Back to Top

Weg Naar Rome - Route 4

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €   603  
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   443

 

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en agri turismos.

Verlengingen op aanvraag


Dag 1
Het startpunt van deze unieke fietsreis is het prachtige Lausanne.Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.Overnachting Lausanne.

Dag 2
Lausanne - Aigle, 47km, +728 m / -711 m

U begint uw tocht langs de Via Francigena al fietsend langs de oevers van het meer van Lausanne. Er volgt een klim door de met wijngaarden begroeide terrassen rond het meer alvorens u opnieuw afdaalt naar het aan de oever van het meer gelegen Vevey. U fietst verder langs de oevers van het meer naar  Villeneuve. Hierna verlaat u het meer en trekt de Via Francigena de vlakte van de Rhône in. Uw route volgt nu de Rhône naar het zuiden. U passeert het culturele centrum van de regio, Montreux bekend voor zijn vele festivals, alvorens u Aigle het eindpunt voor vandaag bereikt.
Overnachting Aigle.

Dag 3
Aigle – Martigny, 35km, +473 m / -397 m

U laat Aigle achter u en fietst langs de oevers van de rivier de Rhône naar Saint Maurice. Eenmaal in Saint Maurice aangekomen mag u zeker niet vergeten het gelijknamige klooster gebouwd op de kliffen boven het stadje, een bezoek te brengen. Hierna volgt u een netwerk van hoger gelegen paden en landelijke weggetjes naar Martigny. In Martigny treft u het Romeinse amfitheater en andere Romeinse resten die getuigen van de lange geschiedenis van dit plaatsje.
Overnachting Martigny.

Dag 4
Martigny - Bourg – St Pierre, 33km, +1916 m / -764 m

De Via Francigena begint vandaag te klimmen en u fietst de voetheuvels van de Alpen in. U volgt een netwerk van smalle paadjes door dichte bossen met hier en daar een stevig klimmetje naar Orsières met zijn middeleeuwse kerkje. Nu begint u aan het echte klim werk. Via smalle weggetjes kronkelt de Via Francigena zich naar boven richting sint Bernards pas, onderweg kunt u meermaals genieten van de prachtige uitzichten. Het eindpunt voor vandaag is het pittoreske alpendorpje Bourg – St Pierre, sinds eeuwen een stopplaats op deze hoge Alpen route.
Overnachting Bourg – St Pierre.

Dag 5
Bourg – St Pierre – Aosta, 54km, +1751 m / -2793 m

U begint met de lange klim naar de Saint Bernard pas. Deze route was 2000 jaar de belangrijkste oversteekplaats in de zuidelijke Alpen. U fietst steil omhoog en treedt daarmee in de voetsporen van romeinse legioenen, honderdduizenden pelgrims en de legers van Napoleon die u voorgingen. U passeert het mooie Lac des Toules op uw weg naar de top. Op de 2469meter hoge col de St Bernard, treft u het gelijknamige St Bernards klooster wereldberoemd voor zijn reddingshonden. U fietst Italië binnen en volgt de lange gestage afdaling naar het eeuwenoude Aosta. Als toegangsplaats tot de Alpen kan deze stad terugkijken op een zeer rijke geschiedenis. Aosta is dan ook een waardige afsluiter van deze fantastische fietsreis langs de Via Francigena.
Overnachting Aosta.

Dag 6
Aosta

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

 

Lausanne - Aosta, 6 dagen    individuele fietsreis

U begint uw fietsreis langs de Via Francigena in Lausanne, prachtig gelegen aan het meer van Geneve. U begint uw tocht over de Alpen al fietsend langs de oevers van het meer van Geneve. Nadat u een kort stukje de vallei van de Rhone gevolgd heeft begint uw route gestaag te stijgen naar het historische stadje Bourg Saint Pierre. Hierna klimt u steil met fantastische uitzichten over de besneeuwde alpen toppen naar de Col de St Bernard, waar u het wereldberoemde klooster treft. Eenmaal de pas gepasseerd fietst u Italië binnen en daalt u af naar de groene valleien van Lombadije. Aosta rijk aan romeinse monumenten en gotische architectuur vormt een waardige afsluiter voor deze prachtige fietsreis langs de Via Francigena.

8