Back to Top

Route 5 : 

Bordeaux – St Jean du port, 12 dagen

Uw tocht begint in Bordeaux, één van de mooiste steden van Frankrijk. De Camino, hoe kan het ook anders, trekt al snel de wereldberoemde wijngaarden in. Hierna volgen de dichte dennenbossen van de Landes en u eindigt in de groene heuvels van Frans Baskenland aan de voet van de Pyreneeën. De vele middeleeuwse kerkjes, oude pelgrimshospitalen en prachtige abdijen geven duidelijk aan dat deze route al eeuwenlang een belangrijke doorgangsroute is voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Onderweg passeert u het schitterende kuuroord Dax, waarvan de geneeskrachtige warmwaterbronnen al bekend waren bij de Romeinen. Deze zeer afwisselende route eindigt in St Jean Pied du Port al eeuwen lang de belangrijkste oversteekplaats van de Pyreneeën op weg naar Santiago.

5

DAG TOT DAG

Dag 1 : Bordeaux
Aankomst in het prachtige Bordeaux.
Overnachting Bordeaux.

Dag 2 : Bordeaux – Le Barp
De totale wandelafstand bedraagt 26km, +250 m / -177 m.
Een korte transfer brengt u naar de buitenwijken van de stad. In Gradignan vangt u de tocht aan en een netwerk van landelijke wegen voert u het boerenlandschap binnen. Na enige tijd begint de vegetatie te veranderen en betreedt u de uitgestrekte dennenbossen van de Landes. Het dorpje Le Barp is het eindpunt voor vandaag. 
Overnachting Le Barp.

Dag 3 : Le Barp – Le Muret
De totale wandelafstand bedraagt 27km, +200 m / -226 m.
U wandelt over bospaden naar het Belin-Belieten en het door bos omsloten kerkje van Vieux-Lugo. U zet uw tocht door de dennenbossen verder en passeert het dorpje Mons met zijn charmante middeleeuwse kerkje alvorens u le Muret bereikt. 
Overnachting Le Muret.

Dag 4 : Le Muret - Labouheyre
De totale wandelafstand bedraagt 30km, +191 m / -170 m.
U wandelt afwisselend door velden en bossen op uw weg naar het zuiden. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan de kerkjes van Moustey, waarvan er één is omgevormd tot museumpje. In de gehuchtjes die u vandaag passeert treft u meermaals een geneeskrachtige bron aan. Dit is een restant van pre christelijke gebruiken die na de kerstening opgenomen zijn in het katholicisme van deze streek. U eindigt vandaag in Labouheyre waar een bezoekje aan de 15de eeuwse burcht zeker de moeite waard is. 
Overnachting Labouheyre.

Dag 5 : - Labouheyre - Onesse-et-Laharie 
De totale wandelafstand bedraagt 19km, +179 m / -203 m. 
U wandelt vandaag verder door de akkerlanden van de Landes en trekt met regelmaat een dennenbos door. Uw eindpunt voor vandaag is het dorpje Onesse-et-Laharie. 
Overnachting Onesse-et-Laharie.

Dag 6 : Onesse-et-Laharie – Taller
De totale wandelafstand bedraagt 25km, +253 m / -217 m.
U volgt initieel een netwerk van kleine paden door het platteland van de Landes tot u het dorpje Lesperon bereikt. Dit middeleeuwse dorpje is de voormalig zetel van de Engelse koningen in Aquitanie. Hierna trekt u verder door de bossen tot u Taller uw eindpunt voor vandaag bereikt. De 13de eeuwse romaanse kerk van het stadje is zeker een bezoekje waard. 
Overnachting Taller.

 Dag 7 : Taller - Dax
De totale wandelafstand bedraagt 24km, +156 m / -223 m.
Vandaag is de laatste dag dat u door de uitgestrekte bossen van de Landes wandelt. U passeert onderweg de kerk van Saint-Paul-les Dax, welke is uitgeroepen tot Frans nationaal erfgoed. Het oeroude kuuroord Dax, met zijn beroemde warmwaterbronnen is uw eindbestemming voor vandaag.
Overnachting Dax.

Dag 8 : Dax - Sorde-l’Abbaye
De totale wandelafstand bedraagt 25km, +322 m / -320 m.
U verlaat Dax via de oude brug en vervolgt uw weg naar het zuiden. U wandelt over landelijke weggetjes en paden door een veranderend landschap. De route maakt nu geregeld een aantal klimmetjes en waar de vorige dagen dennenbossen domineerden, wandelt u nu tussen de eiken. Sorde-l’Abbaye met zijn gelijknamige 13de eeuwse abdij is het eindpunt voor vandaag.
Overnachting Sorde-l’Abbaye.

Dag 9 : Sorde-l’Abbaye - Garris
De totale wandelafstand bedraagt 30km, +530 m / -420 m.
De wandeling van vandaag voert u naar Frans Baskenland. Het terrein wordt nu steeds heuvelachtiger en u bereikt Ordios, een voormalig belangrijk pelgrimshospitaal. De romaanse kapel wordt nu gebruikt als koeienstal. U wandelt verder over rustige weggetjes en passeert nog de middeleeuwse kerk van Arcanou, alvorens u Garris bereikt. Het oude centrum van Garris is uw eindpunt voor vandaag. 
Overnachting Garris.

Dag 10 : Garris - Ostabat
De totale wandelafstand bedraagt 15km, +444 m / -399 m.
Er volgt vandaag een korte wandeldag die u initieel naar Saint Palais voert. Hier komen de verschillende Caminos, Parijs, Le Puy en Vezelay samen. U kunt hier een bezoekje brengen aan het museumpje dat volledig aan de Camino gewijd is. Hierna begint de Camino flink te stijgen voordat u Soyarza bereikt. Het uitzicht is dan ook adembenemend. U passeert vervolgens Harambeltz met zijn Romaans portaal alvorens u begint te dalen naar het middeleeuwse Ostabat. 
Overnachting Ostabat.

Dag 11 : Ostabat – St Jean Pied du Port
De totale wandelafstand bedraagt 23km, +442 m / -454 m. 
U wandelt vandaag door valleien en groene weides met grazende schapen. U passeert een aantal kleine Baskische dorpjes, alvorens u Saint-Jean-Pied-de-Port bereikt. In het centrum van deze pelgrimsstad bij uitstek kunt u een bezoekje brengen aan de poort van Notre-Dame, de “rue d’Espagne”, waarvan sommige huizen terug gaan naar de 16de eeuw en de prachtige citadel. Saint-Jean-Pied-de-Port is dan ook een waardige afsluiter voor deze zeer gevarieerde wandelreis.
Overnachting St Jean Pied du Port.

Dag 12 : St Jean Pied du Port
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

alt

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                €  1110
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           €  930

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    €  1348
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               €  1168

 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort .

Overnachtingen in goede * tot *** hotelletjes

Verlenging op aanvraag.