Back to Top

Route 8

Viterbo – Rome, 8 dagen
Het laatste stuk van de Via Francigena leid ons door het groene akkerlandschap van de Lazio naar de eeuwige stad Rome. Onze tocht begint in het het pauselijke ommuurde stadje Viterbo, beroemd voor zijn perfect bewaarde middeleeuws centrum. Over door Etruscen aangelegde holle wegen wandellen we naar het uit de 4 de eeuw daterende stadje Vetralla. U zet uw route verder en klimt gestaag omhoog, over schaduwrijke bospaden en door hazelnootplantages tot we het middeleeuwse dorpje Capranica . De Via Francigena daalt nu af tussen de olijfbomen naar Sutri gekend voor zijn Romaanse kathedraal met Romeinse mozaïekvloer u wandelt tussen de wijngaarden en olijfbomen naar Het mooie renaissance stadje Campagnano di Roma met schitterende Piazzas en Barokke Palazzios. Het laatste stuk van uw eg naar Rome  volgt u de Via Trionfale door de buitenwijken van Rome naar het Vaticaan. Rome met zijn talloze monumenten, die de eeuwen overspannen, is dan ook de perfecte afsluiter voor deze cultureel hoogstaande wandelreis.

Viterbo – Rome, 7 dagen, individuele wandelreis

Het laatste stuk van de Via Francigena leidt ons door het groene akkerlandschap van de streek Lazio naar de eeuwige stad Rome. Onze tocht begint in het pauselijke, ommuurde stadje Viterbo, dat beroemd is om het goed bewaarde middeleeuwse centrum. Over door Etrusken aangelegde holle wegen wandelen we naar het uit de vierde eeuw daterende stadje Vetralla. We zetten onze route voort en klimmen gestaag omhoog over schaduwrijke bospaden en door hazelnootplantages tot we het middeleeuwse dorpje Capranica bereiken. De Via Francigena daalt nu af tussen de olijfbomen naar Sutri, dat bekend is om zijn Romaanse kathedraal met Romeinse mozaïekvloer. Vervolgens wandelen we tussen de wijngaarden en olijfbomen naar het mooie renaissancestadje Campagnano di Roma, met zijn schitterende Piazze en Barokke Palazzi. Het laatste stuk van onze weg naar Rome volgen we de Via Trionfale door de buitenwijken van de hoofdstad naar het Vaticaan. Rome met zijn talloze, eeuwen overbruggende monumenten, is dan ook de perfecte afsluiter voor deze cultureel hoogstaande wandelreis.

2-route-groot

 

DAG TOT DAG

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis in het pausellijke stadje Viterbo.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
 

Dag 2
Viterbo - Vetrella: 6h, 22km
Als we het schitterende Viterbo achter ons hebben gelaten, duikt onze route een in tufsteen uitgehakte holle weg in. Na enige tijd gaat deze over in een landelijk weggetje dat we volgen door het glooiende olijgaardenlandschap naar het middeleeuwse stadje Vetralla. Strategisch gelegen langs de Via Francigena kende deze stad in de 11 de eeuw een periode van grote bloei. 
Overnachting Vetralla
  
 
Dag 3
Vetralla – Sutri :7h, 22km
Onze route begint gelijk te klimmen over een netwerk van schaduwrijke bospaden naar de restanten van de Torro di Vico Matrino. Langzaam dalend wandelen we daarna tussen de hazelnootplantages in de richting van het middeleeuwse stadje Capranica, waarvan het schipvormige, historische centrum de steven op Rome gericht heeft. We volgen een landelijke weg naar Sutri, dat dankzij de romaanse kathedraal reeds van ver te zien is in het landschap.
Overnachting Sutri
 
 
Dag 4
Sutri – Campagnano di Roma : 7h, 25km
U wandelt vandaag door het akkerlandschap van Lazio, over een netwerk van boerenweggetjes en rustige landelijke wegen, langs olijfbomen en wijnranken. Naarmate we Campagnano di Roma naderen neemt de bebouwing toe, een teken dat de eeuwige stad nu niet ver meer kan zijn. Het mooie renaissancestadje Campagnano di Roma, met zijn schitterende Piazze en Barokke Palazzi, is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Campagnano di Roma
 
 
Dag 5
Campagnano di Roma – Isola Farnese : 6h30m, 24km
De Via Francigena gaat via landelijke wegen en rustige paden door het akkerlandschap in de richting van het Parco di Veii. Hier kunt u de vele Etruskische en Romeinse monumenten bewonderen. We wandelen afwisselend door bossen en velden naar het schilderachtige Isola Franese.
Overnachting Isola Farnese
 
 
Dag 6
Isola Farnese – Rome : 4h, 16km
De laatste wandeldag voert ons langs de Via Trionfale door de buitenwijken van Rome naar het Vaticaan. Dit is de route die de zegevierende legioenen aflegden bij hun intocht in de eeuwige stad. Op de Monte Mario krijgt u voor het eerst zicht op de koepel van de Sint Pieters Basiliek. Rome met zijn talloze monumenten, die de eeuwen overspannen, is dan ook de perfecte afsluiter voor deze unieke wandelreis.
Overnachting Rome
 
 
Dag 7
Rome
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.
 

PRIJSBIJLAGE 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 781
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 621
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1105
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 785
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

 

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 605
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            €  520

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 885
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                 € 715

Inclusief :  */**  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving, kaarten en pelgrimspaspoort.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 537
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 477
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 670
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 608
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

GOUDEN RANDJE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 835
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 730

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1170
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 945

 

Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving, kaarten en pelgrimspaspoort. 

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes,  pensions en B&B, van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Sienna of Lucca is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie agriturismos en  hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de  gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie  tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogellijke hotel voor u (2 ster of gellijkwaardig).Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Verlenging op aanvraag.