Back to Top

Camino de la Cruz

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 423
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 380

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 646
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 571

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag                                               Zwaarte :  schelp

Dag 1
Murcia
Aankomst in Murcia, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze van oorsprong Moorse stad ,die stamt uit de vroege middeleeuwen, herbergt nog talloze historische gebouwen en plaza’s. Waarvan het Santa Ana klooster en de prachtige Santa Maria kathedraal de belangrijkste zijn.

Overnachting Murcia.

Dag 2
Murcia –Alquazas : 6h, 26km, +55m,-10m
Vanaf de imposante kathedraal volgt de route de rivier de Rio Segura en laat u de stad al snel achter u. de camino volgt de slingerende rivier met zijn dicht begroeide oevers vol riet en bamboe tot aan het stadje Molina de Segura. Hier gaat u verder over de Via Verde de Noroeste en volgt daarbij voornamelijk een oude spoorbaan tot het dorp Alquazas. Hier pikt uw transfer u op die u naar het dorp Campos del Rio brengt, waar u overnacht.
Overnachting Campos del Rio.

Dag 3
Alguazas – Mula : 6h, 26km, +200m, -30m
Na het ontbijt brengt een transfer brengt u terug naar Alquazas waar u het pad weer oppikt. De Camino laat Alquazas al snel achter zich en u wandelt initieel tussen diverse boomgaarden. Het landschap wordt echter al wordt als snel grilliger en u trekt dwars door de spectaculaire ‘tierras malas’. Sterk geërodeerde kalkrotsformaties die schril afsteken tegen het omliggende landschap.  Onderweg kunt u genieten de uitzichten over de fraaie canyons.  Al van verre is Castillo de los Velez, gelegen boven Mula, in het woeste droge landschap zichtbaar. Aangekomen te Mula belt u weer op voor uw transfer terug naar Campos del Rio.
Overnachting Campos del Rio.

Dag 4
Mula – Bullas : 21km, 5h, +300m,-0m
Na het ontbijt brengt een transfer u terug naar Mula waar u de tocht weer voortzet. Aanvankelijk trekt de Camino door de fruitboomgaarden en u loopt door diverse tunnels, in de verte zijn de bergen van de Sierra de Espuna en Sierra Cambron continu zichtbaar. Het droge landschap wordt vervolgens steeds groener en u passeert het eerste pijnboombos en wandelt vervolgens verder door de wijngaarden in de omgeving van Bullas, waar al een zeer oude traditie van wijnbouw is, het eindpunt van deze dag bereikt.
Overnachting Bullas

Dag 5
Bullas – Caravaca de la Cruz : 21km, 5h, +120m,-120m
U wandelt verder door de wijngaarden en de Camino klimt dan langzaam omhoog door de pijnboombossen en bereikt bij de Barranco del Burete zijn hoogste punt. Hierna daalt u heel langzaam in een weidse vallei. U kijkt neer op het historische stadje Cehegin en zelfs de basiliek van Caravaca de la Cruz, gelegen op een heuvelis in de verte zichtbaar. De route passeert de voormalige Romeinse nederzetting Begastri en gaat dan langs Cehegin naar Caravaca de la Cruz. U doorkruist het het oude centrum en klimt dan omhoog naar  het  Castillo-Santuario de la Santisma y Veracruz. U heeft de basiliek, waar het beroemde dubbele kruis van Caravaca bewaard wordt, en tevens het eindpunt van deze Camino bereikt.

Overnachting Caravaca de la Cruz.

Dag 6
Caravaca de la Cruz
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Camino de la Cruz de Caravaca, 6 dagen
van Murcia door de tierras malas naar de basiliek van Caravaca

Caravaca de la Cruz is al 800 jaar lang één van de belangrijkste pelgrimsoorden van Spanje en sinds 1998 zelfs één van de vijf heiligste plaatsen in het christendom. Hier wordt een oriëntaalse dubbele kruis vereerd dat in 1231 op miraculeuze wijze, gedragen door twee engelen, op het altaar van de toenmalige kerk verscheen. Wat prompt leidde tot de bekering van de lokale toenmalige Moorse heerser. De camino begint 4 dagen eerder in de historische Murcia, met zijn prachtige Santa Maria kathedraal, plazas en Romeins amfitheater. De route volgt aanvankelijk de slingerende rivier de Rio Segura tot aan het stadje Molina de Segura.  Hierna loopt de de Camino over de Via verde del Noroeste, een voormalige spoorbaan die nu tot wandel en fietspad is omgebouwd. Onderweg passeert u een aantal pittoreske verlaten stationnetjes en u trekt initieel door een droog mediterraan gebied met vele fruitboomgaarden. Naarmate de tocht vordert gaat deze door een steeds woester landschap, de Tieras Malos, grillige geërodeerde kalkrotsformaties. Hierna wordt het landschap langzaam steeds groener en passeert u talloze wijngaarden en pijnboombossen, met de bergen van de Sierra de Ricote en Sierra de Espuna steeds op de achtergrond. Onderweg treft u nog talloze historische stadjes als Mula, Bullas en Cehegin op uw route. Totdat het door de bergen van de Sierra de los Alamos omgeven, Caravaca de la Cruz in zicht komt. De basiliek van Caravaca de la Cruz oftewel Castillo-Santuario de la Santisma y Veracruz, is het einddoel van deze bijzondere  tocht. Tijdens deze reis wandelt u dwars door een nog weinig bezocht historisch deel van Spanje. Dankzij de zuidelijke ligging  vlakbij de Middellandse Zee  is het gebied zeer rijk aan zon en daarmee ideaal voor wandelingen in het voor- en najaar en zeer geschikt om zelfs in de wintermaanden te lopen.