Back to Top

Dingle Way, 8 dagen, individuele wandelreis

De Dingle Way is een prachtige route die u klokwaarts over het gelijknamige schiereiland voert. De route begint in Tralee en wordt gekenmerkt door de vele spectaculaire vergezichten over deze ruige kust, zoals bij Slea Head, waar u in de verte de Blasket Islands ziet liggen. U passeert het stadje Dingle dat ooit door de National Geographic werd uitgeroepen tot de mooiste plek op aarde. U vervolgt uw weg langs de flanken van Brandon Mountain, eveneens een bekende pelgrimsplek, naar Clogane. Daarna wordt de route vlakker en gaat het langs de stranden en over kustpaden naar Castlegregrory. Dingle schiereiland is authentiek en traditioneel, er wordt nog veel Gaelic gesproken en het is dan ook de uitgelezen plek om te genieten van de beroemde Ierse muziek en pubcultuur. U wandelt door een ware archeologische schatkamer en passeert diverse megalithische grafstenen, keltische kruisen, dolmens, ringforten en oratoria. Deze zeer gevarieerde wandelreis biedt u de perfecte combinatie van cultuur en natuur langs de Ierse kust.

 

Dag tot dag

Dag 1

Tralee

Aankomst in dit levendige stadje dat bekend is om zijn jaarlijkse Rose of Tralee festival. 

 

Dag 2

Tralee – Camp : 6h, 22 km ,+200m, 

Een netwerk van boerenpaden en landelijke weggetjes voert u vandaag door het groene Ierse landschap naar de voet van het Dingle Penninsula. Overnachting in Camp.

Dag 3
Camp – Annascaul : 4,5h, 17 km ,+315m, -370m
U volgt vandaag overwegend boreens (Ierse naam voor landweggetjes) die door het boerenlandschap kronkelen met fraaie uitzichten op de omringende heuvels en de Atlantische Oceaan. Bij aankomst in Annascaul kunt u nog een stuk over één van de langste stranden van Ierland lopen. Overnachting in Annascaul.

Dag 4
Annascaul - Dingle : 7h, 19 km, +710m, -730m
Vandaag is een lange wandeldag en de route loopt aanvankelijk over landweggetjes en kustpaden alvorens landinwaarts te draaien, u begint nu langzaam door de heuvels omhoog te klimmen. U passeert de ruïnes van Minards Castle, dat in 1650 door de legers van Cromwell werd verwoest. Hierna volgt een lange afdaling naar het zeer pittoreske vissersdorp Dingle. Dit is één van de mooist gelegen en sfeervolste dorpen van Ierland met zijn vele, pubs en restaurants. Overnachting in Dingle.

Dag 5
Dingle - Dunquin: 5h, 20 km, +380m, -340m
Er staat u vandaag een prachtige wandeldag te wachten. U volgt afwisselend boreens en kustpaden waarbij de oceaan nooit veraf is. De uitzichten op de Great Blasket Islands en de dramatische kustlijn zijn ronduit overweldigend. Hierna vervolgt u uw weg door het schitterende landschap naar het dorpje Dunquin, uw eindpunt voor vandaag. Overnachting in Dunquin.

Dag 6
Dunquin - Ballydavid: 5,5h, 16 km, +120m, -155m
U laat Dunquin achter u en volgt een netwerk van boreens en kustpaden over de stranden en door afgelegen baaien. Dit deel van de route heeft diverse kleine zijpaden naar uitkijkpunten en historische resten zoals Fort del Oro die zeker de moeite waard zijn, u heeft voldoende tijd om deze te bekijken. Overnachting in Ballydavid.

Dag 7
Ballydavid - Cloughane: 6h, 19 km, +690m, -685m
Na Feohanagh draait de Dingle way opnieuw landinwaarts en begint te stijgen. U volgt een netwerk van bergpaden over de flanken van de Brandon Mountain naar het hoogste punt (650m) van de gehele wandelroute. Hierna daalt u langzaam af en doorkruist u het Brandon Head nature reserve. Kenmerkend voor zijn veen- en turfgebieden. Een kleine omweg voert u naar het uitzichtspunt van Brandon Point. Hierna volgt u een landweg met uitzicht op de Lady’s Island naar Clogane. Overnachting in Clogane.

Dag 8
Clouhgane - Castlegregrory: 7h, 28 km, +90m, -90m
Er volgt vandaag een relatief lange maar vlakke etappe. U wandelt voornamelijk langs stranden en over kustpaden en kunt nog een laatste keer genieten van de schitterende uitzichten. U passeert onderweg vele geschikte picknickplekken maar er zijn ook pubs in de dorpjes Faramore en Kilshannig, waar u doorheen komt, en waar u een typische pub lunch zou kunnen gebruiken. Een laatste krachtinspanning brengt u naar Castlegregory, het eindpunt van deze prachtige wandeltocht.

Dag 9
Castlegregrory
Na het ontbijt eindgt uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 878
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 738

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1193
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 1053

Inclusief : kamers met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in lokale B&B's en kleinschalige accomodaties

Verlenging op aanvraag.

CONTACT