Back to Top

Camino Finisterre : individuele wandelreis

De weg naar het einde van de wereld

Deze korte Camino is de enige pelgrimsroute die in Santiago de Compostella begint. Finisterre wat letterlijk het einde van de wereld in het Latijn betekent was de plaats waar de apostel Jacobus voor het eerst voet aan land zou hebben gezet op het Iberische schiereiland. Door de eeuwen heen was het dan ook gebruikelijk voor vele pelgrims om na een  korte rustpauze in Santiago de Compostella de tocht te hervatten, om ook deze mythische plek te bezoeken. Hier aangekomen verbranden ze dan vaak ritueel hun kleren een traditie die ook vandaag de dag nog levendig is. Na in de prachtige stad Santiago te zijn bijgekomen van uw tocht, verlaat u de stad in noordelijke richting. Door schaduwrijke eucalyptus bossen klimt u gestaag omhoog naar de Alto Mar do Olvellas vanwaar u mooie uitzichten heeft over de groene heuvels van Galicië.

tekst-finisterre-voet

{slider id="demo_vert" title="Lees meer / minder..." direction="0"}
Na het pittoreske stadje Negreira gepasseerd te hebben maakt u een flinke klim via veelal schaduwrijke bospaden naar Maronas. Onderweg komt u langs verschillende rustieke Galisische dorpjes. Na Olveiroa wandelt u door een hoog gelegen heidelandschap en krijgt u de eerste uitzichten op de Costa del Muerte, de kust des doods. Na een steile afdaling vervolgt de Camino nu zijn weg langs de kust. U loopt afwisselend langs het strand en boven de kliffen in de richting van Finisterre. Het laatste deel van deze tocht eindigt traditioneel met een magische zonsondergang in de Atlantische oceaan. U hebt het meest westelijke punt van Europa bereikt. U kunt deze tocht nog met 1 dag verlengen met een prachtige wandeling langs de woeste Spaanse kust door naar Muxia. Hier eindigt de tocht bij het kerkje van de Virxe da Barca gelegen aan  de voet van de kliffen waar meters hoge golven op de kust inbeuken.

{sliderEnd}


1-route-kleinRoute 1:  Santiago de Compostella - Finisterre,  6 dagen
De enige route die in Santiago de Compostella begint. De tocht voert u afwisselend  door de heuvels van Galicië dan weer over de kliffen van de Costa del Morte naar Kaap Finisterre, het einde van de wereld.

Gradatie: schelp schelp vanaf  € 360