Back to Top

Weg Naar Rome - Route 7

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €   699
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   509

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          €  985
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                      € 595

Fietshuur                                                                                       €  120

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en agri turismos.

Verlengingen op aanvraag

Dag 1
Het startpunt van deze unieke fietsreis is de historische stad Aulla.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Aulla.

Dag 2
Aulla – Marina di Massa, 31km, +1032 m / -1094 m
U begint uw tocht met een pittig klimmetje naar het schilderachtige dorpje Bibola. De Via Francigena klimt verder naar de ruïnes van het kasteel van Brina alvorens u het hoogste punt van deze etappe bereikt. Hierna begint u aan de afdaling die u uit de Apennijnen zal leiden. Het duurt dan ook niet lang voor u voor het eerst uitzicht krijgt op de Middellandse zee. Na  Sarzana dat met zijn kathedraal en citadel zeker een bezoekje waard is, volgt u de kust naar het kustplaatsje Marina di Massa. Onderweg kunt u genieten van de vele prachtige vergezichten over de Middellandse zee. Marina di Massa bezit een mooi strand waar u even kunt bijkomen van uw tocht.
Overnachting Marina di Massa.

Dag 3
Marina di Massa -  Lucca, 52km, +872 m / -852 m

Er volgt vandaag opnieuw een dag waarbij u grotendeels de kust volgt. Uiteindelijk laat u de schitterende vergezichten over de azuurblauwe zee achter u en draait de route het binnenland in naar Pietransa. Hierna volgt de Via Francigena opnieuw een netwerk van schaduwrijke paadjes en landelijke weggetjes door het boerenlandschap. Voor u Lucca bereikt volgt er nog een gestage klim alvorens het pad afdaalt door de dicht beboste vallei die u naar Lucca zal brengen. Lucca gelegen aan de rivier de Sercio vormt al 2000 jaar het centrum van deze regio.Overnachting Lucca.

Dag 4
Lucca – San Miniato, 43km, +512 m / -401 m
Door het nagenoeg vlakke landschap fietst u langs de stadjes Capannori en Porcari waar u een bezoekje kunt brengen aan hun middeleeuwse kerkjes. Na  Altopascio, beter bekend in Italië als de stad van het brood,
volgt er een korte klim naar de versterkte medicean brug die dateert uit de 16de eeuw. De volgende stop op uw pad is het kleine stadje Fucecchio waarna u de rivier de Arno oversteekt. Een laatste klim brengt u naar het adembenemend gelegen renaissance stadje San Miniato, uw eindpunt voor vandaag. Naast de culturele pracht van San Miniato is de regio ook bekend voor de zeldzame witte truffel.
Overnachting San Miniato.

Dag 5
San Miniato - San Gimignano, 6h 24km

U volgt vandaag een netwerk van kleine paadjes door het heuvellandschap. U fietst afwisselend door kastanje en eikenbossen om dan weer wijn- en olijfgaarden te doorkruisen. U passeert het dorpje Chianni alvorens u de klim inzet naar het op de top van een heuvel gelegen Gambassi Terme,  dat reeds sinds de oudheid bekend staat  als kuuroord. Uw route begint nu pittig te klimmen en te dalen door de heuvels van de Chianti. Uw eindpunt voor vandaag is het middeleeuwse vestingstadje San Gimignano schitterend gelegen boven op een heuvel. De renaissance torens van het stadje  domineren van heinde en ver de horizon.

Dag 6  
San Gimignano - Siena , 38km, +1061 m / -1008 m
U fietst door olijfgaarden en met cipressen omzoomde lanen naar het dorpje Montechio. Een stevig klimmetje brengt u naar Colle Val d’Elsa hierna daalt u af naar Castel Petraia. De Via Francigena klimt dan vervolgens door de dichte bossen van Montagnole  en leidt u naar het versterkte dorpje Monteriggione. Het pad voert u naar de kerk van Funghaia waar u de schitterende fresco’s kunt bewonderen. De buitenwijken van Siena komen nu al gauw in zicht. Deze prachtige renaissance stad is dan ook een waardige afsluiter voor deze unieke fietsreis.
Overnachting Siena.

Dag 7
Siena 

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

.

 

 

 

Aulla - Siena, 7 dagen    individuele fietsreis
 
U begint uw fietsreis langs de Via Francigena in het oeroude Aulla.
De oorsprong van deze stad gaat terug naar de Etrusken en na de constructie van een burcht in de 8ste eeuw die de Via Francigena diende te beschermen, kende de stad een periode van grote bloei. Uw fietstocht voert u van de ruige uitlopers van de Apenijnen naar de Middellandse zee. Op uw weg naar het zuiden overnacht u in kleine slaperige dorpjes gelegen aan de kust en in het boerenachterland. Onderweg kunt u uitgebreid genieten van de vele vergezichten over de azuurblauwe kustlijn. U passeert het ommuurde Lucca met zijn vele monumenten.
De middeleeuwse vestingwallen, romaanse dom en overweldigende renaissance architectuur zijn een getuige van het rijke verleden van deze stad. Via de beroemde Strata Bianca fietst u door het glooiende landschap van Toscane van het ene renaissance dorpje naar het andere. Op uw weg passeert u het alom gekende San Gimigiano waarvan de torens reeds van verre aan de horizon zichtbaar zijn. Het hoog op de heuvels gelegen versterkte dorpje Monteriggione is een ander hoogtepunt van deze fietsreis. Het eindpunt van uw tocht is de schitterende renaissance stad Siena. Kortom een unieke fietsreis door een prachtig landschap, waar de culturele hoogtepunten elkaar in snel tempo opvolgen.
 
 

 

 

3