Back to Top

Camino Portugues : een individuele wandelreis

Een pelgrimstocht langs wijngaarden en kastanjebossen

Uw tocht naar Santiago de Compostela begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen stad Porto. De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo-kerkjes en -pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. Bij het verlaten van Porto betreedt u de streek van de Douro. Hier groeien de druiven waar de wereldberoemde port van wordt gemaakt. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste wijngaarden in zicht komen. We wandelen verder door de groene heuvels naar het noorden en doen de middeleeuwse stad Barcelos aan met zijn prachtige Romaanse kerk en burcht. Wijngaarden en eucalyptusbossen wisselen elkaar af op onze tocht naar Ponte de Lima, het stadje met zijn autovrije middeleeuwse stadskern, dat een van de pareltjes van Portugal is. Komt u hier in september dan kunt u een van de grootste traditionele feesten en processies van Portugal meemaken. We verlaten Ponte de Lima via de beroemde Romaanse brug over de rivier de Lima. De Camino Portugees volgt hier de oude Romeinse heirbaan, de Via Romana XIX, in de richting van de Spaanse grens en Santiago de Compostela.

hoofd-intro

{slider title="Lees meer" open="false"}

Via de brug die de oude vestingsteden Valenca en Tui met elkaar verbindt, steken we de Minho over om Spanje binnen te lopen. We zijn hier in de Ribeira, de streek waar Spanjes beste witte wijnen worden geproduceerd en waar de heuvels bezaaid zijn met wijngaarden. De Camino Portugues nadert nu de kust en geeft prachtige vergezichten over de blauwe wateren van de Rías, Spaanse fjordachtige baaien met heuvels die recht uit zee lijken te rijzen. Vervolgens bereiken we Pontevedra, een stadje dat in de late middeleeuwen tot een van de belangrijkste handelshavens van Spanje werd gerekend. Een feit dat we terugzien in de magistrale gebouwen en pleinen en de schitterende kerken en kloosters. De wijngaarden maken nu plaats voor de groene kastanjebossen die de heuvels van dit stuk van Galicië bedekken. We lopen afwisselend over bospaadjes en langs maisvelden alvorens we Caldas de Reis passeren. Deze stad met haar warmwaterbronnen is al sinds de Romeinse tijd een geliefd kuuroord. Een voetbad in de warmwaterbron op het plein is dan ook een traditie voor de vele pelgrims alvorens de tocht voort te zetten naar Santiago. Padron is onze laatste stop op onze pelgrimsroute naar Santiago. Hier zou volgens de legende het lichaam van apostel Jacobus aan land gebracht zijn. Het stadje vormde in het verleden dan ook een belangrijke pelgrimsplaats. Na een laatste inspanning zien we vanaf de Monte Agro de torens van Santiago de Compostela voor ons opdoemen. Het einde van een prachtige tocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niemand zal teleurstellen

{/sliders}


1-route-grootRoute 1:  Porto - Tui,  8 dagen
Vanuit het prachtige Porto trekt u door het groene landschap van Noord  Portugal naar de Minho, waar u de grens oversteekt naar het vestingstadje Tui in Spanje.

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 452
2-route-kleinRoute 2:  Tui - Santiago de Compostella,  8 dagen
Vanuit Tui langs de Spaanse westkust met zijn diepe Rias naar het noorden de kastanje bossen van Galicië in alvorens Santiago de Compostella  te bereiken.

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 430
2-route-kleinRoute 2:  Tui - Santiago de Compostella,  8 dagen
Vanuit Tui langs de Spaanse westkust met zijn diepe Rias naar het noorden de kastanje bossen van Galicië in alvorens Santiago de Compostella  te bereiken.

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 430route3 Route 3: Porto - Santiago de Compostela, 14 dagen
De volledige route van de Camino Portugues van Porto naar Santiago een route boordevol natuur en cultuur.  

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 830

 route5-headerRoute 5: Camino Espiritual, 10 dagen
Deze variant voert u langs het beroemde Armenteira klooster en de diepe baaien van Galicië naar Santiago de Compostela

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 592