Back to Top

Caminho de Fatima : individuele wandelreis

Op pad naar Portugals Santiago

Iedereen kent wel het beroemde Santiago maar dat Portugal zijn eigen pelgrims mekka heeft, is bij velen minder bekend. U verlaat Lissabon over de Caminho de Fatima die de groene vallei van de Tejo volgt naar het noorden. De Caminho voert u door de groene akkerlanden rond Azambuja, beroemd vanwege de hoge kwaliteit van de stieren en paarden die hier gefokt worden. Het landschap verandert in boom en – wijngaarden naarmate u de eeuwenoude universiteitsstad Santarém, met zijn vele monumenten, dichter nadert. Nu volgt het pad de vallei van de Tejo naar de oeroude tempeliersstad Tomar met zijn vele fortificaties. De caminho verlaat nu de Tejo en steekt dan een dicht beboste heuvelrug over alvorens Fatima in zicht komt. De imposante basiliek met zijn vele pelgrims is het eindpunt van deze zeer gevarieerde wandelreis.

fatima

DAG TOT DAG                         Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1 : Lissabon, 

Aankomst in Lissabon. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 2 : Lissabon -  Póvoa de Santa Iria, 6,5h, 25km, +50, -45m
U verlaat Lissabon via de beroemde Caminho de Fatima. U volgt de rivier de Tejo door het park das Nacoes de stad uit. U wandelt door groene valleien naar Povoa de Santa Iria. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 3 : Póvoa de Santa Iria - Villa Franca de Xira, 4h,15km,+5m, -5m

U volgt  een netwerk van paden en wegen langs de Tejo naar het noorden tot u Villa Franca de Xira bereikt. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

 

Dag 4 : Vila Franca de Xira – Azambuja, 5h,18km, +60m, -50m

U wandelt vandaag verder langs de Tejo over kleine wegen door een gebied dat beroemd is vanwege zijn paarden en stierenvechten. U overnacht in Azambuja, beroemd om zijn stieren loop. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

 

Dag 5 : Azambuja- Santarem, 8h, 31km,+140m, -5m

U vervolgt uw tocht over kleine boerenpaden door wijn- en boomgaarden naar het noorden. Net voor Santarem volgt er nog een kort klimmetje alvorens u het historische stadje binnen wandelt. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 6 : Santarem –Golega, 8h, 31km,+5m, -120m

Vandaag volgt er een relatief lange maar nagenoeg vlakke etappe. U laat Santarem achter u en volgt een landelijke weg langs de oevers van de Tejo verder naar het noorden. U wandelt tussen de weiden met grazende paarden en stieren naar Golega. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 7 : Golega– Tomar, 8,5h, 29 km, + 370m , - 190m

U verlaat Golega over een landelijke weg en het duurt niet lang voor u Quinta da Cardiga bereikt, één van de mooiste landgoederen van Portugal. Hierna wordt het landschap heuvelachtiger. Het eindpunt van deze dag is de historische stad Tomar met zijn prachtige Plaza de la Republica. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 8 : Tomar – Fatima, 7,5 h, 29 km

U volgt een netwerk van onverharde wegen en boerenpaadjes door de olijfgaarden tot u het dorpje Fungalvaz bereikt. Hierna volgt er nog een korte klim door de dicht beboste heuvels alvorens u afdaalt en Fatima in zicht komt. De majestueuze basiliek vormt een waardige afsluiter van deze gevarieerde wandelreis. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

 

Dag 9 : Fatima

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 684
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 602

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1005
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 855

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en pensions.

Verlenging op aanvraag.