Back to Top

Route 5

Aulla - Lucca, 6 dagen    individuele wandelreis
U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in het oeroude Aulla.
De oorsprong van deze stad gaat terug naar de Etrusken en na de constructie van een burcht in de 8ste eeuw die de via Francigena diende te beschermen, kende de stad een periode van grote bloei. Uw wandelreis voert u van de ruige uitlopers van de Apenijnen naar de Middellandse zee. Op uw tocht naar het zuiden overnacht u in kleine slaperige dorpjes gelegen aan de kust en in het boerenachterland. Onderweg kunt u uitgebreid genieten van de vele vergezichten over de azuurblauwe kustlijn. Het eindpunt van deze prachtige wandelreis langs de Via Francigena is het ommuurde Lucca, dat met zijn vele monumenten een waardige afsluiter is van deze unieke wandelreis.

Aulla - Lucca, 6 dagen, individuele wandelreis

U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in het oeroude Aulla. De oorsprong van deze stad gaat terug naar de Etrusken en na de constructie van een burcht in de 8ste eeuw die de via Francigena diende te beschermen, kende de stad een periode van grote bloei. Uw wandelreis voert u van de ruige uitlopers van de Apennijnen naar de Middellandse zee. Op uw tocht naar het zuiden overnacht u in kleine slaperige dorpjes gelegen aan de kust en in het boerenachterland. Onderweg kunt u uitgebreid genieten van de vele vergezichten over de azuurblauwe kustlijn. Het eindpunt van deze prachtige wandelreis langs de Via Francigena is het ommuurde Lucca, dat met zijn vele monumenten een waardige afsluiter is van deze unieke wandelreis.

route_4_640x427

DAG TOT DAG

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is de historische stad Aulla.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Aulla.
 
 
Dag 2
Aulla – Sarzana, 5h 16 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 16 km.
Deze eerste etappe hebben wij bewust kort gehouden, zodat u nog optimaal kunt genieten het prachtige Aulla. U begint uw tocht met een pittig klimmetje naar het schilderachtige dorpje Bibola. De Via Francigena klimt verder naar de ruïnes van het kasteel van Brina alvorens u het hoogste punt van deze etappe bereikt. Hierna begint u aan de afdaling die u uit de Apennijnen zal leiden. Het duurt dan ook niet lang voor u voor het eerst uitzicht krijgt op de middellandse zee. Uw eindpunt voor vandaag is Sarzana. De geschiedenis van dit stadje gaat terug naar de Romeinen, zowel de kathedraal als de citadel van de stad zijn zeker een bezoekje waard.
 
 
Dag 3
Sarzana – Marina di Massa, 5h 26 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 26 km.
Het pad volgt vandaag de kust naar het kustplaatsje Marina di Massa. Onderweg kunt u genieten van de vele prachtige vergezichten over de Middellandse zee. Marina di Massa bezit een mooi strand waar u even kunt bijkomen van uw tocht.
Overnachting Marina di Massa.
 
 
Dag 4
Marina di Massa - Camaoire, 6h 25 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 25km.
Er volgt vandaag opnieuw een dag waarbij u grotendeels de kust volgt. Uiteindelijk laten we de schitterende vergezichten over de azuurblauwe zee achter ons en draaien we het binnenland in naar Pietransa. Hierna volgt de Via Francigena opnieuw een netwerk van schaduwrijke paadjes en landelijke weggetjes door het boerenlandschap. Het eindpunt voor vandaag is het stadje Camaoire.
Overnachting Camaoire.
 
 
Dag 5
Camaoire - Lucca, 6h 24 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 24 km.
U begint deze laatste dag met een gestage klim alvorens het pad afdaalt door de dicht beboste vallei die u naar Lucca zal brengen. Lucca gelegen aan de rivier de Sercio vormt al 2000 jaar het centrum van deze regio.
Met zijn vele culturele hoogtepunten is Lucca dan ook een waardige afsluiter voor deze fantastische wandelreis.
Overnachting Lucca.
 
 
Dag 6
Lucca
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

 

STANDAARD

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer               €  633
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           €  543

P.P. basis van één persoon met bagagevervoer                        € 941
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               € 761 

Inclusief :  */**tot ***  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving, kaarten en pelgrimspaspoort.
 

 

Standaard:
Bij onze standaardformule maken wij gebruik van  hotelletjes, pensions en B&B, van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Lucca is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

 

Verlenging op aanvraag.