Back to Top

Route 4: 

Saintes – Bordeaux, 7 dagen

Uw tocht begint in het van oorsprong Romeinse Saintes gelegen aan de oever van de Charente. U wandelt door de bekendste wijngaarden van Frankrijk. Hier groeit de beroemde Pineau waarvan de Charente aperitief genaakt wordt . U passeert kastelen en oude kloosters en abdijen op uw tocht naar het zuiden. Na het middeleeuwse stadje Pons komt u in de Medoc waar de heerlijke bordeaux wijnen gemaakt worden. Wijnhuizen met wereldfaam zoals Chateau Margeaux en Chateau Lamarque vind u op uw pad. De tocht eindigt in het schitterende Bordeaux ook wel “de slapende schoonheid van Frankrijk ” genoemd, waar u kunt genieten van een gelijknamig wijntje.

4

DAG TOT DAG

Dag 1 :Saintes
Aankomst in het van oorsprong Romeinse stadje Saintes.
Overnachting Saintes.

Dag 2 : Saintes - Pons
De totale wandelafstand bedraagt 23km, +208 m / -188 m.
U laat het schilderachtige Saintes achter u en wandelt de wijngaarden van de Charente - Maritime binnen. Hier groeit de beroemde Pinot druif. Onderweg passeert u verschillende romeinse monumenten. Pons is uw eindbestemming voor vandaag. De 12de eeuwse kerker, het Usson kasteel en het voormalige pelgrimshospitaal, dat tot werelderfgoed is uitgeroepen, zijn zeker het bezoeken waard. 
Overnachting Pons.

Dag 3 : Pons - Mirambeau
De totale wandelafstand bedraagt 29km, +276 m / -268 m.
U vervolgt uw tocht door de wijngaarden en volgt een netwerk van landelijke weggetjes en boerenpaden naar Saint-Genis-de-Saintonge. U passeert de abdij van Tenaille, die terug gaat tot 1125. Het pad loopt verder door de wijngaarden naar Nieul-le-Virouil. Hier kunt u een bezoekje brengen aan de kerk van Saint Sevrin en haar unieke klokkentoren. 
Overnachting Mirambeau.

Dag 4 : Mirambeau - Saint-Aubin-de-Blaye
De totale wandelafstand bedraagt 17km, +185 m / -232 m. 
Er volgt vandaag een korte etappe. U volgt kleine paden en rustige wegen door de wijngaarden naar het zuiden. U passeert kleine dorpjes zoals Plene-Selve en Saint-Palais, met zijn schilderachtige kerkje. Saint-Aubin-de-Blaye is uw eindpunt voor vandaag. 
Overnachting Saint-Aubin-de-Blaye.

Dag 5 : Saint-Aubin-de-Blaye - Blaye
De totale wandelafstand bedraagt 21km, +111 m / -132 m.
U wandelt verder door het platteland en dennenbossen naar Cartalegue. Op het kerkhof treft u de graven van pelgrims van weleer. U zet uw tocht verder door bossen en velden naar Blaye, uw eindbestemming voor vandaag. De citadel van Vauban die de toegang tot Bordeaux bewaakt is het bezoeken waard. Binnen vindt u er een klooster, kapel en 12de eeuwse burcht. Er is zelfs een eigen wijngaard binnen de muren.
Overnachting
 Saint-Aubin-de-Blaye.

Dag 6 : Blaye - Bordeaux
De totale wandelafstand bedraagt 36km, +262 m / -247 m. U wandelt vandaag initieel door de wijngaarden van de Medoc. Onderweg passeert u de beroemde wijnhuizen Chateau Margaux en Chateau Lamarque . In Blanquefort aan de rand van Bordeaux kunt u een bezoekje brengen aan het lokale kasteel. Hierna wandelt u door de buitenwijken van naar het centrum. Bordeaux, met zijn werelderfgoed basilieken, kunstmuseum en oude centrum is dan ook een waardige afsluiter van deze schitterende wandelreis. 
Overnachting Bordeaux.

 Dag 7 : Bordeaux
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

alt

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 €  678
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            €  588

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     €  814
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                €  724

 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort .

Overnachtingen in goede * tot *** hotelletjes

Verlenging op aanvraag.