Back to Top

Camino Lusitania: individuele wandelreis
                

Dwars door het Portugese landschap

Uw tocht begint in het magistrale oude Lissabon, de hoofdstad van Portugal.  De route slingert zich door de verschillende cultuurlandschappen die Portugal rijk is naar het noorden. U laat Lissabon achter u en betreed de groene vallei van de Tejo bekend vanwege zijn veeteelt; het fokken van stieren en paarden. Net voor Santarem wordt de route heuvelachtiger en begint u te klimmen alvorens u deze stad, met zijn vele kerken en 16de -eeuwse architectuur bereikt. Hierna doorkruist u een licht glooiend landschap van velden en akkers alvorens de olijfgaarden rondom de tempeliersstad Tomar te bereiken. Dit charmante stadje is rijk aan cultuur; met zijn  tempelierskasteel en het Convento do Christo, wat een hoogtepunt van de Portugese renaissance is.  De camino volgt nu een tijdje een Romeinse heirbaan door de amandelboomgaarden en u passeert de goed bewaarde Romeinse nederzetting van Coimbra. Hierna betreedt u de wijngaarden rond Coimbra. Deze eeuwenoude universiteitsstad is één van de hoogtepunten van deze Camino. Nadat u Coimbra achter u gelaten heeft volgt u opnieuw een oude Romeinse heirbaan tussen de wijngaarden naar het noorden. Naarmate u noordelijker komt maken de wijngaarden plaats voor dennen- en eucalyptus bossen alvorens de buitenwijken van Porto in zicht komen. De route Camino Lusitania eindigt in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Porto. De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo kerkjes en pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. Kortom een prachtige afsluiting voor deze unieke wandelreis. 

 

 


Lusitania-1 Route 1: Lissabon - Coimbra, 12 dagen
U wandelt door het gevarieerde binnenland van Portugal naar het noorden, de Tejo vallei, de olijfgaarden rond Tomar en de wijngaarden rond Coimbra liggen allemaal uw route.

Gradatie: schelp schelp vanaf  € 744

Lusitania-2Route 2: Coimbra - Porto, 8 dagen
Vanuit het eeuwenoude Coimbra door de beroemde wijngaarden naar Porto, waar de route aansluit op de beroemde Camino Portugues

Gradatie: schelp schelp vanaf  € 504