Back to Top

Route 7

Siena – Viterbo,  11 dagen, individuele wandelreis

Dit deel van de Via Francigena zal u van renaissancestad Siena naar Montefiascone leiden, prachtig gelegen op een heuvel, ten zuiden van de Apennijnen. Als u Siena achter u heeft gelaten, wandelt u het typisch Toscaanse landschap van de vallei van de Orcia-rivier binnen. Een gebied van rollende vergezichten over goudgele graanvelden, die omzoomd worden door cipressen. U wandelt via brede landwegen tussen velden, afgelegen herenboederijen en versterkte, 16de eeuwse nederzettingen. Dit is het landschap dat de schilders van de renaissance zo inspireerde. Via de Romeinse baden van Bango Vignoni klimt de Via Francigena naar de Karolingische burcht van Radicofani, die indrukwekkend gelegen is op de top van een oude vulkaankegel. Als we de provincie Lazio binnentreden op weg naar het Bolsena-meer, wordt het landschap langzaam groener. Onderweg passeren we het ommuurde Acquapendente, een stad met schitterende renaissancegebouwen, die van oudsher een belangrijk knooppunt op de Via Roma was. Met zicht op het meer van Bolsena bereikt onze route uiteindelijk Montefiascone, een hoogstandje van renaissancekunst en architectuur. We eindigen deze fantastische wandelreis in het pauselijke stadje Viterbo, op nog maar een week lopen van de eeuwige stad Rome.

vf_1

DAG TOT DAG

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is de schitterende renaissance stad Siena. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Siena- Cuna: 7h, 18km.
U verlaat Siena via de zuidelijke stadspoort en daalt langzaam over landelijke wegen de vallei van de Arbia in, als u achterom kijkt kunt u genieten van de prachtige uitzichten over het imposante Siena, dat bijna de gehele dag hoog boven de heuvels zichtbaar blijft. Onderweg passeert u een aantal kleine dorpjes en de eerste rollende graanheuvels, waar Toscane zo bekend om is, bieden zich aan.  Cuna met zijn unieke middeleeuwse graanburcht vormt het eindpunt van deze eerste etappe.
Overnachting More di Cuna

Dag 3
Cuna – Buonconvento : 4h, 18km
Via een netwerk van boerenweggetjes en met cipressen omzoomde Strade Bianche slingert de Via Francigena zich door de Toscaanse heuvels, dit is het unieke en beroemde landschap dat zo typerend is voor Toscane. U loopt door een zee van graanvelden die zich met zijn verschillende tinten groen en geel uitstrekt tot aan de horizon. Als de wind door het koren waait lijkt het rollende  landschap letterlijk in beweging. Het ommuurde Bounoconvento dat met zijn palazzo en campagnilla wel een kleinere versie van Siena lijkt te zijn, is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Buonoconvento


Dag 4
Buonconvento - San Quirico d’Orcia : 6h30m,22km
Vandaag wisselen de rollende graanvelden zich af met de wereldberoemde  wijngaarden waar de Brunello verbouwd wordt. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken en u passeert enkele statige wijnhuizen, die u de gelegenheid geven om één van hun vermaarde wijnen te proeven. Het imposant gelegen middeleeuwse wijnstadje Montalcino domineert het landschap hoog boven de vallei. U steekt een kam over en hierna komt het al even oude San Quirico d’Orcia in zicht, gelegen boven op één van de vele groene heuvels. Een laatste inspanning brengt u naar de romaanse kerk van het stadje met zijn middeleeuwse straatjes.
Overnachting San Quirico d’Orcia

Dag 5
San Quirico d’Orcia – Gallina : 5h,18km
Een prachtige wandeling door het indrukwekkende landschap van de Orcia, de riviervallei die door de Unesco op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. U laat San Quirico d’Orcia en het pad stijgt gestaag door de beboste heuvels naar het piepkleine ommuurde dorpje Vignoni met zijn middeleeuwse verdedigingstoren. Hierna daalt u af naar de Romeinse baden van Bagno Vignoni, waarvan het openlucht bad nog steeds  warm water opborrelt in het centrum van dit schilderachtige dorpje. Onderweg kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de vallei.  Na Bagno klimt de route opnieuw door de groene heuvels waarvan de lagere delen bestaan uit de glooiende graanvelden die afgewisseld worden met de dicht beboste toppen. Het impossante  Castiglio d'Orcia domineert met zijn hoog gelegen burcht het omliggende landschap en zal de rest van de dag een eikpunt blijven op uw tocht door de glooiende heuvels.
Overnachting Gallina

