Back to Top

 

Beara Way, 7 dagen, individuele wandelreis

Door zijn afgelegen ligging is Beara schiereiland nog steeds één van de meest ongerepte delen van Ierland en wandelaars worden beloond met een geweldige combinatie van bergen en kustlandschap, evenals de hoogste waterval van Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Door de warme golfstroom tref je in dit gebied een unieke overvloed aan flora en mariene fauna aan die zelden elders in Ierland gezien wordt. De Beara Way start in Glengariff en loopt langs ruige bergen en meren via het vissersdorpje Castletownbere naar Dursey Point. Onderweg kunt u genieten van de spectaculaire vergezichten over Bere Island. Hierna vervolgt u uw weg langs de noordelijke kust langs, door de ruige heuvels en langs vele historische sites naar het eindpunt in Kenmare. Beara schiereiland heeft het hoogste aantal oude monumenten in Ierland. De wandelpaden worden al eeuwen gebruikt door Kelten, Britten, Spanjaarden en Fransen en Britten. Historische ringforten, torens, kastelen, signaaltorens en gedenkstenen zijn hier nog getuige van. Kortom een zeer gevarieerde tocht die elke wandelaar zal weten te bekoren. 

 

Dag tot dag

 

Dag 1
Glengariff

Aankomst in Glengariff. 
Glengariff gelegen aan de Bantry Bay is het startpunt van de Beara Way. Door de warme golfstroom heerst hier een mild klimaat. Overnachting in Glengariff.

Dag 2
Glengariff – Adrigole : 4,5h, 17 km ,+620m, -625m
De eerste etappe van de Beara Way gaat over boreens, Iers voor landweggetjes, door een jong gemengd bos naar de voet van Sugarloaf Mountain. U wandelt om de berg heen en klimt geleidelijk omhoog tot 530m, het hoogste punt van vandaag. Hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Caha Mountains en de Atlantische oceaan. Dit gebied wordt gekenmerkt door talloze bergmeertjes, diepe valleien en steile rotswanden. Hierna daalt u af en voert de route u, langs de meertjes Toberavanaha Lough en Lough Keel, naar Adrigole. Overnachting in Adrigole.

Dag 3
Adrigole - Castletownbere : 5,5h, 22 km, +685m, -680m
Neem vandaag een stevig ontbijt want het grootste deel van de dag loopt de Beara Way hier over bergpaden. U passeert al snel Hungry Hill bekend van de gelijknamige roman over vijf generaties Ierse landeigenaren. Het leidt u verder langs Knockagree en Maulin. Vanaf dit hoogste punt kunt u de route voor de komende dagen zien lopen. Beneden u ligt Bere Island en in de verte zijn Knockgour Mountains zichtbaar. Hierna daalt u af naar Castletownbere, het eindpunt voor vandaag. Overnachting in Castletownbere.

Dag 4

Castletownbere - Eyeries: 7h, 26 km, +910m, -930m
DEZE DAG KAN GESPLITST WORDEN
U laat Castlerownbere achter u en u volgt initieel groene landweggetjes door het bos tot u een open heuvellandschap bereikt, dat u doorkruist. Vervolgens klimt de route omhoog en draait om Knockgour Mountain (480m) heen. Vandaag steekt u van de zuidelijke kant van Beara schiereiland over naar de noordkant. Eerst loopt de Beara Way een stukje terug naar Allihies. Het Allihies Copper museum vertelt u het verhaal over de kopermijnbouw die hier aan het begin van de industriële revolutie ontstond en de streek en de mensen voor altijd heeft veranderd. Na Allihies loopt u verder over een landweg langs de uitlopers van Knockgour Mountains en passeert u onderweg enkele voormalige kopermijnen. Vervolgens loopt u in richting de Mishkish Mountains met zicht op Coulagh Bay om uiteindelijk af te dalen naar Eyeries. Overnachting in Eyeries.

Dag 5
Eyeries - Lauragh: 6,5h, 25 km, +390m, -375m
De Beara Way loopt vandaag dicht langs de kust over een netwerk van landweggetjes en graspaden. U passeert het ‘Faunhill and the woods’ gebied, bekend voor één van de grootste staande gedenkstenen van Ierland. Onderweg kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de kust en de bergen. Het vissersdorpje Lauragh is uw eindpunt voor vandaag. Overnachting in Lauragh.

Dag 6
Lauragh - Kenmare : 6h, 24 km, +690m, -685m
Vandaag volgt er een pittige dag waarbij meerdere bergkammetjes overgestoken worden. Vanuit Lauragh begint u gelijk gestaag te klimmen naar de lage pas tussen Knoackatee (330m) en Knockanoughanish (386m). U volgt een landweg verder omhoog dat overgaat in een bergpad en u langs de top van de Knockagarrane (414m) voert. Hier heeft u een mooi uitzicht terug, over de kust. Hierna daalt u af naar een landtong tussen de bergmeren Cloonee Lough en Lough Inchiquin, waar u een steencirkel treft. Hierna stijgt de Beara Way opnieuw naar de bergpas op de Derrysallagh (410m). Een laatste afdaling brengt u naar Kenmare, de eindbestemming van deze prachtige wandeltocht. Overnachting in Kenmare.

Dag 7
Kenmare
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 739
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 639

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1014
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 914

Inclusief : kamers met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in B&B's en Pensions

Verlenging op aanvraag.