Back to Top

Route 1: 

Giants Causeway, 7 dagen 

De prachtige Giants Causeway loopt door een nog weinig bezocht gebied langs één van de mooiste kuststroken van Ierland naar de Giants Causeway, een werelderfgoed monument. Deze unieke plek ligt aan de oorsprong van talloze Ierse en Schotse legendes. De route begint in het uiterste noorden van Noord-Ierland in het prachtig gelegen plaatsje Cushendall. De wandeltocht voert u initieel door het Glenariff Nature Reserve met de prachtige Glens van Antrim. Hierna volgt u de Moyle Way naar de Giants Causeway en vervolgt u uw weg langs de kust. De route loopt afwisselend door weelderige bossen, over graslanden, schitterende klifkustpaden en stranden. Onderweg passeert u verschillende spectaculair gelegen kasteelruïnes en het kleinste kerkje van Ierland. Het absolute hoogtepunt van deze route is de unieke Giants Causeway, met zijn 40.000 basalten rotskolommen, heeft deze terecht een plek op de Unesco werelderfgoedlijst verdient. U eindigt deze reis bij het spectaculair op een basalt rots gelegen Dunluce Castle, omringd door steile afgronden is dit de perfecte afsluiter van deze unieke wandelreis.

 

DAG TOT DAG

Dag 1
Cushendall
Aankomst in Cushendall.
Het dorp is gelegen in de schaduw van de tafelberg Lurigethan, op een prachtige kustlocatie. Bovendien komen de drie Glenn’s van Antrim hier samen. 
Overnachting Cushendall.

Dag 2
Glenariff Nature Reserve – Cushendall : 7h, 20 km, +40 m, -270m
Een transfer brengt u naar de ingang van het Glenariff Forest Park. Glenariff wordt vanwege zijn grootte en schoonheid wel de koningin onder de Glen’s genoemd. U volgt een netwerk van oude paden door het dichte woud een enkele keer passeert u ook een uitzichtpunt met zicht over de omringende Glens en heuvels. Overnachting Cushendall.

Dag 3
Orra Beg – Ballycastle: 7h, 20 km, +280 m, -540 m
Een transfer brengt u naar het startpunt Orra Beg, aan de Moyle Way. U volgt initieel een bospad dat vervolgens overgaat in een bergpad naar Agangarrive Hill. Hierna loopt u langs de oevers van de Glenshesk River en door oeroud bos. Een rustige landweg voert door u de Glenshesk vallei met panoramische uitzichten over de Coolaveely bossen en de Knocklayd Mountains. Via het Ballycastle woud bereikt u uiteindelijk Ballycastle. Vanaf het strand kunt u genieten van de prachtige uitzichten over Rathlin Island en de Mull of Kintyre. Overnachting in Ballycastle.

 Dag 4
Ballycastle - Ballintoy: 4h, 12 km, +210 m, -160 m
Na Ballycastle loopt de route zo dicht mogelijk onder de kust. Een netwerk van landweggetjes en bospaden voeren u langs Kinbane Castle, een belangrijk strijdtoneel in de Ierse geschiedenis. U passeert nog de beroemde Carrick-a-Rede touwbrug, die een 30 meter diepe en 20 meter brede kloof overbrugt, alvorens u Ballintoy bereikt (de route steekt de brug niet over). Overnachting in Ballintoy.

Dag 5
Ballintoy – Giants Causeway: 5,5h, 16 km, +245 m, -275 m
De route loopt vandaag over stranden, kliftop-paden en kleine landweggetjes. U passeert St Gobban’s Church, het kleinste kerkje van Ierland. Een kleine omweg brengt u naar de ruïnes van Dunseverick Castle. Hierna loopt u via een klifpad naar Benbane Head. Hier ligt de Giants Causeway, het wereldberoemde Unesco werelderfgoed landschap bestaande uit 40.000 in elkaar grijpende basaltkolommen. De lokale Ierse en Schotse legendes willen dat de trappen gecrëeerd zijn door de Ierse reus Fion MacCool. Overnachting vlakbij Giants Causeway.

Dag 6
Giants Causeway – Port Stewart: 7,5h, 25 km, +215 m, -250 m
Vandaag wandelt u door het glooiende landschap via promenades, stranden, grind- en graspaden naar het pittoreske stadje Portballintrae. Onderweg kunt veelvuldig genieten van de prachtige vergezichten over de oceaan. Een laatste inspanning brengt u naar het spectaculair op een rots gelegen Dunluce Castle, omringd door steile afgronden. Tijdens de Ierse opstand van 1641 is hier hard gevochten en het stadje Dunluce werd volledig verwoest. Archeologen denken dan ook dat een groot deel van het stadje nog steeds onder de grond verborgen ligt. Na Dunluce loopt u via Curran Strand en Ramore Head naar Port Stewart; het eindpunt van deze spectaculaire wandeltocht. Overnachting in Port Stewart.

Dag 7

Port Stewart

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 594
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 474
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 830
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 590
 
Fietshuur                                                                                         € 140
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
PRIJSBIJLAGE 
 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 620
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 553

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 739
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 671

 

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in ** tot *** hotelletjes of gelijkwaardig

Verlenging op aanvraag.