Back to Top

Weg naar Rome - Route 1

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 1035
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   675Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, culturele gids en pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.


Verlengingen op aanvraag

 

Dag 1
Het startpunt van deze prachtige fietsreis langs de Via Francigena is het schitterende Canterbury.
Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Canterbury.

 
Dag 2
Canterbury - Dover, 32km, +441 m / -426 m
Uw eerste fietsdag voert u langs de North downs way, een historische route die al eeuwen lang door pelgrims gebruikt wordt. U fietst tussen boomgaarden en glooiende heuvels in de richting van de kust. Onderweg passeert u een aantal typisch Engelse plattelandsdopjes. Als u de buitenwijken van Dover nadert volgt de Via Francigena rustige secundaire wegen naar het centrum van deze wereld beroemde kuststad. U mag zeker niet nalaten het Dover Castle een bezoekje te brengen.
Overnachting Dover.
 

Dag 3
Dover – Calais

U onderbreekt vandaag uw fietstocht voor de oversteek van het kanaal per ferry van Dover naar Calais.
Overnachting Calais.

Dag 4
Calais – Licques, 58km, +961 m / -867 m
Uw tocht volgt vandaag de kust van de Cote d’Opale met lange stranden en hoge witte kalkrotsen. Onderweg kunt u genieten van de spectaculaire uitzichten over deze schitterende kustlijn. Na het eeuwenoude vissersdorpje Wissant fietst u over kleine landelijke weggetjes en boerenpaden door het natuurreservaat van Mont de Couple. Vanaf de top van de gelijknamige berg heeft u prachtige vergezichten over het Pas de Calais. Een korte afdaling brengt u naar Guines. Hierna fietst u over schaduwrijke bospaden door het Foret de Domaine de Guines. Uw eindpunt voor vandaag is het dorpje Licques dat vooral bekend is vanwege zijn culinair hoogstaande kalkoengerechten.
Overnachting Licques.

Dag 5
Licques - Bruay la Bussierre, 72km, +628 m / -693 m

U fietst verder door de wouden en akkerlanden van deze streek. Onderweg passeert u een aantal kleine dorpjes die teruggaan naar de Engelse periode. Na Wisques volgt u kleine secundaire wegen naar Coupole een voormalige V1 basis uit de tweede wereldoorlog dat nu omgevormd is tot museum. U fietst nu over de boerenweggetjes en grindpaden door de uitgestrekte akkers en velden van de Artois. U passeert onderweg een aantal kleine boerendorpjes zo typisch voor deze rijke landbouwstreek. Naarmate u la Buissierre nadert gaan deze over in landelijke wegen en passeert u 19de eeuwse mijnwerkers dorpjes. In la Bussiere kunt u een kijkje nemen in het steenkool museum. Steenkool maakte deze streek tijdens de industriële revolutie tot één van de rijkste van Frankrijk. Nu hangt er veelal een sfeer van vergane glorie.
Overnachting Bruay la Bussiere.

Dag 6
Bruay la Bussierre - Arras, 35km, +359 m / -318 m
De Via francigena volgt vandaag initieel een oude niet meer gebruikte spoorlijn naar het zuiden om dan de romeinse weg de Chaussé Brunhaut op te pikken. Na het dorpje Acq gepasseerd te zijn, fietst u langs het kanaal van Arras en tussen de windmolens naar de buitenwijken van Arras. Deze historische stad tjokvol monumenten is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Arras.

Dag 7
Arras - Peronne, 52km, +468 m / -490 m

U fietst over rustige landelijke wegen door de akkers en velden van het departement van de Pas de Calais naar Bapaume. Bapaume is gelegen op de grens van de vlakke regio’s van Artois en Vlaanderen aan de ene kant en de vallei van de Somme aan de andere. u fietst nu het departement van de Somme binnen, een gebied berucht voor de bloedige veldslagen die hier in de eerste wereldoorlog plaatsvonden. U fiets afwisselend over kleine rustige weggetjes en boerenpaden door het licht glooiende landschap. Onderweg passeert u verschillende monumenten die herinneren aan de grote oorlog zoals het Monument de Mort en de Historial de Grand Guerre.
Overnachting Peronne.

Dag 8
Peronne - St Quentin, 35km, +267 m / -232 m
U fietst verder over rustige landelijke weggetjes en boerenpaden door het akkerlandschap van de Somme op uw weg naar het zuiden. Na het piepkleine dorpje Trefcon trekt de Via Francigena de regio van de Aisne binnen. De eindeloze akkers worden nu hier en daar onderbroken door bossen en hagen. Het eindpunt voor vandaag is het oeroude stadje St Quentin, waar u zeker een bezoekje moet brengen aan de 12de eeuwse basilica.
Overnachting St Quentin.

