Back to Top

Weg Naar Rome - Route 5

P.P. op basis van twee personen met bagagevervoer                      €    797
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                      557

Fietshuur                                                                                             €    180

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en agri turismos.

Verlengingen op aanvraag

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is de historische stad Aosta.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Aosta.

 
Dag 2
Aosta - Issonge , 56km, +2219 m / -2220 m
Als u het oeroude Aosta achter u laat volgt de Via Francigena de Aosta vallei naar het zuiden. Tijdens uw fietstocht kunt u genieten  van de spectaculaire vergezichten, alvorens u het middeleeuwse dorpje Saint Christophe met zijn 15de eeuwse kerkje bereikt. Na st Christophe fietst u verder door de Aostavallei naar Nus. U zet uw tocht door de groene vallei van de Aosta verder naar het schilderachtige stadje Chatillon met zijn middeleeuwse burcht. Kort na Chatillon bereikt u Saint Vincente en fietst u
verder door de Aosta vallei naar het zuiden. De vallei  heeft een grote bio diversiteit met meer dan 2000 verschillende plantensoorten en is daarmee één van de belangrijkste ecologische zones van noord Italië. Op uw tocht heeft u vandaag de kans om steenbokken, vossen en steenarenden te zien. U passeert het middeleeuwse Verres met indrukwekkende burcht en statige gotische gebouwen alvorens u Issonge uw overnachtingsplek voor vandaag bereikt.
Overnachting Issonge.

Dag 3
Issonge – Viverone, 57km, +1752 m / -2154 m

U fietst verder door de Aosta vallei en passeert op uw tocht eerst het pittoreske Arnad met zijn Romaanse kerk. Een korte tijd later treft u het imposante fort van Bard, daarna volgt Donnas reeds sinds de Romeinse tijd een belangrijke rustplaats op de Via Francigena. Na Pont st Martin met zijn romaanse brug volgt u de vallei van de rivier de Dora Baltea. Onderweg passeert u Settima Vittone met zijn prachtige 9de eeuwse kerkje. U fietst verder langs de loop van de rivier naar Montalto Dora met zijn indrukwekkende middeleeuwse burcht. Hierna bereikt u het historische stadje Ivrea, bekend voor zijn jaarlijkse carnaval, waarbij verschillende wijken elkaar bestrijden met sinaasappelen. U laat de vallei van de Dora Baltea nu definitief achter u en trekt het landbouwgebied rond Viverone binnen. U fietst nu door velden en akkers en passeert boerendorpjes zoals Bolegno en Piverone. Een laatste klimmetje brengt u naar uw eindbestemming van vandaag, Viverone, prachtig gelegen aan het gelijknamige meer.
Overnachting Viverone.

 
Dag 4
Viverone - Vercelli, 44km, +214 m / -389 m
U laat het meer achter u en beklimt de laatste heuvel alvorens de Padana vlakte zich voor u uitstrekt. U daalt af door het dorpje Cavaglia alvorens de Via Francigena opnieuw het akkerlandschap intrekt. U vervolgt uw fietstocht door de akkers en velden naar Santhia, een belangrijk agro-cultureel centrum voor deze regio. Hierna fietst u door de rijstvelden die de Padana vlakte rijk is. Hier wordt de beroemde risotto rijst verbouwd. De universiteitsstad Vercelli met zijn prachtige romaanse basiliek vormt uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Vercelli.
 

Dag 5
Vercelli - Garlasco , 56km, +223 m / -258 m

Als u de stad Vercelli verlaat steekt u de rivier de Sesia over en trekt de vallei van Sesia binnen. U volgt de rivier de vallei in en fietst afwisselend langs de akkers en door bos op uw weg naar het dorp Palestro. Gekend voor zijn monument gewijd aan de Italiaanse onafhankelijkheid oorlog. Na Palestro zet u uw tocht verder door het boerenlandschap tot u Robbio bereikt, een belangrijk handelscentrum gedurende de romeinse periode. U fietst verder door de bossen tot u het stadje Mortara bereikt, wereldberoemd in Italië voor zijn Salame d’ Occa. Hierna fietst u verder via een netwerk van landelijke weggetjes en paden door de bossen en akkers tot u Garlasco bereikt.
Overnachting Garlasco.

 
Dag 6
Garlasco - Santa Cristina, 53km, +208 m / -234 m
U fietst door de akkerlanden van de Padana naar het stadje Zerbolo. Hierna volgt uw route de rivier de Ticino en fietst u het nationale park van de Ticino vallei binnen. Dit unieke natuurgebied is rijk aan watervogels en ook de otter komt hier nog in goede aantallen voor. Als u het park verlaat, steekt u de rivier over en volgt er een klimmetje naar de universiteitsstad Pavia, het culturele hoogtepunt van deze route.U fietst verder langs de akkers en velden gelegen langs de oever van de rivier de Ticino. U passeert het stadje Belgoioso gekend voor zijn lokale kazen en indrukwekkend kasteel. Het eindpunt van deze dag is het schilderachtige stadje Santa Cristina.
Overnachting Santa Cristina.
 

Dag 7
Santa Cristina - Piacenza, 27km, +146 m / -164 m

U volgt vandaag de rivier de Lambro naar zijn monding in de Po. Daarna volgt u een netwerk van landelijke wegen naar Piacenza. Piacenza was door de eeuwen heen een belangrijk machtscentrum van noord Italië. Deze prachtige stad met haar vele culturele schatten is dan ook een waardige afsluiter van deze fantastische fietsreis.
Overnachting Piacenza.

 
Dag 8
Piacenza
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.
 

 

 

 

Aosta - Piacenza, 8 dagen    individuele fietsreis

U begint uw fietsreis langs de Via Francigena in Aosta, met zijn talrijke Romeinse monumenten. De Via Francigena volgt de loop van de Aosta vallei die verscholen ligt tussen de hoge toppen van de Italiaanse Alpen.U fietst door de groene vruchtbare valleien van Lombardije en de Piedmont. Deze valleien zijn rijk aan zeldzame flora en fauna en u maakt dan ook een goede kans om onderweg een steenarend of Ibex te spotten. U passeert verschillende  middeleeuwse dorpjes rijk aan romaanse architectuur en indrukwekkende  burchten bewaken de doorgang van de Via Francigena hoog boven uw pad. Vercelli, ’s werelds oudste universitaire centrum met zijn veelvuldige middeleeuwse monumenten vormt de volgende halte op uw pad. Hierna volgt u grotendeels de loop van de Po en aanverwante riviervalleien door het rijke akkerlandschap van Lombardije. Onderweg passeert u oeroude dorpjes zoals Robbio dat teruggaat naar de romeinse tijd. U fietst door het nationaal park Van Tricino, een broedgebied voor ontelbare waadvogels. Uw tocht voert u langs de eeuwenoude universiteitsstad Pavia, één van de vele hoogtepunten van deze reis. Piacenza met zijn gotische kathedraal en veelvuldige middeleeuwse monumenten vormt een waardige afsluiter voor deze unieke fietsreis langs de Via Francigena

6