Back to Top

Route 2 : 

Orleans – Tours, 8 dagen

Uw tocht begint in de prachtige middeleeuwse stad Orleans. Uw tocht voert u langs wereldberoemde kastelen van de Loire naar het zuiden. U wandelt langs de oevers of nooit ver van Frankrijks langste rivier, door de bossen en velden van deze gelijknamige streek. Onderweg passeert u prachtige middeleeuwse stadjes zoals Blois en Amboise. Bijna dagelijks treft u een imposant kasteel of burcht op uw pad. Na Amboise trekt u de Touraine binnen. Deze regio staat bekend om zijn uitstekende witte wijnen en u doorkruist dan ook menige wijngaard. Uw tocht eindigt in het middeleeuwse centrum van het aan de Loire gelegen Tours.

2

DAG TOT DAG

Dag 1 : Orleans
Aankomst in de koninklijke stad Orleans.
Overnachting Orleans.

Dag 2 : Orleans - Beaugency
De totale wandelafstand bedraagt 29km, +133 m / -158 m.
Er volgt vandaag een vrij lange maar nagenoeg vlakke etappe. U begint uw tocht bij de Sainte-Croix kathedraal. Hier vandaan volgt u een fiets- en wandelpad langs de oever van de Loire, Frankrijks langste rivier naar Meun -sur-Loire. Het 12de eeuwse kasteel is zeker een bezoekje waard. Uw eindpunt voor vandaag is Beaugency waar u eventueel het Dunois kasteel kunt bezichtigen.
Overnachting Beaugency.

Dag 3 : Beaugency - Suèvres
De totale wandelafstand bedraagt 23km, +85 m / -106 m.
Een gemakkelijke etappe waarbij u een netwerk van paadjes langs de Loire volgt die u door het door het groene schilderachtige landschap voeren. Het dorpje Suèvres met zijn twee historische kerkjes is het eindpunt voor vandaag.
Overnachting Suèvres.

Dag 4 : Suèvres - Blois
De totale wandelafstand bedraagt 14km, +77 m / -86 m.
Vandaag volgt u een netwerk van paden en rurale weggetjes door het boerenlandschap. We hebben deze etappe bewust kort gehouden zodat u voldoende tijd heeft om het schitterende Blois, het eindpunt voor vandaag, te verkennen. De stad is mengeling van bouwstijlen van middeleeuwse gotiek, en renaissance tot neo –classicistisch. Hoogtepunten zijn onder andere de 13de eeuwse burcht, de kathedraal van Saint Louis en de renaissance tuinen van de stad.
Overnachting Blois.

Dag 5 : Blois - Chaumont-sur-Loire
De totale wandelafstand bedraagt 22km, +138 m / -146 m.
U verlaat Blois en steekt de Loire over. Het pelgrimspad leidt u nu door bossen en velden naar Candé-sur-Beuvron. Hier steekt u via de prachtige middeleeuwse brug opnieuw de Loire over. U volgt nu voornamelijk landelijke weggetjes nooit ver van de Loire, naar Chaumont-sur-Loire, uw eindbestemming voor vandaag. U kunt hier een bezoek brengen aan het prachtige kasteel dat hoog over de Loire vallei uitkijkt.
Overnachting Chaumont-sur-Loire.

Dag 6 : Chaumont-sur-Loire - Amboise
De totale wandelafstand bedraagt 23km, +119 m / -131 m.
U wandelt vandaag initieel door de velden en bossen van de Loire vallei. Het gebied na Rilly-sur-Loire staat bekend om zijn grote vogel rijkdom. Via landelijke weggetjes betreedt u de wijngaarden van Touraine alvorens u Amboise bereikt. Hier kunt u een bezoek brengen aan Château d'Amboise, één van de mooiste kastelen van Frankrijk en een voormalige koninklijke residentie. Het ernaast gelegen Clos Lucé mansion was drie jaar lang de verblijfplaats van Leonardo Da Vinci.
Overnachting Amboise.

Dag 7 : Amboise - Tours
De totale wandelafstand bedraagt 29km, +228 m / -232 m.
U verlaat Amboise en volgt de rivier Vouvray. Deze regio staat bekend om  zijn heerlijke witte wijnen. U vervolgt uw tocht langs de Loire naar Tours, dat met zijn middeleeuwse centrum, een waardige afsluiter voor deze fantastische wandelreis is. De kathedraal van Saint-Gatien en de basiliek van Saint-Martin zijn absoluut een bezoekje waard. 
Overnachting Tours.

Dag 8 : Tours
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

alt

PRIJSBIJLAGE

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 €  739
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            €  649

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                      €  892
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                 €  739

 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort .

Overnachtingen in goede * tot *** hotelletjes

Verlenging op aanvraag.