhuis Muckross en gaat verder over bos- en heuvelpaden. U trekt de Black Valley in en het pad begint te klimmen langs de hellingen van Macgillycuddy’s Range. De uitzichten worden steeds spectaculairder en uiteindelijk daalt u weer af naar uw accommodatie, die midden in de Black Valley gelegen is. Overnachting in Black Valley.

Dag 3
Black valley - Glencar: 5h, 19 km, +655m, -525m
.

Na een stevig ontbijt loopt u aanvankelijk over een boreen, Ierse landweggetje, en bergpaden. The Kerry Way loopt verder door de indrukwekkende Black Valley. Aan de linker kant torent de top van de Broaghabinnia berg en rechts die van de Carrauntoohil boven u uit. Het woeste bergterrein verandert en wordt nu bosrijk als de route om Brassel Mountain heen voert. Op weg naar de Brida Valley wordt het terrein weer ruiger en loopt de route langs het Cummeenduff Lake, gelegen aan de zuidelijke rand van de MacGillycuddy’s Range. Hierna trekt u de Ballycullane Valley in en daalt af naar Glencar.  Overnachting in Glencar.

Dag 4

Glencar - Glenbeigh: 5h, 19 km, +360m, -500m

Vandaag volgt u eerst de loop van de Caragh-rivier over een landweg en een bospad, alvorens u Drombrane Lough bereikt. U wandelt verder over een boreen en duikt dan het de Lickeen Woods in. Hierna klimt de Kerry Way omhoog naar een col tussen Seefin en Coolroe waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over Inch Point en de Glenbeigh kust. Een laatste afdaling brengt u naar Glenbeigh. Overnachting in Glenbeigh.

Dag 5

Glenbeigh - Cahersiveen: 6h, 26 km, +525m, -563m

U verlaat Glenbeigh via de Behy bridge en loopt over bospaden en landwegen door de heuvels en bergen naar Cahersiveen. Onderweg kunt u genieten van de vele panoramische uitzichten over de bergen en de Atlantische oceaan. U passeert een aantal Keltische kruisen, graf- en gedenkstenen alvorens u Cahersiveen bereikt. Overnachting in Cahersiveen.

Dag 6

Cahersiveen - Waterville: 6h, 24 km, +555m, -560m

U laat Cahersiveen achter u en begint onmiddellijk, maar geleidelijk te klimmen over de kam naar Keelnagreen verder naar de top van Knockavahaun (371m). Vanaf dit strategische punt heeft u spectaculaire uitzichten over de Beginish, Valencia en de Church Islands. Er volgt nu een stevige afdaling naar Canuig en het kleurrijke dorp Waterville. Overnachting in Waterville.

Dag 7

Waterville - Caherdaniel : 4h, 17 km, +380m, -295m

Vandaag volgt er een relatief korte wandeldag en wandelt u afwisselend over lanen en bergpaadjes door het glooiende landschap. In dit gebied wemelt het van de historische sites en u passeert gedenkstenen, Chillin (Iers voor kleine kerk of begraafplaats), megalitische graven en Ogham stones. Overnachting in Caherdaniel.

Dag 8

Caherdaniel – Sneem : 5h, 20 km, +440m, -495m

De Kerry Way voert u vandaag door licht heuvelachtig terrein en u wandelt afwisselend over landweggetjes, bos – en bergpaden. Het hoogste punt van vandaag bereikt u bij Gortamullin (205m). Boven op de heuvels zijn de uitzichten over de vele kleine eilandjes en het Berry schiereiland, met zijn grillige kustlijn ronduit spectaculair. Overnachting in Sneem.

Dag 9

Sneem - Kenmare: 7h, 28 km, +500m, -500m

Vandaag is een lange maar vrij makkelijke wandeldag. De route is vrij vlak en kent geen beklimmingen van betekenis. U loopt over landweggetjes en laag gelegen bergpaadjes met de zee aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Uiteindelijk komt u aan in het vissersplaatsje Kenmare. Overnachting in Kenmare.

Dag 10

Kenmare – Killarney, 6h, 24 km, +625m. -610m

De laatste etappe van de Kerry Way maakt de ronde compleet en  voert u weer terug naar Killarney National Park. U loopt vandaag voornamelijk over landweggetjes en de route leidt u tussen Peakeen Mountain (555m) en Knockanaguish (509m) door. U eindigt uw tocht in Killarney waar u ook vertrokken bent. Overnachting in Killarney.

Dag 11

Killarney

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE 

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 987
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 817

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1422
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 1242

Inclusief :   accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in Pubhotels, Pensions en B&B's

Verlenging op aanvraag.