Dag 9
St Quentin - Laon, 57km, +599 m / -596 m
U zet uw tocht verder door de velden en de bossen van de Aisne. De route volgt daarbij een netwerk van boerenweggetjes, grindpaden en bospaden naar het dorpje Tergnier. Na een paar kilometer duikt de Via Francigena het bos van Saint Gobain in. Een korte klim brengt u naar de abdij van St Nicolas waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de omliggende bossen. U fietst verder over de rustige landwegen naar Laon met zijn schitterende Notre Dame kathedraal. Deze prachtige stad boordevol geschiedenis is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Laon.

Dag 10
Laon - Reims, 71km, +842 m / -936 m
U fietst initieel over de Chemin des Dames die het voormalige frontlijn van wereldoorlog I volgt. Hier en daar ziet u nog sporen van de zware strijd die zich hier afspeelde. Net voor u het kleine dorpje Corbeny bereikt, voert de route u nog door een mooi bos. Hierna volgt uw route kleine boeren weggetjes en grindpaden door de wereldberoemde wijngaarden van de Champagne.  Als u eenmaal Reims nadert volgt de Via Francigena het trekpad langs het Canal de l’Aisne et la Marne dat u naar het centrum van de stad voert. Het majestueuze Reims is de perfecte afsluiter van deze korte maar schitterende fietsreis langs de Via Francigena.

Dag 11
Reims

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 
 
 
 
 

 

 

 

Canterbury - Reims, 11 dagen    individuele wandelreis
U begint deze historische wandelreis langs de Via Francigena in het wereldberoemde Canterbury. De Via Francigena volgt het oude pelgrimspad van de North downs way naar Dover. Vanuit deze historische kustplaats steekt u het kanaal over naar het continent. U fietst langs de prachtige kliffen van de Cote d’Opaque, waarna u de binnenlanden van de Pas de Calais met zijn rijke akkergronden binnentrekt. U fietst verder naar het zuiden door de velden en bossen van de Pas de Calais. Nadat u via landelijke weggetjes de rijke akkergronden van de Artois bent binnen gefietst, volgt de route de oude romeinse weg de Chaussé Brunhaut. Het kanaal van Arras voert u naar het historische centrum van deze middeleeuwse stad voert. U fietst nu door de vlakke akkerlandschappen van de departementen Vlaanderen en Artois naar het oeroude stadje st Quentin Een volgend hoogtepunt op uw route is het middeleeuwse Laon. Uw tocht voert u nu over de Chemin de Dames, langs de slagvelden van  de eerste wereldoorlog naar het zuiden. Onderweg passeert u verschillende monumenten die aan deze verschrikkelijke strijd herinneren. Hierna fietst u de wereldberoemde wijngaarden en akkers van de champagne streek binnen. Het schitterende Reims met zijn fantastische gotische kathedraal is een waardige afsluiter voor deze unieke fietsreis langs de Via Francigena.
 

Canterbury - Reims, 11 dagen    individuele fietsreis

U begint deze historische fietsreis langs de Via Francigena in het wereldberoemde Canterbury. De Via Francigena volgt het oude pelgrimspad van de North downs way naar Dover. Vanuit deze historische kustplaats steekt u het kanaal over naar het continent. U fietst langs de prachtige kliffen van de Cote d’Opaque, waarna u de binnenlanden van de Pas de Calais met zijn rijke akkergronden binnentrekt. U fietst verder naar het zuiden door de velden en bossen van de Pas de Calais. Nadat u via landelijke weggetjes de rijke akkergronden van de Artois bent binnen gefietst, volgt de route de oude romeinse weg de Chaussé Brunhaut. Het kanaal van Arras voert u naar het historische centrum van deze middeleeuwse stad. U fietst nu door de vlakke akkerlandschappen van de departementen Vlaanderen en Artois naar het oeroude stadje St Quentin. Een volgend hoogtepunt op uw route is het middeleeuwse Laon. Uw tocht voert u nu over de Chemin de Dames, langs de slagvelden van  de eerste wereldoorlog naar het zuiden. Onderweg passeert u verschillende monumenten die aan deze verschrikkelijke strijd herinneren. Hierna fietst u de wereldberoemde wijngaarden en akkers van de champagne streek binnen. Het schitterende Reims met zijn fantastische gotische kathedraal is een waardige afsluiter voor deze unieke fietsreis langs de Via Francigena.

16