Back to Top

Route 3 : 

Tours – Saintes, 13 dagen

Uw tocht begint in het middeleeuwse Tours aan de oever van de Loire. Via rustige landelijke weggetjes en paden wandelt u door de bossen en velden van de Vienne naar het zuiden. U vindt een weelde van historische plaatsen op uw pad. Van Sainte-Catherine-de-Touraine waar Jean’d Arc haar zwaard ontving van de Franse koning tot Poitiers waar Karel Martel de Moren stopte. Het kan dan ook geen verrassing zijn dat de route bezaaid is met kastelen, romaanse kerkjes en abdijen en middeleeuwse steden. Sommige zoals het kerkje van Saint Hilaire staat op de werelderfgoedlijst en behoren tot de mooiste van Frankrijk. Na Poitiers wandelt u het departement van de Charentes binnen. De Camino trekt nu verder door de beroemde Pinot wijngaarden van deze streek. Het van oorsprong Romeinse Saintes is het eindpunt van deze fantastische wandelreis langs de weg van Parijs /Tours.

3

DAG TOT DAG

Dag 1 :Tours
Aankomst in de middeleeuwse stad Tours.
Overnachting Tours.

Dag 2 : Tours - Sorigny
De totale wandelafstand bedraagt 24km, +158 m / -118 m.
U begint uw tocht in het middeleeuwse centrum, steekt de rivier de Cher over en verlaat Tours. Een netwerk van rustige landelijke weggetjes voert u naar het middeleeuwse stadje Montbazon. In Montbazon, kunt u een bezoek brengen aan één van de oudste middeleeuwse kerkers ter wereld. Hierna wandelt u verder door het boerenlandschap naar Sorigny, uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Sorigny.

Dag 3 : Sorigny - Sainte-Maure-de-Touraine
De totale wandelafstand bedraagt 21km, +79 m / -80 m.
U passeert vandaag verschillende gehuchtjes vooraleer u Sainte-Catherine-de-Touraine bereikt. Dit is het dorpje waar Jean D’ Arc het zwaard overhandigd kreeg waarmee ze Orleans zou bevrijden op de Engelsen. In het midden van het dorp prijkt dan ook een groot standbeeld van haar. U wandelt verder door dit vruchtbare landbouwgebied naar Sainte-Maure-de-Touraine, uw eindpunt voor vandaag. Het middeleeuwse Sainte-Maure-de-Touraine is beroemd in Frankrijk vanwege zijn heerlijke geitenkaas. Ook kunt u een bezoekje brengen aan het 14de eeuwse kasteel.
Overnachting Sainte-Maure-de-Touraine.

Dag 4 : Sainte-Maure-de-Touraine - Dange-Saint-Romain
De totale wandelafstand bedraagt 20km, +123 m / -149 m.
Na Sainte-Maure wandelt u door de graanvelden naar La Celle-Saint-Auvant, met het zijn prachtige 11de eeuwse kerkje. Hierna trekt u verder door de velden en bereikt Les Ormes waar u een bezoekje kunt brengen aan de 17de eeuwse houten hal. Het eindpunt van vandaag is het schilderachtige Dange-Saint-Romain met zijn middeleeuwse brug en windmolens.
Overnachting Dange-Saint-Romain.

Dag 5 : Dange-Saint-Romain - Chatellerault
De totale wandelafstand bedraagt 18km, +67 m / -55 m.
Vandaag volgt er een gemakkelijke wandeldag door het platteland van de Vienne. U passeert vervolgens de romaanse kerk van Ingrandes, die dateert uit de 10de eeuw. Het befaamde pelgrimsplaatsje Chatellerault vormt het eindpunt voor vandaag. De kerk huist het wonderlijke houten standbeeld van Santiago, al heet die hier Saint Jacques.
Overnachting Chatellerault.

Dag 6 : Chatellerault - Poitiers
De totale wandelafstand bedraagt 33km, 365 m / -308 m.
U laat Chatellerault en volgt initieel de loop van de rivier de Vienne. Het tweede deel van deze wandeldag volgt u een oude Romeinse heirbaan door de velden naar Poitiers. Het was hier dat Karel Martel in 732 de moren tot staan bracht. Poitiers met zijn romaanse kerk en middeleeuwse centrum is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Poitiers.

Dag 7 : Poitiers - Coulombiers
De totale wandelafstand bedraagt 20km, +138 m / -115 m.
Een netwerk van paden en landelijke weggetjes brengt u naar de abdij van Fontaine-le-Comte, die vermeld staat als nationaal erfgoed en dateert uit 1130. Hierna wandelt u verder door de velden en bossen tot u Coulombiers bereikt.
Overnachting Coulombiers.

Dag 8 : Coulombiers - Chenay
De totale wandelafstand bedraagt 30km, +188 m / -204 m.
Vandaag volgt er opnieuw een vrij lange etappe. Na Coulombiers volgt u een netwerk van landelijke weggetjes en boerenpaden door het rustige platteland. U passeert een aantal kleine gehuchtjes vooraleer u het prachtige kasteel van Lusignan bereikt. Hierna trekt uw route verder door akkers en bossen naar Chenay, uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Chenay.

Dag 9 : Chenay - Melle
De totale wandelafstand bedraagt 18km, +128 m / -117 m.
Na de inspanning van gisteren volgt er vandaag een korte wandeldag. U wandelt over kleine weggetjes en wandelpaden door bossen en velden naar Melle. Dit dorpje bezit drie kerkjes waarvan saint Hillaire uitgeroepen is tot werelderfgoed.
Overnachting Melle.

Dag 10 : Melle - Aulnay
De totale wandelafstand bedraagt 33km, +232 m / -304 m.
Vandaag betreedt u de regio van de Saintogne. U wandelt door het glooiende landschap waarvan de heuvels bedekt zijn met wijngaarden en graan. U passeert de ruïnes van de oude kerk van Villiers-sur-Chize op uw pad naar Aulnay. De kerk van Saint-Sulpice en de oude kasteel toren is hier zeker een bezoekje waard. 
Overnachting Aulnay.

Dag 11 : Aulnay - Saint-Jean-d’Angely
De totale wandelafstand bedraagt 23km, +136 m / -158 m.
U wandelt verder door het groene glooiende landschap en passeert een aantal oeroude dorpjes met lieflijke kerkjes, poorten en oude laken hallen. Het eindpunt voor vandaag is Saint-Jean-d’Angely, waar u de koninklijke abdij en klokkentoren kunt bewonderen. Houten gevels domineren de kleine straatjes waarvan de oudste terug gaan to de 15de eeuw.
Overnachting Saint-Jean-d’Angely.

Dag 12 : Saint-Jean-d’Angely - Saintes
De totale wandelafstand bedraagt 35km, +410 m / -426 m.
U laat Saint-Jean-d’Angely achter u en volgt een netwerk van landelijke weggetjes en kleine paden naar Fenioux waar u de lantaarn der doden kunt bewonderen. U zet uw tocht door de wijngaarden en akkerlanden verder en passeert het kasteel van Douet, alvorens u Saintes bereikt. Saintes met zijn 11 de eeuwse abdij is een waardige afsluiter van deze prachtige wandelreis.
Overnachting Saintes.

Dag 13 : Saintes
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

alt

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 1213
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           € 1003

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    € 1477
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               € 1267

 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort .

Overnachtingen in goede * tot *** hotelletjes

Verlenging op aanvraag.