Back to Top

Chemin de le Puy : individuele wandelreis

Zwerven als God in Frankrijk

De Chemin de Le Puy ook wel bekend als de Via Podensis is al meer dan duizend jaar de route bij uitstek voor pelgrims uit Zuid Frankrijk op weg naar Santiago de Compostella. Zoals elders in Europese steden, gelegen langs een belangrijke pelgrimsroute, betekende de middeleeuwen een periode van grote bloei voor de steden en dorpen langs de Via Podensis. Pelgrims afkomstig uit de vier windstreken brachten een uitwisseling van kunst en cultuur met zich mee en handel en nijverheid langs deze route bloeide op. Vandaag de dag staat de Chemin de Le Puy vooral bekend om de schitterende natuur waar u doorheen trekt en de middeleeuwse steden en dorpen met prachtige monumenten die u aandoet. Geklasseerd als cultureel Europees erfgoed strekt de route zich uit van het vulkanische landschap van de Haute Loire tot de voet van de Pyreneeën in Frans Baskenland. De Via Podensis trekt door de groene hooglanden van de Aubrac, de beboste valleien van de Lot en het kalksteen plateau van de Causse. De route gaat westwaarts door de zonnebloemen en graanvelden van de Armagnac en het vlakke akkerlandschap van de Landes naar de heuvels en bergen van Baskenland. Onderweg passeert de route prachtige middeleeuwse steden zoals Conques, Cahors en Lectoure rijk aan monumenten die de eeuwen overspannen. De unieke natuurlijke schoonheid en grote culturele rijkdom van de Chemin de Le Puy maken van deze route een ervaring om nooit te vergeten.

LPH

LP1Route 1:  Le Puy – Aumont - Aubrac, 6 dagen
Vanuit het middeleeuwse stadje  Le Puy trekt de route het grillige vulkaanlandschap van het Vellay massief binnen. Uw route voert u naar het departement van de Lozere, waar het landschap verandert en u steeds vaker door bossen en rijke akkerlanden wandelt.

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 560LP_2Route 2:  Aumont – Aubrac - Conques, 7 dagen
Eindeloze vergezichten over het groene grillige landschap vergezellen u op uw tocht over het hoog plateau van Aubrac. Hierna daalt u af naar de vruchtbare valleiën van de Lot. Al wandelend door de bossen en rijke akkerlanden van deze streek bereikt u het middeleeuwse Conques.

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 650


LP3 Route 3:  Conques – Cahors, 8 dagen
U volgt het originele pelgrimspad over het plateau van Cajarc. Uw route voert u door het nationale park van la causse naar de vruchtabre valleiën van de Lot. Uw tocht eindigt in het tot werelderfgoed uitgeroepen stadje Cahors

 

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 716


LP_4 Route 4: Cahors - Lectoure, 7 dagen
Vanuit het schitterende Cahors steekt de route het kalksteen plateau van de Causse over op weg naar de rijke landbouwgronden van de Gers en het middeleeuwse vestingstadje Lectoure.

 

Gradatie: schelp schelp vanaf  € 635


lp_5 Route 5: Lectoure - Aire sur l'Adour, 7 dagen
Vanuit het middeleeuwse vestingstadje Lectoure slingert deze route zich door de regio van de Armangnac naar het oeroude stadje Aire sur l’Adour.

 

Gradatie: schelp schelp vanaf   € 635

 

LP_6Route 6: Aire sur l'Adour - St Jean Pied de Port, 8 dagen
Het laatste stuk van de Chemin de le Puy voert u door Frans Baskenland naar het middeleeuwse peglrimstadje St Jean Pied de Port, gelegen aan de voet van de Pyreneeën.

 

Gradatie: schelp schelp schelp-half vanaf  € 708