Back to Top

Weg Naar Rome - Route 3

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €   603
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   443


Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Dag 1
Het startpunt van deze unieke fietsreis langs de Via Francigena is het prachtige Besançon.Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.Overnachting Besançon.

Dag 2
Besançon - Moutier-haute-Pierre, 57km, +1266 m / -861 m

Na een kort stukje de oever van de rivier de Doubs gevolgd te hebben begint u gelijk aan een stevige klim de vallei uit. Eenmaal boven fietst u verder via een netwerk van rustige landelijke weggetjes in de richting van Etalans. Hierna fietst u verder tussen de akkers van het hoog plateau. Via een aantal landelijke weggetjes bereikt u Hautepierre le Chalet. Hier laat de Via Francigena het hoog plateau achter zich en duikt de route de  indrukwekkende Gorges van Moutier-haute-Pierre in.
Overnachting Moutier-haute-Pierre.

Dag 3
Moutier-haute-Pierre - Sainte Croix, 41km

U vervolgt uw weg al fietsend door de spectaculaire Gorges de Moutier-haute-Pierre. U klimt de kloof uit en fietst verder via een netwerk van landelijke wegen en boerenpaden naar Pontarlier, het tweede hoogste dorp van Frankrijk. Pontarlier is met zijn 18de eeuwse triomfboog en oeroud kerkje zeker een bezoekje waard. De route klimt nu steil omhoog maar u geniet van de prachtige vergezichten over het chateau de Joux dat u in de diepte ziet liggen. Hierna daalt de route een stuk alvorens aan de klim naar de top van de Col des Etroits te beginnen. Op de top fietst u Zwitserland binnen en kunt u genieten van de schitterende vergezichten over het alpenlandschap. Nu volgt de afdaling naar Sainte Croix waar u de nacht doorbrengt.
Overnachting Sainte Croix.

Dag 4
Sainte Croix – Orbe, 37km, +475 m / -1071 m

U daalt vandaag verder af het Zwitserse binnenland in. Nadat u Vuiteboeuf bereikt heeft volgt de route een netwerk van landelijke wegen en boerenpaden naar het kuuroord Yverdon les Bains met zijn 18de eeuwse tempel en kasteel. U fietst over boerenweggetjes, bospaden en kleine rustige wegen door het akkerlandschap van deze streek. In Orbe aangekomen moet u zeker een bezoekje brengen aan het kasteel van het stadje en de Zwitserse gereformeerde kerk van Notre Dame.
Overnachting Orbe. 

Dag 5
Orbe – Lausanne, 38km, +610 m / -716 m

Vandaag volgt er opnieuw een nagenoeg vlakke korte etappe. U fietst tussen de velden en volgt daarbij boerenweggetjes en schaduwrijke rustige wegen. Onderweg kunt u optimaal genieten van het Zwitserse platteland alvorens u het kleine dorpje Oulens sous Echallens bereikt.U fietst verder door de velden en akkers alvorens u de buitenwijken van Lausanne nadert. Via rustige wegen maakt u uw weg naar het hart van deze schitterende stad spectaculair gelegen aan het meer van Genève. Het majestueuze Lausanne is een waardige afsluiter van deze unieke fietsreis langs de Via Francigena.
Overnachting Lausanne.

Dag 6
Lausanne

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

 

 Besançon - Lausanne, 6 dagen  individuele fietsreis

U begint uw fietsreis langs de Via Francigena in Besançon dat met zijn historische centrum tot één van de mooiste steden van Frankrijk wordt gerekend. Dit stuk van de Via Francigena voert u door de Jura en over de noordelijke Alpen van Frankrijk naar Zwitserland. Initieel fietst u door de schitterende Gorges de Moutier. Hierna begint de Via Francigena aan een lange klim naar Pontalier dat met zijn prachtige triomfboog ook het tweede hoogste dorp van Frankrijk is. Genietend van de fantastische uitzichten over de Zwitserse alpen steekt u de grens over en daalt af naar Lausanne. Deze oeroude stad prachtig gelegen aan het meer van Geneve is dan ook een waardige afsluiter voor deze unieke fietsreis.

8a