Back to Top

Route 15

Siena – Viterbo,  11 dagen, individuele wandelreis

Dit deel van de Via Francigena zal u van renaissancestad Siena naar Montefiascone leiden, prachtig gelegen op een heuvel, ten zuiden van de Apennijnen. Als u Siena achter u heeft gelaten, wandelt u het typisch Toscaanse landschap van de vallei van de Orcia-rivier binnen. Een gebied van rollende vergezichten over goudgele graanvelden, die omzoomd worden door cipressen. U wandelt via brede landwegen tussen velden, afgelegen herenboederijen en versterkte, 16de eeuwse nederzettingen. Dit is het landschap dat de schilders van de renaissance zo inspireerde. Via de Romeinse baden van Bango Vignoni klimt de Via Francigena naar de Karolingische burcht van Radicofani, die indrukwekkend gelegen is op de top van een oude vulkaankegel. Als we de provincie Lazio binnentreden op weg naar het Bolsena-meer, wordt het landschap langzaam groener. Onderweg passeren we het ommuurde Acquapendente, een stad met schitterende renaissancegebouwen, die van oudsher een belangrijk knooppunt op de Via Roma was. Met zicht op het meer van Bolsena bereikt onze route uiteindelijk Montefiascone, een hoogstandje van renaissancekunst en architectuur. We eindigen deze fantastische wandelreis in het pauselijke stadje Viterbo, op nog maar een week lopen van de eeuwige stad Rome.

vf_1

DAG TOT DAG

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is de schitterende renaissance stad Siena. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Siena- Luciniano: 7h, 23km.
U verlaat Siena via de zuidelijke stadspoort en daalt langzaam over landelijke wegen de vallei van de Arbia in. We passeren enkele middeleeuws aandoende stadjes op weg naar Lucinianco, het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Luciniano

Dag 3
Luciniano – Buonconvento : 4h, 13km
Via een netwerk van boerenweggetjes en met cipressen omzoomde Strade Bianche slingert de Via Francigena zich door de Toscaanse heuvels.
Het met zware muren omringde Buonconvento is het eindpunt voor vandaag. In de namiddag hebt u ruim de tijd om optimaal te kunnen genieten van het prachtige middeleeuwse centrum.
Overnachting Buonconvento

Dag 4
Buonconvento - San Quirico d’Orcia : 6h30m,22km
U wandelt vandaag door een rollend landschap van gele graanvelden die omzoomd worden door cipressenhagen. U volgt de typische Strade Bianche door dit renaissancelandschap naar San Quirico dÓrcia. Onderweg passeert u enkele afgelegen boerderijen, en houdt u steeds zicht op de 1750 meter hoge Amiata.
Overnachting San Quirico d’Orcia

Dag 5
San Quirico d’Orcia – Bricole : 5h,18km
Een prachtige wandeling door het indrukwekkende landschap van de Orcia, de riviervallei die door de Unesco op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Onderweg passeren we de Romeinse baden van Bagno Vignoni en het middeleeuwse stadje Castiglione, dat rijk is aan romaanse architectuur.
Overnachting Bricole

Dag 6
Bricole- Radicofani : 4h,14km
De weg naar Rome gaat verder door het Orcia-dal. Opnieuw volgen we rustige Strade Bianche en landelijke wegen, op weg naar het zuiden en de grens met Lazio. Al van verre zien we de toren van Radicofani hoog boven het landschap uitsteken. Dit strategische, op een heuvel gelegen middeleeuwse vestingstadje met zijn schitterende romaanse kerk is, tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 7
Radicofani - Acquapendente : 8h30m,31km
Bij het verlaten van Radicofani begint de route gelijk te dalen over de oude Cassia met schitterende uitzichten over het omliggende landschap. Als we het dorpje Ponte a Rigo bereiken, laten we Toscane achter ons en wandelen we Lazio binnen. We wandelen verder door het groene boerenlandschap en steken de Paglia-rivier over, net voordat we Acquapendente bereiken. Deze ommuurde stad is tevens het eindpunt van deze etappe. De kathedraal van Acquapendente bezit een van de indrukwekkendste romaanse cryptes van heel Italie.
Overnachting Acquapendente

Dag 8
Acquapendente – Bolsena :7h, 22km
Een rustig pad voert ons naar de oevers van de rivier de Paglia. De route volgt nu een landelijk weggetje door een glooiende landschap, op weg naar het mooie dorpje San Lorenzo Nuovo. We volgen boerenpaden door akkers en bossen naar de oevers van het meer van Bolsena.
Overnachting Bolsena

Dag 9
Bolsena – Montefiascone : 4h,14km
De Via Francigena klimt geleidelijk door rollende heuvels omhoog naar het schitterende stadje Montefiascone, via rustige paden en landelijke weggetjes. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten op het meer van Bolsena. Montefiascone, met zijn vele renaissance monumenten en beroemde witte wijn, is een waardige afsluiter van deze bijzondere wandelreis.
Overnachting Montefiascone

Dag 10
Montefiascone - Viterbo : 5h,19km
De Via Francigena verlaat Montefiascone en leidt u via een oude Romeinse heirbaan het groene boerenlandschap van Lazio in. Met mooie uitzichten over het omliggende landschap klimt de route naar de top van de 400 meter hoge Montejugo. We wandelen verder door een glooiende landschap naar de natuurlijke warmwaterbronnen van Bagnaccio Termale. Via de oude stadspoort wandelen we de pauselijke stad Viterbo binnen. Dit oeroude stadje met zijn nog intacte muren en goed bewaard gebleven middeleeuws centrum is tevens het eindpunt van deze wandelreis. 

Dag 10
Montefiascone - Viterbo : 5h,19km

Dag 11
Viterbo

Na het ontbijt einde van uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE 

 

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 729
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 585

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 981
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                €  830

Inclusief :  */** tot ***  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving, kaarten en pelgrimspaspoort.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 537
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 477
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 670
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 608
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 946
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 746
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 1236
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 877 
 
Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,   pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van hotelletjes, pensions en B&B, van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Sienna of Viterbo is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie agriturismos en  hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de  gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie  tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogellijke hotel voor u (2 ster of gellijkwaardig). Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 781
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 621
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1105
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 785
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 861
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 691
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1225
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 885
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

 

Verlenging op aanvraag.