Back to Top

Weg Naar Rome - Route 6

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €  596
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €  446

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 838
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 518

Fietshuur                                                                                            €  100

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Verlengingen op aanvraag

Dag 1
Het startpunt van deze unieke fietsreis is de historische stad Piacenza.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Piacenza.

Dag 2
Piacenza - Fidenza , 54km, +513 m / -501 m
U begint uw tocht langs de Via Francigena met een vlakke etappe die u door het rijke boerenlandschap van de Emilia- Romagna voert. U fietst door de vallei van de Arda naar Fiorenzuola. Dit deel van Italië kan zich roemen op de oudste  nederzettingen van het land. Reeds in de steentijd werd hier een begin gemaakt met de landbouw. Fiorenzuola is van oudsher een belangrijke pelgrimsplaats op de weg naar Rome.
Hierna volgt u een netwerk van landelijke weggetjes en paden naar Fidenza. U bevindt zich hier in de streek van de wereldberoemde Parma ham.
Overnachting Fidenza.

Dag 3
Fidenza - Fronovo di Taro, 34km, +613 m / -549 m

Na Fidenza trekt uw route langzaam maar zeker de groene heuvels van de Appenijen binnen. U fietst over boeren weggetjes en zandpaden naar Medesano.  Uw tocht voert u langs de oever van de rivier de Taro naar Fronovo. Dit stadje is reeds sinds de middeleeuwen een belangrijk handelscentrum op de weg naar Rome, dankzij haar strategische brug over de rivier de Taro.
Overnachting Fronovo di Taro.

Dag 4
Fronovo di Taro - Berceto, 30km, +1999 m / -1321 m
De Via Francigena draait nu weg van de vallei van de Taro en begint gestaag te klimmen steeds dieper de Appenijen in. U fietst afwisselend door bossen en velden en passeert de vreemde rotsformaties,  I Salti del Diavolo. Na het dorpje Bardone begint u aan een steil klimmetje naar het tweede hoogste punt van de dag rond 930 meter. U daalt af door dichte bossen en akkers om dan opnieuw te klimmen, dit keer naar 960 meter, hiermee heeft u het hoogste punt van deze etappe bereikt. U volgt het pad verder omhoog en omlaag door bossen en velden tot u het dorp  Berceto bereikt.
Overnachting Berceto.

Dag 5
Berceto - Aulla, 52km, 1767 m / -2536 m

U fietst vandaag dieper de Apennijnen in. Door dichte bossen gaat het pad omhoog naar de Cisa pas. Met een hoogte van net over de 1000 meter  vormt de pas de natuurlijke grens tussen de regio’s van Emilia – Romagna en Toscane. Hierna daalt u geleidelijk af door de bossen van Toscane  naar het stadje Pontremoli. Onderweg passeert u vele kapelletjes en kruisen die de Via Francigena markeren. U daalt nu geleidelijk af en volgt de vallei van de Magra. U fietst langs  de toscaanse dorpjes Villafranca en Terrarosa waar u de gelegenheid heeft het Malaspina kasteel te bewonderen. Voor u Aulla bereikt  voert uw fietstocht u nog langs de Abdij van St Caprasio die dateert uit de 9de eeuw. Het schitterende Aulla is met zijn vele monumenten een waardige afsluiter van deze fantastische fietsreis.
Overnachting Aulla.

Dag 6
Aulla
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

Piacenza - Aulla, 6 dagen   individuele fietsreis

U begint uw fietsreis langs de Via Francigena in het majestueuze Piacenza, met zijn gotische kathedraal en tal van andere middeleeuwse monumenten. Uw tocht trekt initieel door het rijke akkerlandschap van de vallei van de Po. Onderweg passeert u sommige van de oudste nederzettingen in Italië. Na Emilia- Romagna begint de Via Francigena te stijgen en steekt u de Appenijen over naar het schitterende cultuurlandschap van Toscane. U fietst op dit stuk door ongerepte bossen en volgt heldere bergbeekjes naar het zuiden. Het oeroude Aulla dat teruggaat naar de Etruskische periode vormt het eindpunt van deze prachtige fietsreis langs de Via Francigena.


route_4_640x427