Back to Top

Camino dos Faros

De Vuurtoren Route langs de Kust des Doods

De Camino dos Faros leid u van Ponteceso langs de beroemde Costa de Muerta, de kust des doods naar de al even beroemde kaap Finistère. Onderweg treft u talloze afgelegen en verlaten stranden, dus even zwemmen hoort op deze Camino absoluut tot de mogelijkheden. De uitzichten over Atlantische oceaan en de grillige kliffen zijn vaak adembenemend. Zoals de naam reeds doet vernoemen passeert u meerdere vuurtorens die de schepen moeten waarschuwen voor de gevaren van deze prachtige maar levensgevaarlijke kustlijn. U overnacht in kleine vissersdorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Kortom een uitgelezen route voor iedereen die van woeste zeeën en ruige kusten houd.

Dag tot Dag                            Zwaarte :  schelp schelp                   

Dag 1
Ponteceso
Aankomst in Ponteceso. Uw tocht langs Camino dos Faros begint in het kleine stadje Ponteceso. Bekend in de regio voor de beste schelpdieren en zeevruchten. Bij de iconische brug van Ponteceso staat het huis van de 19e eeuwse Galicische dichter Eduardo Pondal, schrijver van het Galicische volkslied.
Overnachting Ponteceso

Dag 2
Ponteceso – Laxe: 8h, 25 km

Vandaag volgt u de Camino dos Faros naar het vissersdorpje Laxe. Zodra u Ponteceso verlaat, wandelt u door  een dennenbos naar het strand van Urixeira. Het pad volgt de monding van de zee en draait dan  enkele kilometers landinwaarts in de richting in de richting van Cabana. u paseert enkele  van de belangrijkste archeologische sites van Galicië, Zoals Castro A Cibda (een oud dorp dat dateert uit de 6e eeuw voor Christus) en de Dombate dolmen, een indrukwekkend megalithisch graf dat dateert uit de 3e eeuw voor Christus. voordat u afdaalt naar het strand (de Praia de area das Vacas), krijgt u een fantastisch panoramisch uitzicht op de baai van Corme en Laxe. Een laatste inspanning brengt u naar Laxe, het eindpunt voor vandaag.
Overnachting Laxe

Dag 3
Laxe – Arou 5,5h, 17 km
U laat het pittoreske Laxe met zijn klinkerstraatjes. U wandelt langs het haventje en het prachtige zandstrand en loopt verder naar de kerk van Santa Maria de Atalaya hiervandaan loopt het pad naar de Laxe-vuurtoren, waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de baai van Corme e Laxe. U passeert vandaag vijf verschillende stranden, een frisse duik bij een verlaten strand, hoort dus absoluut tot de mogelijkheden. In het dorp Camelle vindt u het unieke Museo de Man, een openluchtmuseum gecreëerd door de Duitse kunstenaar Manfred Gnädinger, die in de 1960's naar het gebied verhuisde. Kort hierna komt het dorpje Arou waar u de nacht doorbrengt inzicht.
Overnachting Arou

Dag 4
Arou - Camariñas 7,5h, 23 km
Deze wandel dag langs de Camino dos Faros is een van de meest spectaculaire stukken kust van de hele Costa de Muerta. Dit ruige kustlijn tussen Arou en de vuurtoren van Cabo Vilan is door de eeuwen heen het toneel geweest van vele dramatische scheepsrampen en schonk de kust des dood haar naam. Vanaf de top van de duin(Monte Blanco) heeft u een spectaculair uitzicht over deze woeste kustlijn en het slaperige achterland. Het Praia de Trece strand, de Punta Boi, de Engelse begraafplaats voor de slachtoffers van de scheepsramp met de Serpent en de vuurtoren van Cabo Vilán met omliggende kliffen, zorgen vandaag voor een zeer gevarieerde tocht .
Overnachting Camariñas

Dag 5
Camariñas - Muxia 10h, 30 km
De Camino dos Faros voert u vandaag van het vissersdorp Camariñas bekend voor zijn zeevruchten en kantklossen helemaal naar de haven van Muxía. U passeert vandaag maar liefst 11 stranden! Alle mogelijkheden dus om even een verkoelende duik te nemen. Het stukje dat de route door het binnenland voert wandelt u door schaduwrijke bossen en passeert u een aantal piepkleine slaperige dorpjes en traditionele watermolens.  Uw bestemming is het dorp Muxía, met zijn mooie haven en Virxe da Barca Heiligdom. Hier sluit de route ook aan op de Camino de Finistère.
Overnachting Muxia

Dag 6
Muxia - Lires 4.5h, 14 km
Vandaag volgt er weer een wandeldag met prachtige uitzichten over de kust. Er volgen een paar klimmetjes, naar Monte Cachelmo, Punta Buitra en Monte Pedrouzo, maar deze worden meteen beloond met verbluffende vergezichten. Wederom passeert u verschillende idyllische zandstranden, alsook vuurtorens . De route wordt niet voor niks de vuurtoren route genoemd. Nadat u het strand van Nemiña gepasseerd bent, waar u kunt genieten van een verfrissende duik of een wandelingetje op het strand, voert de Camino u naar het dropje Lires.
Overnachting Lires

Dag 7
Lires – Cabo Fisterra 5h, 15 km
U wandelt vandaag boven de kliffen van Punta Besugueira, en Punta do Castel. Een aantal keer daalt de route ies af en volgt er een kort klimmetje, waarna u weer verder wandelt hoog boven de rotskust, steeds met een geweldig uitzicht over de Atlantische oceaan. Kaap Finistère met zijn beroemde vuurtoren is het eindpunt van de Camino. Hierna loopt u nog een stukje verder langs de kust naar het dorpje Finistère waar u de laatste nacht doorbrengt.

Dag 8
Finistère 5h, 15 km
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Prijsbijlage

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 631
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 541

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 949
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 771
 

Inclusief :  ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.