Back to Top

Weg naar Rome - Route 2

P.P.op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 787
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 547Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Verlengingen op aanvraag

Dag 1
Het startpunt van deze prachtige fietsreis langs de Via Francigena is het wereldberoemde Reims.Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.Overnachting Reims.

Dag 2
Reims - Chalons en Champagne, 52km, +633 m / -638 m
U fietst vandaag over boerenpaden tussen wijngaarden en bossen naar het zuiden. De route begint langzaam te stijgen alvorens u een steile klim maakt naar de top van de Montagne de Reims die u de weg verspert. Een steile afdaling aan de andere kant brengt u in Trepail. Eenmaal beneden fietst u verder langs het trekpad van het Canal Lateral a la Marne tot u Chalons en Champagne bereikt. Dit werelderfgoed stadje met prachtige kathedraal is uw overnachtingsplek voor vandaag.
Overnachting Chalons en Champagne

Dag 3
Chalons en Champagne - Brienne, 73km, +640 m / -596 m

U fietst initieel langs secundaire wegen alvorens uw route de originele romeinse weg treft. U volgt dit originele stuk van de Via Francigena door open akkerlandschap naar het piepkleine Coole. Hierna fietst u over de oude romeinse heirbaan, door het open akkerlandschap, tot u het kleine dorpje Melix Tiercelin bereikt. Een netwerk van rustige landelijke wegen door het lichtglooiende groene landschap leiden u naar Brienne.
Overnachting Brienne le Chateau.

Dag 4
Brienne le Chateau - Chateauvillain, 62km, +818 m / -706 m

De Via Francigena volgt vandaag de loop van de Aube. U fietst daarbij over een netwerk van landelijke wegen en bospaden. Onderweg komt u door een aantal typische dorpjes gelegen aan de oever van de rivier alvorens Bar sur Aube, met zijn vroeg gotische kerkje van St Pierre, te bereiken. U fietst verder door de wijngaarden alvorens het bos rond Clairveaux te betreden. Een laatste steile klim brengt u naar Clairveaux, waar u de restanten van het wereldberoemde cisterciënzers klooster kunt bezoeken. Hierna fietst u via een netwerk van schaduwrijke bospaden naar Chateauvillain. Chateauvillain met zijn eeuwenoude versterkingen is het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Chateauvillain.

Dag 5
Chateauvillain - Langres, 45km

De Via Francigena doorkruist vandaag het bos van Chateauvillain één van de grootste en dichtste bossen van deze Aube. Smalle  bospaden en kleine landelijke weggetjes voeren u naar het dorpje Mormant, dat de gelijknamige eeuwenoude abdij. Hierna fietst u over rustige landelijke wegen naar Humes. Na Humes volgt er nog een steile klim alvorens u de buitenwijken van Langres bereikt. Langres met zijn prachtige kathedraal en historische centrum is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Langres

Dag 6
Langres - Dampierre sur Salons , 56km

U volgt een netwerk van rustige landelijke wegen door de bossen en akkers van de Haute Marne naar het pittoreske dorpje Chalindrey. U fietst verder door de bossen van de Haute Marne. U volgt daarbij rustige schaduwrijke weggetjes tot u het vestingstadje Champlitte bereikt. Een bezoekje aan het kasteel museum van Champlitte is zeker de moeite waard. U volgt nu de vallei van de rivier de Salon. Op uw weg passeert u een aantal kleine boeren dorpjes typisch voor deze streek. U fietst via  rustige landelijke wegen naar Dampierre sur Salon, uw overnachtingsplek voor vandaag.
Overnachting Dampierre sur Salon.

Dag 7
Dampierre sur Salons - Besançon, 59km

U fietst afwisselend  tussen akkers  en dichte bossen en volgt daarbij voornamelijk rustige schaduwrijke weggetjes tot u Gy met zijn prachtige kasteel bereikt. Na Gy doorkruist u het Grand Bois de Gy één van de uitgestrektste wouden van deze streek. U fietst over een netwerk van bospaden en kleine schaduwrijke weggetjes tot u Cussey sur l’Ognon bereikt. Hierna wordt uw tocht langs de Via Francigena steeds heuvelachtiger nu u het voorgebergte van de Alpen binnen fietst. U fietst afwisselend door velden en bossen tot u uiteindelijk Besançon bereikt. Besançon dat met zijn historische centrum tot één van de mooiste steden van Frankrijk wordt gerekend is een waardige afsluiter van de prachtige fietsreis.
Overnachting Besançon.
 
Dag 8
Besançon

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

Reims - Besançon, 8 dagen    individuele fietsreis

U begint deze cultureel hoogstaande fietsreis langs de Via Francigena in het wereldberoemde Reims. U begint uw tocht al fietsend langs de oevers van de Marne naar Chalons-en-Champagne, waar u zeker een bezoekje moet brengen aan door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen kerk van Notre-Dame-en-Vaux. De Via Francigena voert u nu door de rijke akkerlanden van de Champagne naar de indrukwekkende burcht van Brienne le Chateaux. In Bar sur Aube werden tijdens de hoge middeleeuwen, de jaarmarkten van de Champagne gehouden. U fietst nu langs de loop van de rivier de Aube. Naarmate u steeds verder naar het zuidwesten fietst en Champagne achter u laat, worden de akkerlanden schaarser en fietst u steeds vaker door de dichte bossen van deze streek. U passeert de wereldberoemde abdij van Clairvaux, die u zeker een bezoekje moet brengen. Het eeuwenoude Langres met zijn schitterende kathedraal is een volgend hoogtepunt op uw fietstocht langs de Via Francigena. U fietst nu door de dichte bossen van de Haute Marne naar het oeroude vestingstadje Champlitte, waar u een bezoekje kunt brengen aan het prachtige kasteel museum. De Via Francigena volgt nu de groene vallei van de Salon en akkers en bossen wisselen elkaar af tot u de beroemde burcht van Gy bereikt. Hierna fietst u  door het Grand Bois de Gy één van de uitgestrektste wouden van deze streek. Naarmate u Besançon nadert en het gebied van de Jura binnentrekt, wordt de route steeds heuvelachtiger. Besançon dat met zijn historische centrum tot één van de mooiste steden van Frankrijk wordt gerekend is een waardige afsluiter van de unieke fietsreis.

13