Back to Top

Route 2

Aosta - Vercelli, 10 dagen    individuele wandelreis
U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in Aosta, met zijn talrijke Romeinse monumenten. De Via Francigena volgt de loop van de Aosta vallei die verscholen light tussen de hoge toppen van de Italiaanse Alpen.
U trekt door de groene vruchtbare valleien van Lonbardije en de Piedmont. Deze valleien zijn rijk aan zeldzame flora en fauna en u maakt dan ook een goede kans om onderweg een steenarend of Ibex te spotten. U passeert verschillende  middeleeuwse dorpjes rijk aan romaanse architectuur en indrukwekkende  burchten bewaken de doorgang van de Via Francigena hoog boven uw pad. Vercelli, s’werelds oudste universitaire centrum met zijn veelvuldige middeleeuwse monumenten vormt een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis langs de Via Francigena.

Aosta - Vercelli, 10 dagen, individuele wandelreis

U begint uw wandelreis langs de Via Francigena in Aosta, en stad met talrijke Romeinse monumenten. De Via Francigena volgt de loop van het Aosta-dal, de diep tussen de toppen verborgen vallei in de hoge Italiaanse Alpen. U trekt door de groene vruchtbare valleien van Lombardije en de Piedmont. De valleien in deze prachtige streken zijn rijk aan zeldzame flora en fauna en u maakt dan ook een goede kans om onderweg een steenarend of steenbok te spotten. U passeert verschillende  middeleeuwse dorpjes rijk aan romaanse architectuur en indrukwekkende  burchten bewaken de doorgang van de Via Francigena hoog boven uw pad. Vercelli, 's werelds oudste universitaire centrum met zijn veelvuldige middeleeuwse monumenten vormt een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis langs de Via Francigena.

7

 

DAG TOT DAG 

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is de historische stad Aosta.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Aosta.
 
Dag 2
Aosta - Nus , 5h /16 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 16 km.
Als u het oeroude Aosta achter u laat volgt de Via Francigena de Aosta-vallei naar het zuiden. Tijdens de wandeling kunt u genieten van de spectaculaire vergezichten, alvorens u het middeleeuwse dorpje saint Christophe met zijn 15de eeuwse kerkje bereikt. Na St. Christophe vervolgt u uw weg door de Aosta-vallei alvorens u Nus bereikt, het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Nus.
 
Dag 3
Nus – Saint Vincente , 5,5h /17 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 17 km.
Na Nus vervolgt de Via Francigena zijn weg door de groene vallei van de Aosta. Opnieuw kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de vallei en de omliggende bergen. Een hoogtepunt van vandaag is het schilderachtige stadje Chatillon met zijn middeleeuwse burcht. Kort na Chatillon bereikt u Saint Vincente, uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Saint Vincente.
 
Dag 4
Saint Vincente - Issonge, 7h /23 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 23 km.
U wandelt vandaag verder door de Aosta-vallei naar het zuiden. De vallei  heeft een grote biodiversiteit met meer dan 2000 verschillende plantensoorten en is daarmee één van de belangrijkste ecologische zones van Noord-Italië. Op uw tocht heeft u vandaag de kans om steenbokken, vossen en steenarenden te zien. U passeert het middeleeuwse Verres met zijn indrukwekkende burcht en statige, gotische gebouwen alvorens u Issonge uw overnachtingsplek voor vandaag bereikt.
Overnachting Issonge.
   
Dag 5
Issonge – Pont St Martin, 4h /13 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 13 km.
Vandaag volgt er een relatief vlakke en korte dag, waarbij het ene culturele hoogtepunt het andere afwisselt. U wandelt verder door de Aosta vallei en passeert op uw tocht eerst het pittoreske Arnad met zijn Romaanse kerk. Een korte tijd later treft u het imposante fort van Bard, daarna volgt Donnas reeds sinds de Romeinse tijd een belangrijke rustplaats op de Via Francigena. Uw eindpunt van vandaag is Pont st Martin, dat met zijn romaanse brug de toegang vormt tot de Aosta-vallei.
Overnachting Pont St Martin.
 
Dag 6
Pont St Martin - Ivrea, 7h /22 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 22 km.
U volgt vandaag de vallei van de rivier de Dora Baltea. Onderweg passeert u Settima Vittone met zijn prachtige 9de eeuwse kerkje. U volgt de loop van de rivier verder naar Montalto Dora met zijn indrukwekkende middeleeuwse burcht. Uw eindpunt voor vandaag is het historische stadje Ivrea bekend voor zijn jaarlijkse carnaval, waarbij verschillende wijken elkaar bestrijden met sinaasappelen.
Overnachting Ivrea.
 
Dag 7
Ivrea - Viverone, 6,5h /20 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 20 km.
U laat vandaag de vallei van de Dora Baltea definitief achter u. De via Francigena trekt nu het landbouw gebied rond Viverone binnen. Tijdens uw wandeling door velden en akkers passeert u boerendorpjes zoals Bolegno, Palazzo en Piverone. Een laatste klimmetje brengt u naar uw eindbestemming van vandaag, Viverone. Prachtig gelegen aan het gelijknamige meer.
Overnachting Viverone.
 
Dag 8
Viverone - Santhia, 6h /17 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 17 km.
U laat het meer achter u en beklimt de laatste heuvel alvorens de Padana-vlakte zich voor u uitstrekt. U daalt af door het dorpje Cavaglia waarna de Via Francigena opnieuw het akkerlandschap intrekt. U vervolgt uw tocht door de akkers en velden naar Santhia. Santhia, uw eindpunt voor vandaag is een belangrijk agro-cultureel centrum voor deze regio.
Overnachting Santhia.
 
Dag 9
Santhia - Vercelli, 8h /26 km
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 26 km.
Vandaag volgt er een lange maar nagenoeg vlakke wandeldag door de rijstvelden die de Padana vlakte rijk is. Hier wordt de beroemde risotto-rijst verbouwd. De universiteitsstad Vercelli met zijn prachtige romaanse basiliek vormt een waardige afsluiter voor deze spectaculaire wandelreis langs de Via Francigena.
Overnachting Vercelli.
 
 
Dag 10
Vercelli
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 781

 

P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 621
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1105
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 785
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 905
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 715

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1290
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     €  950

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Verlenging op aanvraag.