Back to Top
Een tocht langs wijngaarden en kastanje bossen

Uw fietstocht naar Santiago begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Porto. De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo kerkjes en pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. Bij het verlaten van Porto betreedt u de streek van de Douro, hier groeien de druiven waarvan de wereldberoemde port gemaakt wordt. Het duurt dan ook niet lang voor de  eerste wijngaarden in zicht komen. Uw fietst door de groene heuvels naar het noorden en doet de middeleeuwse stad Barcelos aan met zijn prachtige Romaanse kerk en burcht. Wijngaarden en eucalyptus bossen wisselen elkaar af op onze tocht naar Ponte de Lima, een van de pareltjes van Portugal met zijn autovrije middeleeuwse stadskern. Komt u hier in September dan kunt u een van de grootste traditionele feesten en processies van Portugal meemaken. We verlaten Ponte de Lima over haar beroemde Romaanse brug over de Lima. De Camino Portugues volgt hier de oude romeinse heirbaan, de Via Romana XIX in de richting van de Spaanse grens en Santiago de Compostella.

hoofd-intro

{slider id="demo_vert" title="Lees meer / minder..." direction="0"}
Via de brug die de oude vestingsteden Valencia en Tui met elkaar verbindt steken we de Minho over en fietsen Spanje binnen. We zijn hier in de streek van de Ribeira, hier wordt Spanjes beste witte wijn geproduceerd en de heuvels zijn dan ook bezaaid met wijngaarden. Het pad nadert nu de kust en geeft prachtige vergezichten op de Spaanse Rias, met hun blauwe water en heuvels die recht uit de zee lijken te rijzen, alvorens Pontevedra te bereiken. In de late middeleeuwen was Pontevedra een van de belangrijkste handelshavens van Spanje. Een feit dat we terugzien in de magistrale gebouwen en pleinen en de schitterende  kerken en kloosters die de stad rijk is. De wijngaarden maken nu plaats voor de groene kastanje bossen die de heuvels van dit stuk van Galicië bedekken. We fietsen afwisselend over bospaadjes en langs maisvelden alvorens we Caldas Reis passeren. Deze stad met haar warmwaterbronnen is al sinds de romeinse tijd een geliefd kuuroord. Een voetbad in de warmwaterbron op het plein is dan ook een traditie voor de vele pelgrims alvorens de tocht verder te zetten naar Santiago. Padron is onze laatste stop op onze route naar Santiago hier zou volgens de legende het lichaam van de apostel Jacobus aan land gebracht zijn. Het stadje vormde in het verleden dan ook een belangrijke pelgrimsplaats op zich. Na een laatste inspanning zien we vanop de Monte Agro de torens van Santiago de Compostella voor ons opdoemen. Het einde van een prachtige fietstocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niemand zal teleur stellen.

{sliderEnd}


pt1Route 1:  Lissabon - Porto, 10 dagen
U fiets vanuit Lissabon naar het noorden door groene Tejo vallei en de met wijngaarden en bossen bedekte heuvels van de Beira. Onderweg en passeert u wereldberoemde steden zoals Santarém en Coimbra.

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 514

 

 
2-route-kleinRoute 2:  Porto - Santiago de Compostella, 6 dagen
Deze prachtige route leidt u vanuit het historische Porto langs  de wijngaarden van de Douro en de Minho en door de groene beboste heuvels van Galicië naar Santiago de Compostella.

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  € 395