Back to Top

Camino Mozarabe: individuele wandelreis

Een Camino door Moors Spanje

Van oudsher werd deze route gebruikt door de christenen die in het Arabische deel van Spanje woonden. Het is dan ook één van de oudste originele routes naar Santiago de Compostela. Vanaf het strand van Almeria trekt de Camino Mozarabe het binnenland in. U wandelt door de uitlopers van de Sierra Nevada, het Spanje van de spaghetti westerns. De spectaculaire vergezichten over dit onherbergzame landschap wisselen elkaar af op uw tocht naar het wereldberoemde Granada. Een bezoekje aan het Alhambra mag hier zeker niet ontbreken. Hierna voert de Camino Mozarabe  u verder door de met sinaasappels en olijfbomen begroeide heuvels van Andalusë. U overnacht in de typische witte bergdorpjes van deze streek. Het Moorse Cordoba met zijn legendarische moskee is het volgende culturele hoogtepunt van deze tocht. De route trekt verder door de groene heuvels en witte dorpjes tot u de desolate akkerlanden van de Extremadura betreedt.  Merida met  zijn Romeinse theater en aquaduct is een waardige afsluiter van deze unieke wandelreis.

 

 


2Route 1: Almeria - Granada, 11 dagen
Van de Middellandse Zee dwars door de uitlopers van de Sierra Nevada, het Spanje van de spaghetti western, naar het sprookjesachtige Granada.

 

Gradatie: schelp schelp-half vanaf € 750

 

 


2Route 2 : Granada - Cordoba, 10 dagen
Een tocht door het typische Andalusië, met sinaasappels en olijfbomen bedekte heuvels, witte vestingdorpjes en weidse vergezichten.

 

Gradatie: schelp schelp-half vanaf € 651

 

 

3Route 3: Cordoba - Merida, 12 dagen
Vanuit het middeleeuwse Cordoba daalt u af door de groene heuvels van Andalusië, naar het desolate landschap van de Extremadura.

Gradatie: schelp schelp-half vanaf  €830