Back to Top

Route 3

Vercelli - Piacenza, 7 dagen    individuele wandelreis
U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in Vercelli, s’werelds oudste universitaire centrum. U volgt daarbij grotendeels de loop van de Po en aanverwante riviervalleien door het rijke akkerlandschap van Lombardije. Onderweg passeert u oeroude dorpjes zoals Robbio dat teruggaat naar de romeinse tijd. U wandelt door het national park Van Tricino, een broedgebied voor ontelbare waadvogels. Uw tocht voert u langs de eeuwenoude universiteitsstad Pavia, één van de vele hoogtepunten van deze reis. Piacenza met zijn gotische kathedraal en veelvuldige middeleeuwse monumenten vormt een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis langs de Via Francigena.

Vercelli - Piacenza, 8 dagen, individuele wandelreis

U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in Vercelli, 's werelds oudste universitaire centrum. U volgt daarbij grotendeels de loop van de Po en aanverwante riviervalleien door het rijke akkerlandschap van Lombardije. Onderweg passeert u oeroude dorpjes zoals Robbio dat teruggaat naar de romeinse tijd. U wandelt door het national park Van Tricino, een broedgebied voor ontelbare waadvogels. Uw tocht leidt u langs de eeuwenoude universiteitsstad Pavia, één van de vele hoogtepunten van deze reis. Piacenza met zijn gotische kathedraal en vele middeleeuwse monumenten vormt een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis langs de Via Francigena.

6

 

DAG TOT DAG 

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is de historische stad Vercelli.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Vercelli.
 
 
Dag 2
Vercelli - Robbio , 5h 19 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.
U begint uw tocht langs de Via Francigena met een nagenoeg vlakke etappe door landbouwgronden. Als u de stad Vercelli verlaat steekt u de rivier de Sesia over en trekt de vallei van Sesia binnen. U volgt de rivier de vallei in en wandelt afwisselend langs de akkers en door bos op uw weg naar het dorp Palestro. Gekend voor zijn monument gewijd aan de italiaanse onafhankelijkheid oorlog. Na Palestro zet u uw tocht verder door het boerenlandschap tot u Robbio bereikt. Robbio een belangrijk handelscentrum gedurende de romeinse periode is tevens uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Robbio.
 
 
Dag 3
Robbio - Mortara , 4h 15 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 15 km.
Vandaag heeft u een relatief korte wandeling door akkerlandschap en bossen tot u het stadje Mortara bereikt. Wereldberoemd in Italië voor zijn Salame d’ Occa.
Overnachting Mortara.
 
 
Dag 4
Mortara - Garlaco , 6h 23 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 23 km.
Er volgt nu een wat langere maar nagenoeg vlakke etappe.
Vandaag volgt de Via Francigena een netwerk van landelijke weggetjes en paden door de bossen en akkers tot u Garlasco bereikt.
Overnachting Garlasco.
 
 
Dag 5
Garlaco - Pavia, 7h 25 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 25km.
U begint uw tocht met een wandeling door de akkerlanden van de Padana. Nadat u het stadje Zerbolo gepasseerd bent volgt uw route de rivier de Ticino en betreedt u het nationale park van de Ticino-vallei. Dit unieke natuurgebied is rijk aan watervogels en ook de otter komt hier nog in behoorlijke aantallen voor. Als u het park verlaat, steekt u de rivier over een volgt er een laatste klimmetje naar de universiteitsstad Pavia, het culturele hoogtepunt van deze route.
Overnachting Pavia.
 
 
Dag 6
Pavia – Santa Cristina, 8h 27 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 27km.
uw tocht voert u vandaag langs de akkers en velden gelegen langs de oever van de rivier de Ticino. U passeert het stadje Belgoioso gekend voor zijn lokale kazen en indrukwekkende kasteel. Het eindpunt van deze dag is het schilderachtige stadje Santa Cristina.
Overnachting Santa Cristina.
 
  
Dag 7
Santa Cristina`- Placenza, 8h 27 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 27km.
U volgt vandaag de rivier de Lambro naar zijn monding in de Po. Daarna volgt u een netwerk van landelijke wegen naar Placenza. Placenza was door de eeuwen heen een belangrijk machtscentrum van Noord-Italië. Deze prachtige stad met haar vele culturele schatten is dan ook een waardige afsluiter van deze fantastische wandelreis.
Overnachting Placenza.
 
 
Dag 8
Placenza
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 781
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 621
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1105
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 785
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 690
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 575

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1020
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 720

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Verlenging op aanvraag.