Back to Top

Burren way, 7 dagen, individuele wandelreis

De Burren Way is een prachtige kustwandeling langs de iconische kliffen van Moher, één van de meest spectaculaire stukken kust van de gehele Wild Atlantic Way. De route loopt van Lahinch naar Corofin door een uniek landschap, van grillig geërodeerde kalksteen plateaus, die abrupt eindigen in de Alantische Oceaan. De route dompelt u onder in een ruige wereld die de Burren is. De Burren Way volgt de kliffen van Moher van Hags Head langs de kust naar Fanore. Onderweg kunt u genieten van de vele spectaculaire vergezichten over de kliffen en de in de diepte gelegen Atlantische oceaan. Na Black Head, het meest noordelijke punt, draait de route via een bergpas landinwaarts. De laatste dagen passeert u verschillende hunebedden, dolmen, ringforten en kastelen, deze vormen een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis.

 

Dag tot dag

Dag 1
Lahinch
Aankomst in Lahinch. Het kuststadje Lahinch heeft de beste surfgolven van de Ierse kust en in de zomer is het daardoor dan ook zeer levendig. Uitstekende visgerechten en een levendige traditionele muziekscene maken van Lahinch een mooi startpunt van deze prachtige kustwandeling.
Overnachting Lahinch.

Dag 2
Lahinch – Doolin : 6,5h, 27 km ,+460m, -420m

U laat Lahinch achter u en volgt de kust naar de zuidelijke punt van de beroemde Cliffs of Moher. Deze kliffen strekken zich over een lengte van 8 km met maximale hoogte van 215 m. U passeert Brian’s Castle waar u kunt genieten van het spectaculaire uitzicht. Het pad gaat verder in noordelijke richting en voert u langs één van de meest spectaculaire klifpaden van Ierland tot aan het dorpje Doolin dat bekend staat om zijn ‘Craic agus Ceol’. Dat in het Gaelic zo veel betekent als plezier en muziek.  
Overnachting in Doolin.

Dag 3
Doolin – Fanore : 7h, 21 km, +305m, -280m
Vandaag loopt de route voornamelijk over ‘boreens’ (Gaelic voor landelijke weggetjes) door een rustiek boerenlandschap. De route voert u door het dorpje Lisdoonvanna, dat bekend staat om zijn ‘match making’-festival. Hierna volgt een geleidelijke klim en eenmaal boven heeft u een panoramisch uitzicht op de Atlantische kust, met de Aran Islands en diep onder u het kustdorp Fanore. Een korte afdaling brengt u naar het Fanore, het eindpunt voor vandaag. Overnachting in Fanore.

Dag 4

Fanore -Ballyvaughan: 6h, 18 km, +260m, -320m

U volgt initieel een boreen die parallel loopt aan de kustweg. Een kleine vuurtoren gelegen boven op een kliftop vormt het meest noordelijke punt van de route. Onderweg heeft u spectaculaire uitzichten op de Galway baai. De Burren Way gaat nu verder over een bergpad langs de kam van de Doughbranneen en de Glenbeigh met fraaie uitzichten op de kust. U daalt vervolgens af in de Gleninagh Vallei en passeert het 16e eeuwse Newtown Castle. U wandelt nu verder door velden en bossen naar Ballyvaughan. Overnachting in Ballyvaughan.

Dag 5

Ballyvaughan - Carran: 6h, 20 km, +305m, -235m

Aanvankelijk volgt u vandaag opnieuw een boreen. Hierna volgt de route een netwerk van bospaden, bergpaadjes en u doorkruist een klein veengebied. Onderweg passeert u diverse historische sites als Cahermacnaghten fort, de Poulnabrone Portal tombe en het Cahergallaun fort. Na een laatste inspanning bereikt u Carran, uw eindpunt voor vandaag. Overnachting in Carran.

Dag 6

Carran - Corofin: 6h, 18 km, +170m, -265m

De Burren Way volgt vandaag voornamelijk rustige landweggetjes en u passeert vele historische monumenten zoals het Cahercunnaun Ring Fort en het Parknabinnia Hunnbed  en ook een aantal grotten. Het pad daalt uiteindelijk langzaam af in de richting van een oud Iers dorpje en u wandelt dan langs het mooie Inchiguin meertje naar Corofin, de eindbestemming van deze prachtige wandeltocht. Overnachting in Corofin.

Dag 7

Corofin
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE 

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 601
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 534

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 716
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 644

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in ** tot *** hotelletjes of gelijkwaardig

Verlenging op aanvraag