Back to Top

Bologna – Florence, 8 dagen, individuele wandelreis

De Via Degli Dei, het pad van de goden

Een tocht van Bologna naar Florence is een tocht terug in de tijd. Van de weelderige barok van Bologna naar de renaissance van Florence, dwars over de Apennijnen. De Via degli Dei volgt zo veel mogelijk de oude Romeinse heirbaan de Via Flaminia Militare die Bologna verbond met Arezzo. Het bergachtige karakter van deze wandeltocht garandeert tevens spectaculaire uitzichten over het omringende landschap. Het pad van de goden loopt grotendeels over onverharde paden en landelijke weggetjes door het overweldigende groene landschap. Kortom of het nu cultuur is wat u zoekt of net de rust van het berglandschap met zijn piepkleine schilderachtige dorpjes, deze route heeft voor ieder wat te bieden.

                                                                                                                                          

Dag tot Dag                                                         Zwaarte :  schelp schelp schelp-half                                                                                                                                                                        

Dag 1 : Bologna
Aankomst in Bologna, dit hoogtepunt van de Barok is het startpunt voor deze prachtige wandelreis.

Dag 2 : Bologna – Sasso Marconi, 20 km
U start uw wandeling op de Piazza Magiore en volgt  de Portico de san Luca, de langste overdekte straat ter wereld naar de basiliek van San Luca. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de stad. U volgt het pad door het park van Tolon naar de Casalecchio sluizen die sinds 1200 de stad behouden voor overstroming door de Reni rivier. Kort hierna bereikt u Sasso Marconi waar u de nacht doorbrengt

Dag 3 : Sasso Marconi - Monzuno, 25 km
U Laat Sasso marconi achter u en wandelt over een netwerk van paadjes omhoog langs de falnken van het riserva Contrafforte Pliocenico. Een grillige rotsformatie met prachtige uitzichten over de omliggende groene heuvels en bergen. Hierna daalt de route weer tot Monzuno het eindpunt voor vandaag bereikt.

Dag 4 : Monzuno – Bruscoli, 19km
U vervolgt uw weg via de groene bergvalleien en bossen van de Apennijnen en vandaag wandelt u meermaals over de originele plaveien van de originele romeinse heirbaan de Via Flaminia, die Bologna met Arrezo verbond. Bij Pian di Balestra laat u Emillia roman achter u en betreed u Toscane. Kort hierna bereikt u het op de top van een heuvel gelegen Bruscoli.

Dag 5 : Bruscoli – Sant’Agata, 21 km
U passeert het Duitse oorlogskerkhof bij de Passo della futa en klimt omhoog naar het kruis op de top van de Monte Gazzaro, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de omliggende toppen van de Apennijnen en de Firenzuola vallei. Hiern volgt u een breed pad omlaag naar het dorpje Sant’Agata.

Dag 6 : Sant’Agata – Bivigliano, 22 km
Het landschap begint nu langzaam te veranderen en krijgt steeds meer Toscaanse trekjes. Op één derde van de tocht passeert u het eerst typische Toscaanse stadje van deze route, San Piero a Sieve. Hiermn trekt u verder in de richting van het Castello del Trebbio waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de Mugello vallei.de route loopt nu verder door de olijfgaarden tot u het middeleeuwse klooster van Monte Senari bereikt. U overnacht iets verderop in stadje Bivigliano.

Dag 7 : Bivigliano – Florence, 21 km
Nadat u het beroemde slagveld van Vetta le Croci gepasseerd bent waar in 405 één van de laatste romeinse overwinning werd behaald. Hierna volgt nog een laatste korte klim naar de top van de Il Pratone. Waarna u de afdaling inzet naar Fiesole deze van oorsprong Etruskische stad is gelegen op een plateau dat uitkijkt over Florence. Een laatste inspanning berngt u naar het hart van deze wereldberoemde renaissance stad

Dag 8 : Florence
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 822
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 646

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 975 
P.P.op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 696  

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions.

Verlenging op aanvraag.