Back to Top

Cammino di San Benedetto

De pelgrimsweg van Sint Benedictus is een recent geopende route, die volledig hersteld is met fondsen van het Italiaanse wonderways programma. Het pad loopt van Norcia, gelegen in de bergen van Umbrië, naar het wereldberoemde Montecassino-klooster in Lazio en volgt daarbij in de voetsporen van Sint Benedictus. U loopt over een netwerk van oude paden en landelijke weggetjes, ver weg van de bewoonde wereld. Het eerste deel van de Cammino di San Benedetto trekt door de heuvels en bergen van Umbrië naar Rieti. U passeert het middeleeuwse stadje Monteleone di Spoleto en Leonessa, waar de middeleeuwen en renaissance met elkaar versmelten. Door de berkenbossen van de Heilige Vallei en de vlakte van de Velino bereikt u de pauselijke stad Rieti. De route loopt verder via kleine weggetjes naar het meer van Turano. Hierna trekt de Cammino di San Benedetto de Luctretili-bergen in en passeert u een aantal pittoreske bergdorpjes, zoals Orvino en Madala, alvorens af te dalen via de Aniene vallei en koers te zetten naar het beroemde Subiaco. Dit oeroude kloostercomplex behoort tot één van de oudste en meest belangrijke van Europa. De triomfboog van Trevi, het volgende hoogtepunt op uw route, getuigt van het belang van deze regio in de Romeinse periode. Hierna wachten de bossen van Ernici, prachtig gelegen op de flanken van de Apennijnen. De route passeert nu een aantal rustieke middeleeuwse dorpjes, die schitterend gelegen zijn aan de voet van het Ernici-gebergte. Nadat de cammino de prachtige Gotische Casamari-abdij gepasseerd is, duikt de route de vallei van de Liri in. Vervolgens bereikt het pad Monte San Giovanni, een van de mooiste stadjes van Italië. De cammino loopt verder door het groene, glooiende landschap van Lazio naar de prachtige Acropolis van Arpino. Hierna volgen de schilderachtige kloven van Melfa waarna het wereldberoemde Montecassino in zicht komt. Dit prachtige klooster vormt een waardige afsluiter van deze zeer gevarieerde reis.


1-route-kleinRoute 1 : Cascia - Rieti, 6 dagen
De route voert u dwars door de Apennijnen naar het oeroude stadje Rieti, gelegen in Lazio. Onderweg passeert u de historische stadjes Leonessa en het schitterende Monteleone di Spoleto.

Gradatie: schelp schelp vanaf  € 456

2-route-kleinRoute 2 : Rieti - Trevi nel Lazio, 8 dagen
U wandelt door de groene heuvels en valleien van Lazio, waar de heuveltoppen bezaaid zijn met eeuwenoude dorpjes. Het beroemde Subiaco-klooster ligt op uw route.

Gradatie: schelp schelp vanaf  € 496


3-route-kleinRoute 3 : Trevi nel Lazio - Montecassino, 7 dagen
Uw route kronkelt zich een weg door de heuvels aan de voet van de Apennijnen naar de wereldberoemde Montecassino-abdij.

Gradatie: schelp schelp vanaf  € 475