Dag 6
Gallina- Radicofani : 4h,16km
De weg naar Rome gaat verder door het Orcia-dal. Opnieuw volgen we rustige Strade Bianche en landelijke wegen, op weg naar het zuiden en de grens met Lazio. Het landschap begint langzaam te veranderen.  Naarmate u Radicofani nadert en de groene rollende heuvels maken plaats voor hogere beboste bergen die de vallei omringen.  Rondom  Radicofani hebben regen en wind een soort grillige badlands gecreeerd waarbij de zijde van de heuvels die aan de elementen is blootgesteld  sterk contrasteert met de groene zijde die in de luwte ligt. Dit alles zorgt voor spectaculaire landschappen en vergezichten. U ziet reeds van ver Radicofani hoog boven het landschap uitsteken. Dit strategische, op een heuvel gelegen middeleeuwse vestingstadje met zijn schitterende romaanse kerk is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 7
Radicofani - Acquapendente : 8h30m,31km
DEZE DAG CAN GESPLITST WORDEN
Bij het verlaten van Radicofani begint de route gelijk te dalen  met schitterende uitzichten over het omliggende landschap. Als we het dorpje Ponte a Rigo bereiken, laten we Toscane achter ons en wandelen we Lazio binnen. Het landschap wordt nu ook wat minder grillig en u keert terug naar de bekende  glooiende groene heuvels, met hier en daar een cypressenlaan. U paseert nog het vestingstadje Proceno,  alvorens de route door de bossen afdaalt naar de rivier, net voordat u Acquapendente bereikt. Deze ommuurde stad is tevens het eindpunt van deze etappe. De basiliek van Acquapendente bezit één van de indrukwekkendste romaanse cryptes van heel Italie; deze mag u absoluut niet missen.
Overnachting Acquapendente

Dag 8
Acquapendente – Bolsena :7h, 22km
U verlaat Aquapendete en volgt een netwerk van zandpaden en grindwegen door de licht glooiende velden. Tijdens de lente is dit stuk een ware bloemenzee. Halverwege passeert u het mooie dorpje San Lorenzo Nuovo waar u kunt lunchen op één van de vele terasjes van het centrale plein. Gelijk bij het verlaten van het dorpje krijgt u voor het eerst zicht op het meer van Bolsena, prachtige uitzichten over het diepe blauwe water omringd met groene heuvels blijven een constante tot u het middeleeuwse stadje Bolsena, met zijn indrukwekkende burcht en wirwar van straatjes bereikt. s Avonds kunt u nog een wandelingetje maken langs het strand en genieten van de ondergaande zon over het water.
Overnachting Bolsena


Dag 9
Bolsena – Montefiascone : 4h,14km
De Via Francigena klimt geleidelijk door rollende heuvels omhoog naar het schitterende stadje Montefiascone, via rustige paden en landelijke weggetjes. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten op het meer van Bolsena. Montefiascone, met zijn vele renaissance monumenten en beroemde witte wijn, is één van de culturele hoogtepunten van deze reis.  
Overnachting Montefiascone

Dag 10
Montefiascone - Viterbo : 5h,19km
De Via Francigena verlaat Montefiascone en leidt u via een oude Romeinse heirbaan het groene boerenlandschap van Lazio in. Met mooie uitzichten over het omliggende landschap klimt de route naar de top van de 400 meter hoge Montejugo. We wandelen verder door een glooiende landschap naar de natuurlijke warmwaterbronnen van Bagnaccio Termale. Via de oude stadspoort wandelen we de pauselijke stad Viterbo binnen. Dit oeroude stadje met zijn nog intacte muren en goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum is tevens het eindpunt en vormt een waardige afsluiter van deze bijzondere wandelreis.
Overnachting Viterbo. 

Dag 10
Montefiascone - Viterbo : 5h,19km

Dag 11
Viterbo

Na het ontbijt einde van uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE 

 

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 928
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            €  735

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    €1260
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                €1075

Inclusief :  */** tot ***  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving, kaarten en pelgrimspaspoort.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 537
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 477
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 670
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 608
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 1228
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 1035
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 1568
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 1268 
 
Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,   pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van hotelletjes, pensions en B&B, van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Sienna of Viterbo is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie agriturismos en  hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de  gastronomie, de eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie  tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogellijke hotel voor u (2 ster of gellijkwaardig). Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 781
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 621
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1105
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 785
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 861
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 691
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1225
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 885
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

 

Verlenging op aanvraag.