Back to Top

Camino Portugues : een individuele wandelreis

Een pelgrimstocht langs wijngaarden en kastanjebossen

Uw tocht naar Santiago de Compostela begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen stad Porto. De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo-kerkjes en -pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. Bij het verlaten van Porto betreedt u de streek van de Douro. Hier groeien de druiven waar de wereldberoemde port van wordt gemaakt. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste wijngaarden in zicht komen. We wandelen verder door de groene heuvels naar het noorden en doen de middeleeuwse stad Barcelos aan met zijn prachtige Romaanse kerk en burcht. Wijngaarden en eucalyptusbossen wisselen elkaar af op onze tocht naar Ponte de Lima, het stadje met zijn autovrije middeleeuwse stadskern, dat een van de pareltjes van Portugal is. Komt u hier in september dan kunt u een van de grootste traditionele feesten en processies van Portugal meemaken. We verlaten Ponte de Lima via de beroemde Romaanse brug over de rivier de Lima. De Camino Portugees volgt hier de oude Romeinse heirbaan, de Via Romana XIX, in de richting van de Spaanse grens en Santiago de Compostela.

hoofd-intro


1-route-grootRoute 1:  Porto - Tui,  8 dagen
Vanuit het prachtige Porto trekt u door het groene landschap van Noord  Portugal naar de Minho, waar u de grens oversteekt naar het vestingstadje Tui in Spanje.

Gradatie: schelpschelp-half vanaf  € 434
2-route-kleinRoute 2:  Tui - Santiago de Compostella,  8 dagen
Vanuit Tui langs de Spaanse westkust met zijn diepe Rias naar het noorden de kastanje bossen van Galicië in alvorens Santiago de Compostella  te bereiken.

Gradatie: schelpschelp-half vanaf  € 380route3Route 3: Porto - Santiago de Compostela, 14 dagen
De volledige route van de Camino Portugues van Porto naar Santiago een route boordevol natuur en cultuur.  

Gradatie: schelpschelp-half vanaf  € 599

 route4-headerRoute 4: Porto - Santiago kustvariant, 14 dagen
Voor zij die niet genoeg kunnen krijgen van de zee is er sinds enkele jaren ook de kustvariant van de beroemde route van Porto naar Santiago

Gradatie: schelpschelp-half vanaf  € 763