Back to Top

Bath - Oxford Way

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 999
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 899

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1620
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 1520

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving met kaart

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.

Dag tot dag                 Zwaarte :  schelp schelp-half  

Dag 1
Bath

Aankomst in Bath één van de oudste stadjes van Engeland waarvan de baden teruggaan naar de Romeinse periode.

Overnachting Bath.

Dag 2
Bath naar Castle Combe, 22 km

Het eerste deel van onze Cotswold reis voert ons langs het Bath kanaal, langs Batheaston en verder naar het oude marktstad Marshfield. De route loopt verder door een aantal beboste valleien op weg naar Castle Combe.
Overnachting in Castle Combe.

Dag 3
Castle Combe naar Tetbury, 24km

Op weg naar Castle Combe, de idyllische filmsetlocatie voor onder andere 'War Horse', volgen we de Monarch's Way door het typische landschap van de Cotswolds met zijn groene karakteristieke heuvels en het beroemde National Arboretum van Westonbirt. Het laatste stuk volgt u de grens van het landgoed Highgrove alvorens Tetbury; het is eventueel mogelijk dit landgoed een bezoekje te brengen

Overnachting in Tetbury.

Dag 4
Tetbury naar Cirencester, 22km
U wandelt vandaag door een landschap van zacht glooiende heuvels dat voornamelijk gebruikt voor landbouw, begrazing door schapen en graanproductie. De route loopt langs het drijfpad van het voormalige Thames en Severn Canal, en over het terrein van het Royal Agriculture College naar het Romeinse stadje Cirencester. De op één na grootste stad in Groot-Brittannië in de Romeinse tijd. Het bekroonde Romeinse museum is absoluut een bezoekje waard. Ook een bezoekje aan de oude abdij of is een aanrader.

Overnachting in Cirencester.

Dag 5
Cirencester naar Bibury, 17km
Bij het verlaten van Cirencester doorkruist u weiland en akkerland op uw weg naar Ampney Crucis en het het dorpje Barnsley. We passeren Barnsley House, een prachtig landhuis met veelgeprezen tuin ontworpen door voormalig bewoonster Rosemary Verey,  dit is Engeland op zijn best. Een laatste inspanning bereikt u Bilbury, beschreven door ontwerper en schrijver William Morris als 'het mooiste dorp in Engeland'.

Overnachting in Bibury.

Dag 6
Bibury naar Burford, 21km
We verlaten Bibury en lopen langs de rivier de Coln naar Coln St. Aldwyns, en volgen daarbij een deel van de River Leach vallei en vervolgen de Romeinse weg naar Hatherop. Uw tocht voert u door het slaperige gehuchtje Holwell en daarna loopt u langs een kam met wijds uitzicht op het platteland richting Burford. Dit stad is beroemd om zijn 'wolkerk' en enorme schaapskuddes die ooit in de rivier Windrush aan de voet van de hoofdstraat werden gewassen.

Overnachting in Burford.

Dag 7
Burford to Witney, 16km
Als we Burford verlaten, trekt u door het hart van de Cotswolds. De route passeert het schilderachtige dorpje Swinbrook met zijn oude kerkje en loopt verder door de velden naar de Ruine van het middeleeuws landhuis, Minster Lovell. U eindigt uw  dag in het bezige marktstadje Witney, ooit beroemd om zijn jaarlijkse wolmarkt.

Overnachting in Witney.

Dag 8
Witney naar Woodstock, 18km

Vandaag betreedt u het weelderige groene landschap van Oxfordshire en volgt een entwerk van boerenweggetjes en paden naar het dorpje Combe’. Hierna loopt u verder door de prachtig aangelegde tuinen van Blenheim Palace, het geboortehuis van Winston Churchill . Als de tijd het toelaat, is een bezoekje aan dit prachtige landhuis een absolute aanrader. Kort hierna bereikt u het stadje Woodstock

Overnachting in Woodstock.

Dag 9
Woodstock to Oxford, 18km

U wandelt verder door Blenheim park en passeert een vervallen klooster vooraleer u de kerk in Bladon bereikt, waar Sir Winston Churchill is begraven. Het laatste stuk van deze tocht volgt u een stuk van de Shakespeare Way en uiteindelijk steekt u nog het Oxfordkanaal en de rivier de Theems over, alvorens het centrum van Oxford te bereiken. Het eindpunt van deze fantastische wandelreis

Overnachting in Oxford.

Dag 10
Oxford

Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Bath - Oxford Way

Van de Romeinse baden naar de beroemde universiteit

Deze minder gekende en dus ook rustigere route door de Costwold voert u van de wereldberoemde Romeinse baden van Bath naar de nog beroemdere universiteitsstad van Oxford. U wandelt door de typische groene heuvels van de Cotswold met zijn idyllische dorpjes en prachtige landgoederen. Af en toe waant u zich op de set van Midsummer murders. De route loopt ver weg van de weg over netwerk van boerenpaadjes door het glooiende cultuurlandschap. U volgt het ene moment een drijfpad langs een verlaten kanaal, om vervolgens een siertuin van een estate te doorkruisen. De Romeinse stad Cirencester, Bilburry: wat ook wel het mooiste dorpje van Engeland wordt genoemd en Blenheim Mansion , het ouderlijke huis van Winston Churchill liggen allemaal op uw pad. Dit is Engeland op zijn best.